Cypern – Middelhavets perle

19. oktober - 26. oktoberCypernEfterårHenrik Engelbrecht RefshaugeFlyRelax

Cypern – En duft af Middelhavet

Tag med på en rejse til øen i det østlige Middelhav med den unikke historie i skæringspunktet mellem tre kontinenter. Her finder vi et perfekt mix af lokal stemning og mad, sol, badning, kulturhistorie og bibelske oplevelser.

I løbet af ugen oplever vi de steder, hvor Paulus, Barnabas og Lazarus tjente i de første årtier efter Jesu død og opstandelse, og hvor kristendommen fortsat formidles fra det kristne Mediehus SAT-7. Vi besøger SAT-7 og hører om deres arbejde og de stærke historier, de kan fortælle. Vi besøger både den cypriotiske og tyrkiske del af hovedstaden for at få en fornemmelse af øens flotte, men delte hovedstad.

Det hele krydres med luksus på det 4* Hotel Kefalos Beach, som har en enestående beliggenhed direkte ved stranden og samtidigt i hjertet af det historiske Pafos. Et stenkast fra hotellet finder du UNESCO-parken med de berømte mosaikker, det majestætiske Pathos-fyrtårn og Kongegravene. Vores hotel byder på en blanding af moderne luksus og charmerende atmosfære fra en ægte cypriotisk landsby.

Glæd dig til at nyde den mest solrige ø i Middelhavet fra vores unikke hotel – med all inclusive!

Rejseplan

Indkvartering

Lørdag d. 19. oktober
I dag er afrejsedag. Vi flyver fra Aarhus Lufthavn tidligt om morgenen og lander på Cypern omkring frokosttid.

Søndag d. 20. – fredag d. 25. oktober
I løbet af ugen er der 4 spændende udflugter. Der er også god tid til at nyde hotellet og dets flotte omgivelser og tilbud. Så du kan roligt glæde dig til masser af uforglemmelige oplevelser.

Pafos byvandring – halvdagstur
Vi får en en interessant introduktion til Pafos. Mærk fortidens vingesus i byen, der danner rammen om ferien. Vi går til fods i den nedre bydels små gader, og stifter bekendtskab med mange af de historiske seværdigheder: Kirken ”Agia Kyriaki”, hvor Paulus lagde ryg til pisk ved ”Paulus søjle”, og danske konge Erik Ejegod menes at ligge begravet.
Vi ser kirken ”Den Tilhyllede Madonna”, som mirakuløst overlevede arabernes mange angreb fra søsiden og Agia Solomoni katakomben med det berømte kludetræ. Vi runder af med lidt koldt at drikke på en af de sidste stop på turen.
Dato for udflugt ikke fastlagt.

Det autentiske Cypern – Heldagstur
Cypern er kendt for sin gæstfrihed, og de lokale fortæller utroligt gerne om deres små perler rundt omkring. Derfor skal vi ud at opleve nogle af disse helt autentiske steder. Vi starter med at besøge Cyperns andet største vandreservoir, hvor vi sætter billede på nogle af de udfordringer, som lokalbefolkningen står med. Herefter kører vi videre til Afrodites fødested, der er et absolut ”must-see” på Cypern. Her kan du dyppe tæerne ved det magiske vand. Herefter kører vi op i de smukke Troodosbjerge, hvor vi på vejen besøger den idylliske landsby, Omodos. Frokost får vi på en lokal familieejet Taverna i byen Pano Platres. Til sidst skal smagsløgene forkæles med smagsprøver af den lokale vin og andre lokale varer på Troodos-toppen.
Dato for udflugt ikke fastlagt.

Onsdag d. 23. oktober
Larnaca og Nicosia – Heldagstur

Dette er en eventyrlig heldagstur til en verden af historie og tro.
I Larnaca venter smalle gader, hyggelige pladser og charmerende butikker på at blive udforsket. Mærk historiens vingesus i St. Lazarus Kirke, hvor historien siger, at Lazarus selv hviler. Den imponerende bygning står som et symbol på tro og håb og minder os om kraften i Jesu mirakler, hvor håb og opstandelse mødes. Herefter kører vi nordpå mod Cyperns hovedstad, Nicosia. Det er en af Europas mest bemærkelsesværdige destinationer – den eneste opdelte hovedstad på kontinentet. Vi skal huske passet og have den fascinerende oplevelse af, på blot få minutter, at gå fra den ene kultur til den anden, når vi forhåbentligt krydser grænsen mellem den græske og tyrkiske del af byen. Grænsen kan være lukket, men vi vil prøve!
Vi skal også snuse til den vidunderlige græsk-cypriotiske gamle bydel, hvor smalle gader, traditionelle butikker og historiske seværdigheder som Ledra Street og Eleftheria Square ligger. I Apostlenes Gade fortæller traditionen, at Paulus blev ført hen, da han blev forfulgt af jøderne. Hvis det er muligt ser vi også Holy Cross Catholic Church og den nærliggende maronitiske katedral.

