Grønlands 3 største byer på egen hånd

Programforslag

Menighedsrejser

Grønlands 3 største byer på egen hånd

Start i verdens mindste hovedstad og mærk kolonihistoriens vingesus. Prøv kræfter med fjeldene og mød slædehunde. Tag på tur i den grønlandske skærgård og afslut turen helt tæt på kæmpe isfjelde og den kælvende bræ. Lyder det som noget for dig – så se nærmere på denne tur.

Rejseplan

Dag 1

I rejser fra Kastrup Lufthavn med Air Greenland til Kangerlussuaq, som engang hed Sønder Strømfjord. Turen går videre med regionalt fly til verdens mindste hovedstad, Nuuk, hvor I bliver indlogeret på Hotel Sømandshjemmet Nuuk.

Aftensmaden spises i cafeteriet på Sømandshjemmet.

Dag 2

Efter morgenmad og morgenandagt på Sømandshjemmet besøger I Håbets Ø, hvor Hans Egede gik i land og grundlagde kolonien. Det er muligt at tilkøbe madpakke på Sømandshjemmet.

Efter hjemkomst kan Nuuk opleves på egen hånd, inden aftensmaden spises på Sømandshjemmet.

Dag 3

Efter morgenmad og morgenandagt bliver I kørt til lufthavnen og tager flyet til Sisimiut.

I indlogeres på Hotel Sømandshjemmet i Sisimiut, og der er tid til at nyde de skønne omgivelser ved Sømandshjemmet, som ligger helt tæt på de gamle kolonibygninger, der i dag er museum.

Aftensmaden nydes i Sømandshjemmets cafeteria, og efter maden vil bestyrerparret fortælle om Sisimiut, Sømandshjemmene og Sømandsmissionens historie i Grønland.

Dag 4

Ligesom dagene i Nuuk starter denne dag med morgenmad og morgenandagt. Herefter skal I på guidet rundtur i Sisimiut.

Efter frokosten tager turen helt nye højder, da I skal på vandretur op ad Palasip Qaqqaa – Præstefjeldet – med lokal guide. I 544 meters højde over havet har I 360 graders panoramaudsigt over havet, fjordene og landskabet omkring byen. På vandreturen er der rig mulighed for at opleve den lokale flora og fauna. Turen går gennem et frugtbart terræn med blomster, mos og buske. Og små vandfald med det klareste kildevand forfrisker flere steder på turen. Læg også mærke til de mange varder undervejs, der markerer ruten, og som altid har været de lokales måde at vise hinanden vej på. Turen er ikke teknisk krævende, og alle i almindelig god form med et par fornuftige vandrestøvler kan klare turen.

En velfortjent aftensmad kan bagefter spises i Sømandshjemmets cafeteria.

Dag 5

I dag skal I på besøg i hundebyen og mærke slædehundenes kræfter, og om eftermiddagen er der mulighed for at gå rundt i Sisimiut på egen hånd. En tur forbi det lokale værksted, hvor kunsthåndværkere laver fine ting i rensdyrtak, narhvalstand og moskushorn, kan anbefales.

Kl. 17.00 stiger I om bord på kystbåden Sarfaq Ittuk for at rejse mod Ilulissat. Aftensmadens spises om bord.

Dag 6

Denne dag nydes om bord på Sarfaq Ittuk, hvor I rejser gennem den grønlandske skærgård og ser den sydlige del af Diskobugten fra søsiden, indtil I hen på eftermiddagen lander i Ilulissat. I kommer blandt andet forbi Aasiaat og Diskoøen.

I Ilulissat bliver I hentet på havnen af Hotel Avannaas bus og indlogeret i jeres værelser på Hotel Avannaa.

Dag 7-8

To dage er ikke for meget at bruge på at udforske Ilulissat – byens navn betyder Isfjeldene, og deres storhed skal man give sig selv tid til at opleve. Der er gode muligheder for både at udforske byen og området på egen hånd, hvis man har lidt erfaring med at vandre. Der findes fint afmærkede vandreture af forskellige sværhedsgrad.

Det er også byen, hvor man kan besøge Knud Rasmussens hjem. Og så er det på alle måder en moderne by, hvor man også kan få sig en spændende kulinarisk oplevelse med lokale fødevarer.

Endelig kan værterne på Hotel Avannaa også anbefale, hvilke ture der kan købes, hvor erfarne guider sikrer, at I får hele rygsækken fyldt med fantastiske oplevelser. Snyd f.eks. ikke jer selv for en havsafari i isfjorden, hvor muligheden for at se hvaler helt tæt på er stor.

Dag 9

Efter morgenmad og morgenandagt på Hotel Avannaa forlader I dette storslåede land og rejser hjem til Danmark igen.

Relaterede rejser og indlæg