Solskinsøen Bornholm

19. august - 23. augustDanmarkEfterårPalle Kure, Jane KureBusDanmark, Relax

Smag på Bornholm

Bornholm er klipper, udsigter og maleriske småbyer. Øen har en særlig geologi, biologi, kultur, historie, sprog og kirkeliv, og det skal vi opleve sammen. Vi bor på Hotel i Gudhjem – Danmarks eneste bjergby.
Vores rejseledere kender næsten hver en græstot og gyde, og har et indgående kendskab til øens liv og historie. Vi besøger både de kendte steder, som vi oplever fra nye vinkler, og de små afkroge med særlige historier.  
Om aftenen er der god information om morgendagen og refleksioner, der knytter sig til de steder, vi besøger. Vi kører ud til steder hvor vi kan gå en kort strækning på gode veje og stier, inden bussen samler os op igen, lidt længere fremme. Undervejs deler vi også gerne gruppen op, og giver mulighed for længere vandringer, for dem der har lyst og energi til det.

Rejseplan

Indkvartering

Mandag den 19. august
Efter tidlig opsamling af chauffør Henrik Bak Jepsen,
kører vi over øerne til Ystad hvor vi tager med færgen kl. 14:30 for at sejle til Rønne.
(OBS: Husk pas eller billed-ID til den svenske kontrol).
Undervejs nyder vi kaffe og rundstykker. På færgen kan du nyde din medbragte madpakke eller selv købe frokost ombord.
Vi kører i land og møder vores rejseledere. Herfra går turen til maleriske Gudhjem til indkvartering og middag på Hotel Gudhjem. Derefter samling med introduktion til oplevelserne.

Tirsdag d. 20. august
Efter morgenmaden oplever vi Gudhjem by til fods. Udsigten over den ene havn og byens tage fra kirkerne, vandring ned over klippen til havnen og videre til Oluf Høst museet. Her oplever vi have, atelier og udstilling, og får historien om Bornholms mest kendte billedkunstner. Vi nyder udsigten fra byens anden havn.

Der er frokost på egen hånd i Gudhjem.
Om eftermiddagen kan du vælge, at opleve Gudhjem på egen hånd, eller at gå med rejselederen på flere opdagelser i Gudhjem.

Onsdag d. 21. august
Vi kører via Serpentinervejen op fra Gudhjem og oplever Nordbornholm. Køreturen går langs klippekysten, og op til Skt. Ols rundkirke, et bygningsværk som på én gang er et forsvarsværk og en kirke.
Kirken  er med sine 28 meter den højeste og mest elegante af de fire bornholmske rundkirker.

Vi oplever derefter naturen og klippeflader med helleristninger fra et par tusinde år før Kristi fødsel, og får en spændende historie om deres betydning. Bussen bringer os også ned til et tidligere stenbrud, med historien om råstofindvinding. Vi går kort tur igennem bruddet til udsigt ned langs den stejle klippekyst.
Derefter tager vi til Allinge-Sandvig. Der er frokost på egen hånd på Allinge havn. Der bliver en kort vandring på træbro i klipperne og et besøg på Folkemødets plads inden bussen bringer os til Hammerhavn. Hvis vejret er til det, tager vi denne dag på en lille sejlads hvor ser den smukke bornholmske klippekyst fra havsiden.
Turen går nu til Hammershus, hvor vi ser ruinerne af den kendte middelalderfæstning. Hammershus er Nordeuropas største borgruin, og Bornholms mest besøgte seværdighed. I folkemunde kaldes Hammershus blot for ‘Slotted’.
Vi går en tur i ruinerne, og nyder udsigten over havet.
Dagen afsluttes med middag på hotellet.

Torsdag d. 22. august
Vi kører ind på øen til Almindingen, og ser Kongens borg: Lilleborg. En kort gåtur ned gennem skoven bringer os gennem Gamle Borg til Ekkodalen. Der er her mulighed for en længere gåtur, for dem der har lyst og kræfter til det.
Vi gør stop i Aakirkeby, hvor vi besøger Aa kirke  der er en af Bornholms ældste og største kirker. Her finder vi blandt andet Gotland-mesteren Sigraff’s berømte døbefont fra 1100-tallet, som med sin runeindskrift hører til en af landets mest værdifulde.
Så går turen til Dueodde, og derefter frokost på røgeri (inkluderet).
Vi besøger en lokal fødevarehåndværker undervejs.
Turen fortsætter til Svaneke, en af Europas mest velbevarede byer med huse og gårde i bindingsværk. Her har mange kunsthåndværkere slået sig ned. Her er der fri tid til at besøge glaspusterier, kunsthåndværk, torv mm. Derefter sætter vi kursen mod Gudhjem.
For dem der har lyst og kræfter til det, er der mulighed for at stå af bussen, for sammen med rejseleder at vandre på kyststien ind til Gudhjem.
Herefter er der middag på hotellet.
Denne sidste aften har rejselederne et par overraskelser i ærmet.

Fredag d. 23. august
Efter en dejlig morgenmad på hotellet, skal vi desværre tage afsked med Bornholm for denne gang.
Vi forlader hotellet og tager med færgen fra Rønne kl. 10.30 tilbage til Ystad. På færgen spiser vi vores medbragte madpakke, imens vi ser ud på havet.

Undervejs på vores rejse mod Jylland finder vi et passende sted at nyde eftermiddagskaffen. Vi kører retur over øerne og fortsætter ad udrejseruten.

Hoteller
Hotel Gudhjem er et familie drevet hotel med meget personlig og god betjening. Med sin fine og centrale beliggenhed midt i Gudhjem, ligger hotellet perfekt til en god ferieoplevelse. Mange af værelserne har havudsigt, og der er en fantastisk udsigt fra de mange terrasser.
På Hotel Gudhjem er der en ny-istandsat indendørs svømmebassin, og der er også en gårdhave med et rigtigt hyggeligt miljø.

Ønsker du enkeltværelse, skal du bo på det charmerende Jantzens Hotel, som ligger knap 50 m fra Hotel Gudhjem.
Hotellet blev grundlagt i 1872, og er dermed Gudhjems ældste hotel.
Hovedbygningen har front og altaner mod havet, og gårdhavens lodrette klippevæg og mange forskellige terrasseniveauer, giver stedet en nærmest sydlandsk stemning.
Middag spiser du på Hotel Gudhjem.