Diskobugten – Den grønlandske skærgård

Programforslag

Menighedsrejser

Diskobugten – Den grønlandske skærgård

Autentisk lokalmiljø, havsafari med hvalerne helt tæt på, kæmpe isfjelde og kælvende bræer – Diskobugten, den grønlandske skærgård, byder på oplevelser for enhver smag.

Rejseplan

Dag 1

Vi rejser fra Kastrup Lufthavn med Air Greenland til Kangerlussuaq, som engang hed Sønder Strømfjord. Turen går videre med regionalt fly til Aasiaat, hvor vi bliver indlogeret på Hotel Sømandshjemmet Aasiaat.

Aftensmaden spises i cafeteriet på Sømandshjemmet. Der vil være tid til at udforske Aasiaat på egen hånd. Har man gode ben og vandreskoene på, kan turen rundt om vandsøen anbefales (en tur på ca. 3 km).

Dag 2

Efter morgenmad på Sømandshjemmet er der mulighed for gudstjeneste i Egedes Kirke – en oplevelse der kan byde på både dåb og vielse og gerne en farvestrålende syn af nationaldragter, som bæres af både store og små.

Frokosten spises igen på sømandshjemmet, og herefter er det tid til havsafari i Sømandshjemmets båd med erfarne bådførere, der også kan fortælle om de lokale forhold og historien om hvalfangerne.

Dag 3

Morgensang er en fast del af Sømandshjemmenes tradition, og efter vi har deltaget i den, skal vi besøge det lokale forsamlingshus. Her hænger nemlig en kæmpe samling malerier af den danske kunstmaler Per Kirkeby. Den lokale leder af forsamlingshuset vil fortælle om maleriernes historie, og hvordan malerier til en værdi af 22 millioner er endt i et forsamlingshus i Grønland.

Efter frokost går turen mod Ilulissat. Dette er i de lokale ”busser” – det vil sige en lille passagerbåd til 12 personer. På en sådan tur møder man ofte hvalerne igen, og når vi nærmer jer Ilulissat, kan vi nyde den smukke tur gennem isfjorden, hvor isfjeldene kommer helt tæt på.

I Ilulissat bliver vi hentet på havnen af Hotel Avannaas bus og indlogeret i vores værelser på Hotel Avannaa.

Dag 4-5

To dage er ikke for meget at bruge på at udforske Ilulissat – byens navn betyder Isfjeldene, og deres storhed skal man give sig selv tid til at opleve.

Der er gode muligheder for både at udforske byen og området på egen hånd, hvis man har lidt erfaring med at vandre. Der findes fint afmærkede vandreture af forskellige sværhedsgrad.

Ilulissat er også byen, hvor man kan besøge polarforskeren Knud Rasmussens hjem. Og så er det på alle måder en moderne by, hvor man også kan få sig en spændende kulinarisk oplevelse med lokale fødevarer.

Endelig kan værterne på Hotel Avannaa anbefale, hvilke ture der kan købes, hvor erfarne guider sikrer, at I får hele rygsækken fyldt med fantastiske oplevelser.

Dag 6

Efter morgenmad og morgenandagt på Hotel Avannaa forlader vi dette storslåede land og rejser hjem til Danmark igen.

Relaterede rejser og indlæg