Sjælland rundt

Programforslag

Menighedsrejser

Sjælland rundt

Sjællands natur er meget smuk med bakker, dale, skove, søer og åer. Rundt om i byerne finder vi skatte fra den danske kulturarv: vikingetidens barske krigere og deres skibe, konger og kongegrave, nogle interessante kirker fra middelalder og nutid og spændende museer af meget forskellig art.

Turen går gennem Midtsjælland og ind i Nordsjælland. Hele vejen kører vi gennem den varierende og smukke natur, og vi kører i moderne bus med dygtig chauffør. Med dig bliver det et godt selskab.

Rejseplan

Dag 1

Vi begynder dagen med morgenkaffe i Gjesing Kirke. I Trelleborg besøger vi ringborgen og vikingecentret, hvor en guide er parat til at vise os rundt.

Vi spiser vore egne medbragte madpakker inden turen går videre mod Sct. Bendts Kirke i Ringsted. Her ligger flere af valdemarerne begravet.

Når vi kommer til Roskilde, går vi ind i domkirken, hvor en ny guide fortæller om kirken og kongegravene.

Derefter bliver vi indkvarteret på vores hotel, hvor vi spiser middag. Dagen slutter med andagt.

Dag 2

Efter morgenmad, madpakkesmøring og morgenandagt kører vi til Vikingeskibsmuseet i Roskilde, hvor vi får en guidet rundvisning.

Bussen bringer os til Hillerød, hvor vi spiser vores madpakke, inden vi kører til Frederiksborg Slot. Renæssanceslottet ligger smukt midt i Hillerød. Vi bliver vist rundt på det spændende nationalhistoriske museum, der fortæller 500 års danmarkshistorie.

Vi kører via Nødebo til Esrum Kloster. På klosteret bliver vi klogere på klosterets storhed og fald efter reformationen.

Derfra kører vi gennem en del af Nationalpark Kongernes Nordsjælland og forbi Arresø, der er Danmarks største sø.

Vi spiser middag på hotellet. Aftenandagten bliver evt. ved lystbådehavnen.

Dag 3

Efter morgenmad, madpakkesmøring og morgenandagt forlader vi hotellet. Vi kører til Haslev, hvor vi besøger Galleri Emmaus (tidligere Haslev Udvidede Højskole). Galleriet rummer malerier af vore dages kunstnere.

Vi kører ad mindre veje til Fjenneslev Kirke fra ca. år 1130. Her mærker vi også danmarkshistoriens vingesus i kalkmalerierne.

Fra kirken kører vi mod Sorø, hvor vi spiser madpakken nær Tystrup Sø. Her fra til Sorø Slotskirke ved Sorø Akademi. Kirken har forbindelse til Esrum Kloster og til biskop Absalon.

Nu går turen vest på til Fredericia, til middag på KFUMs Soldaterhjem.

Relaterede rejser og indlæg