Egypten

Programforslag

Menighedsrejser

Egypten

Oplev det bedste fra Egyptens fascinerende historie, som strækker sig over ca. 5000 år! Få et indblik i de gamle egypteres tankevækkende livsforståelse, også på de tidspunkter hvor Abraham, Josef og Moses var i Egypten. Se nogle af verdens ypperste oldtidsminder og besøg nogle af de steder, hvor Jesus sammen med sine forældre opholdt sig under flugten til Egypten. Oplev en fascinerende natur og en levende kultur. Mød udfordringen fra islam og besøg en presset, men spændende egyptisk kirke. Alt sammen bliver dag for dag garneret med lækker mad på dejlige hoteller og et skønt krydstogtskib!

Rejseplan

Dag 1 – udrejse

Vi flyver fra Danmark til Cairo og bliver indkvarteret i Cairo.

Dag 2 – Cairo

Vi skal se verdens ældste pyramide, trinpyramiden i Saqqara. Herefter skal vi ind i farao Tetis over 4000 år gamle pyramide, hvor vi ser gravkammer og sarkofag. Vi ser også hans minister, Merukas grav med den imponerende udsmykning. I Saqqara skal vi også gøre holdt ved en tæppeskole, hvor vi ser, hvordan børn lærer at væve og knytte de berømte egyptiske tæpper.

Vi kører herefter til de 3 verdenskendte pyramider i Giza. Her ser vi også Sfinksen og Chefrens daltempel. Vi afslutter dagens program med et besøg i en papyrusfabrik og -butik, hvor vi ser, hvordan man fremstiller papyrusark, og der vil blive mulighed for at handle. Om aftenen indlogeres vi i et nattog med sovekupeer, hvor vi bruger natten på at køre til Aswan.

Dag 3 – Aswan

Vel ankommet med tog om morgenen til Aswan indkvarteres vi på vores krydstogtskib. I Aswan skal vi se High Dam, den nye dæmning, bygget under daværende præsident Nasser og indviet 1971. Vi skal se den ufuldendte obelisk og sejle med en felukka (traditionel egyptisk sejlbåd) til Den botaniske Ø, hvor vi skal opleve en helt særlig ø midt i Nilen. Mens vi er i Aswan, bliver der sikkert også tid til at besøge byens berømte basar.

Dag 4 – Aswan

Inden vi begiver os ud på vores krydstogt, bliver der om formiddagen mulighed for en tur til en nubisk landsby på vestbredden af Nilen. På turen bliver der tilbud om en afslappende tur på kamelryg. Denne tur er ikke med i programmet og koster ca. 200 kr. Efter en dejlig frokost begynder det fascinerende krydstogt. Fra dækket kan man iagttage det fantastiske sceneri, der udspiller sig på land kun få meter borte. Bønder i lange kjortler driver vandbøflerne over markerne. Sortklædte og tilhyllede kvinder vasker tøj i floden. Børn hilser med en glad vinken, når man sejler forbi. Vi stopper i Qum Ombo og besøger et spændende dobbelttempel.

Dag 5 – Nilkrydstogt

Vi skal besøge Egyptens bedst bevarede tempel i Edfu. Undervejs nyder vi fortsat sceneriet inde på bredden: skrydende æsler og kaldet til bøn fra minareterne fem gange om dagen danner lydtapetet. Stemningen på et Nilkrydstogt er intens og fortættet, og et pragtfuldt skib giver de ideelle rammer for at nyde turen i fulde drag. Senere på dagen ankommer vi til Luxor. Vi skal nu det næste halvandet døgns tid opleve utrolige skatte fra fortiden. Op mod en tredjedel af verdens kulturskatte fra antikkens tid befinder sig i Luxor. Vi tager forventelig hul på oplevelserne om aftenen, hvor vi skal besøge Luxor-templet.

Dag 6 – Luxor

Vi står tidligt op for at besøge Kongernes Dal, Dronning Hatsepsuts smukke terrassetempel samt Memnon-kolosserne – alt sammen på vestsiden af Nilen. Sidste måltid på båden er frokost, hvorefter vi indkvarteres på et hotel for en enkelt nat. Om eftermiddagen skal vi se verdens største tempelområde, Karnak-templet, forbundet med Luxor-templet af en 3 km lang sfinks-allé.

Dag 7 – Luxor og Sharm

Vi får om morgenen forventeligt mulighed for en fascinerende ballon-tur over Luxor og dele af Kongernes Dal. Turen er ikke inkluderet i programmet og vil koste ca. 800 kr. Senere på formiddagen flyver vi til Sharm el Sheikh.

Dag 8 – Sharm

Vi skal nu nyde badebyen Sharm el-Sheikh, hvor vi finder et af verdens flotteste koralrev. Der vil blive mulighed for at tilkøbe en tur i båd med glasbund ud til de flotte koralrev.

Dag 9 – Sharm

Efter tidlig morgenmad kører vi til Sct. Katharina-klostret, som ligger ved Sinai bjerg. Vi skal om formiddagen ind for at se verdens måske ældste kloster, Sct. Katharina. Her fortæller traditionen, at vi finder den brændende tornebusk, hvor Gud kaldte Moses. Også den s.k. Mose brønd er inden for klostrets mure. Og vi skal naturligvis se den berømte kirke med de berømte ikoner. Følgende nat bliver der mulighed for gå op på Sinai bjerg for at se solopgangen fra toppen. Man kan også leje en kamel, som kan fragte én en del af vejen.

Dag 10 – Cairo

Efter morgenmad går det med bus til Cairo. Undervejs nyder vi de fascinerende farver gennem Sinai ørken. Vi passerer Moses’  kilder og skal køre under Suez-kanalen, inden vi ankommer til vores hotel i Cairo. Her skal vi sidst på eftermiddagen besøge Alabastermoskéen. Måske får vi også tid til at besøge Mellemøstens største basar, Khan el-Khalili med mulighed for de sidste indkøb.

Dag 11 – Cairo

Formiddagen bruger vi på at se Det egyptiske Museum. Museet råder over verdens største samling af egyptiske kulturskatte, mere end 136.000 genstande! Museets største skat er uden sammenligning Tut-Ankh-Amons gravskat. Mere end 5000 unikke genstande fandt man i den lille grav i Kongernes Dal i Luxor.  Efter frokost ser vi Det koptiske Cairo med bl.a. ”Den hængende kirke” og Skt. Sergius-kirken med Jesus-krypten. Dagen slutter med et besøg i Hulekirken, hvor vi hører om et nutidigt mirakel i det muslimske Egypten.

Dag 12 – hjemrejse

Vi flyver hjem til Danmark igen.

Relaterede rejser og indlæg