Israel

Programforslag

Menighedsrejser

Israel

8 dage, hvor vi skal besøge mange af de steder, hvor Jesus levede og virkede.

Vi skal opleve en enestående natur i et land på størrelse med Jylland: Det døde Hav med 30 % salt beliggende på jordklodens laveste punkt, Judæa-ørkenens barske natur, frodige plantager omkring Genezareth Sø, Banjavandfaldets skønhed, den frugtbare Jordandal osv. osv.

Vi skal også møde det moderne Israel med dets kulturelle, religiøse og nationale udfordringer. Vi bor 2 nætter i Bethlehem, 2 nætter i Nazareth og 3 nætter i Jerusalem.

Rejseplan

Dag 1

Fra Billund via Istanbul lander vi i Israel, hvor vi kører direkte til vores hotel i Bethlehem. Her skal vi bo 3 nætter.

Dag 2

Efter morgenmaden begynder vi dagen med en tur ud til ”Hyrdernes Mark”. Det var her englen ifølge gamle traditioner fortalte de måbende hyrder, at den længe ventede frelser var født i Bethlehem.

Vi kører herefter til en af verdens ældste kirker, fødselskirke, som er bygget over den grotte, hvor Jesus blev født. Kirken blev bygget i 300-tallet af den romerske kejser Konstantins mor, Helene. Hun rejste til Det hellige Land og byggede kirker over Jesu fødested i Bethlehem samt over det sted, hvor Jesus blev korsfæstet og begravet. Begge kirker står der den dag i dag.

Efter frokosten kører vi til Jerusalem. Vi kører med bussen til Oliebjerget, med den fantastiske udsigt over Kedrondalen, Tempelpladsen samt Jerusalem i øvrigt.

Herfra går vi ned til Tårekirken, hvor Jesus græd over Jerusalem. Vi fortsætter ned til Alle Nationers Kirke i Getsemane Have med de århundredegamle oliventræer. Her var Jesus sammen med sine disciple den sidste aften, inden han blev taget til fange.

Herfra går vi gennem Kedrondalen op til Den gamle By for at følge Via Dolorosa (smertens vej), som ender i Gravkirken.

Dagens program slutter med, at vi besøger Grædemuren og Cardoen, inden vi returnerer til vores hotel i Bethlehem.

Dag 3

Vi begynder dagen med besøg i Davids Byen på Ofel-højen. Vi får her en rundvisning i de fascinerende udgravninger af jebusitternes by, som kong David i sin tid indtog. Vi slutter besøget i Davids Byen med med at gå de tre kvarter i Hezakias’ tunnel, som slutter ved Siloa Dam. Herfra går vi den stejle tur op til Den gamle by, besøger Grædemuren og herfra videre ind i Kardoen og den nye jødiske bydel, hvor vi ser resterne af Ezekias’ mure fra ca. 800 f.Kr.

Efter frokost besøger vi Redeamer Church, og forhåbentlig kan vi her mødes med den danske præst i Jerusalem, David Serner, som vil fortælle os om Israels-missionens arbejde i Israel.

Herfra retur gennem bazargaderne til Damaskus-porten og videre til Gordons Gravhave, hvor vi slutter dagens program med en kort gudstjeneste. Retur til vores hotel i Bethlehem.

Dag 4

Vi står tidligt op, forlader hotellet og kører ned til Det døde Hav, hvor vi skal besøge Herodes den Stores mægtige fæstningsværk, Massada. Vi tager tovbanen op til fæstningen. Her hører vi den fantastiske historie om Massada, hvor ca. 1000 zeloter i år 70 holdt stand mod 15.000 romerske soldater. Vi ser resterne af Herodes’ flotte palads, hvor der også var dampbad!

Fra Massada kører vi nordpå til Qumran, hvor man fandt de verdensberømte skriftruller.

Efter frokost kører vi til et badested ved Det døde Hav, som indeholder ca. 30 % salt. Det betyder, at man kan ligge og læse avis – uden at synke ned! En unik oplevelse!

Efter badning kører vi lidt nordpå til Jeriko og til Qasr al-Yahud ved Jordan Floden, hvor Jesus ifølge traditionen blev døbt af Johannes Døber. Vi får mulighed for selv at dyppe tæerne i floden! Vi fortsætter op gennem Jordan-dalen til vores hotel i Nazareth, hvor vi skal bo 2 nætter. Undervejs ser vi mange arabiske landsbyer.

Dag 5

Vi begynder dagen med at køre ned til Tiberias ved Genezareth Sø, hvor en skøn sejltur venter os. Vi hører ude på søen beretningerne om ”stormen på søen” samt om Peters fiskefangst.

Vi går i land i Kapernaum, hvor vi ser synagogen og rester af Peters svigermors hus. Vi fortsætter til ”Saligprisningernes Bjerg” med den fantastiske udsigt over søen.

Efter frokost kører vi op i Øvre-Gallilæa. Vi skal vi til Banjas-kilden ved foden af Hermon-bjerget. Banjas er en af Jordan-flodens kilder. Det var her ved Cæsarea-Filippa, vi har Peters berømte bekendelse af Jesus som Messias. Vi skal også se det smukke Banjas Vandfald.

På vej hjem ser vi Magdala, hvor Maria Magdalene kom fra.

Dag 6

Vi besøger først Bebudelseskirken, som er bygget over det sted, hvor englen Gabriel fortalte Maria, at hun skulle blive mor til Guds egen søn!

Vi besøger herefter Nazareth Village, som er en lille ”levende” landsby, bygget som på Jesu tid. Lokale ”skuespillere” viser os, hvordan livet blev levet på Jesu tid. Her får vi en frokost magen til den, som Jesus selv dengang kunne have fået.

Efter frokost kører vi til Megiddo, som har en spændende historie. Vi fortsætter til Karmels bjerg, hvor Elias kæmpede mod Ba’als-præsterne.

Herefter kører vi til Jerusalem til indkvartering på vores hotel, hvor vi skal bo de sidste 2 nætter.

Dag 7

Vi slutter med en fridag, så vi får god tid til at fordøje de mange indtryk fra en indholdsmættet uge. Der er mulighed for selv at gå på de gamle bymure, shoppe i bazargaderne eller gå op til gågaderne i den jødiske bydel.

Rejselederne tilbyder om formiddagen en tur med letbanen ud til Yad Vashem, Israels verdenskendte holocaust-museum.

Herfra retur med letbanen, hvor vi vil stå af på Mahane Yehuda, Jerusalems store grønt-, slik-, frugt– og madmarked. Her er mange lækre cafeer, hvor vi nok kan finde en god frokost. Herefter går vi ned til den gamle by, hvor shoppe-genet kan aktiveres.

Herefter retur til vores hotel til en dejlig aftensmad og en hyggelig afslutningsaften.

Dag 8

Vi flyver fra Ben Gurion Lufthavn i Tel Aviv og via en mellemlanding i Istanbul lander vi i Danmark.

Relaterede rejser og indlæg