Torsdag d. 24. oktober
Limassol – eftermiddagstur

Denne eftermiddag besøger vi mediehuset SAT-7, hvor danske Kasper har givet os lov til at være med til et LIVE-show.
Siden 1996 har de udsendt tusindvis af kristne børne- og voksenudsendelser 24 timer i døgnet til omkring en halv milliard mennesker fra Marokko i vest til Afghanistan i øst. Tv-stationen sender på fire forskellige kanaler på tyrkisk, arabisk og farsi. SAT-7 styrker de glemte og trængte kristne minoriteter og giver det muslimske samfund et indblik i kristentroen.

Lørdag d. 26. oktober
I dag er hjemrejsedag. Vi flyver fra Cypern først på eftermiddagen og lander efter planen i Aarhus Lufthavn sidst på eftermiddagen.

Hotel Kefalos Beach

Et populært hotel beliggende perfekt direkte ved havet og stranden, hvor du kan bade og slappe af på en liggestol. Hotellet har et indbydende terrasseområde med swimmingpool, børnepool, liggestole, parasoller og direkte adgang til stranden. Opholdet er med all-inclusive, dvs. der er fri adgang til måltider og drikkevarer.

Strandpromenaden er lige foran hotellet, og hvis man følger den, når man Pafos hyggelige havn på ca. 30 minutter. Hotellet har gode faciliteter, bl.a. motionsrum, sauna, tennisbaner og volleybal. Der er både buffet-restaurant og indkøbsmulighed. Der tilbydes aktiviteter og underholdning.

Beskrivelse af lejligheder:
Standard 1-vær. Lejligheder: Plads til 2-3 personer
Superior 1-vær. Lejlighed: Plads til 2-3 personer
Superior 1-vær. Lejlighed m/havudsigt: Plads til 2-3 personer
Standard 2-vær. Lejlighed: Plads til 2-4 personer
Superior 2-vær. Lejlighed: Plads til 2-4 personer
Enkeltværelse (begrænset antal): kr. 15.500
Børn 0-2 år med to betalende voksne i samme lejlighed: kr. 500.
(OBS: Børn fra 0-2 år får ikke eget flysæde)
Børnerabat 2-11 år med to betalende voksne i samme lejlighed: 2.000 kr.

Værelsestyper
Etværelses lejligheder med kombineret stue- og soveværelse
2-værelses lejligheder bestående af stue/opholdsrum med separat soveværelse.
Alle lejligheder har bad/toilet, hårtørrer, køkkenniche, elkedel, telefon, aircondition, sikkerhedsboks (mod gebyr) og balkon eller terrasse med forskelligartet udsigt.

Superior 1-værelses lejligheder med kombineret stue- og soveværelse.
Superior 2-værelses lejligheder med stue/opholdsrum og separat soveværelse,.
Alle superior lejligheder har nyt bad/toilet, med badekar samt bruseniche, hårtørrer, køkkenniche, elkedel, mikroovn, telefon, aircondition og balkon eller terrasse. Superior lejlighederne er indrettet med smagfuldt og nyt møblement og inkluderet er gratis Wi-Fi og gratis pool- og strandhåndklæder.

All Inclusive
Der vil i løbet af dagen serveres mad i disse tidsrum:
Kl. 07.00 til kl. 10.00 Morgenbuffet serveres i restauranten
Kl. 11.00 til kl. 12.00: Snacks serveres i snackbaren
Kl. 12.30 til kl. 14.30: Frokostbuffet serveres i snackbaren
Kl. 15.00 til kl. 18.00: Snacks serveres i snackbaren
Kl. 19.00 til kl. 21.00: Aftenbuffet serveres i restauranten
Kl. 10.00 til kl. 24.00: Lokale drikkevarer serveres i baren. Inkluderer vand, sodavand, vin, lokalt alkohol samt udvalgte cocktails, kaffe, the.
Is serveres i ovenstående tidsrum, dog kun mellem kl. 11:00 og kl. 18:00.
Snacks inkluderer salat, pastaretter, burger, toast mm.

Eksempel på lejlighed

Billeder fra hotelområdet