Egypten – Bibel- og badeferie

Tag forskud på foråret med en ferie hvor der er tid til både fordybelse i beretninger fra Bibelen, udflugter, badning og afslapning.

07. marts - 15. martsEgyptenMette Haahr Andersen, Børge Haahr AndersenFlyØvrige verden, Relax, Temarejser

Bibel- og badeferie

Tag forskud på foråret 2024 på vores meget populære Bibel- og Badeferie. I år går turen til Aswan i Egypten, hvor vejret er meget behageligt i marts måned. Der er garanti for solskinstimer og mange spændende steder at besøge i og omkring Aswan.

På vores Bibel- og badeferie tilbyder vi en ferie med tid til undervisning og fordybelse i Bibelen, oplevelser, badning og afslapning i dejlige omgivelser og i godt selskab.

Den lille by Aswan, som er smukt beliggende ved Nilens bred, er en af de meste kendte og populære byer i Egypten, en by fuld af liv nærmest døgnet rundt.
Dagene kan blandt andet tilbringes med at snuse rundt i basaren, besøge det Nubiske Museum, slentre ned af cornishen (havnepromenaden), og betragte de traditionelle sejlbåde lavet af træ, kaldet felukkaer.

Rejseplan

Indkvartering

Om rejsen
Vi tilbyder den perfekte kombination til dig, der både vil slappe af og få gode oplevelser med i bagagen Hver dag har vi bibeltimer om formiddagen og fælles samvær om aftenen. Om eftermiddagen er der mulighed for oplevelser på egen hånd, foruden den fastlagte fælles udflugt.

Seværdigheder i og omkring Aswan
Aswan er en skøn oase, der byder på mange spændende udflugtsmuligheder: Philae templet, Aswan dæmningen, Kalabsha templet, Elefantineøen, Kitchners Island med den botaniske have, St. Simeons kloster fra det 6. århundrede, de nubiske adelsmænds grave, Abu Simbel, Kom Ombo og meget mere.
Du kan vælge at opleve stederne på egen hånd efter Bibelundervisningen.

Fælles udflugt
I år går fællesudflugten til Elefantine Øen, som er et af ​​de ældste steder i det gamle Egypten. Her er mange monumenter, der kan dateres tilbage til den Predynastiske tid.
På øen ser vi Khnum-templet, hvor man også kan se resterne af det jødiske tempel. Herefter sejler vi det korte stykke til den nubiske landsby, går i land og rider på kameler det sidste stykke dertil. Ønsker man ikke at ride, er det muligt at blive i båden og sejle det sidste stykke til landsbyen, som ligger på vest siden af Nilen.

Khnum-templet er et gammelt egyptisk tempel dedikeret til guden Khnum, som var guden på øen og i hele området. Elephantine øen blev anset som et hjemsted for denne vigtige egyptiske gud. Khnum Templet går tilbage til det 3. dynasti, men ruinerne i dag er fra det 18. dynasti under dronning Hatshepsut.

Som mange andre gamle monumenter i Egypten har Khnum-templet undergået omfattende restaurering for at bevare dets struktur og kunstværker for kommende generationer. Ruinerne af templet ligger på den sydlige side af Elephantine Island og herfra har vi en smuk udsigt over Nilen og øen.

Jødisk tempel
I forbindelse med ødelæggelserne i Jerusalem i år 586 f.Kr. flygtede mange jøder til Egypten. Også profeten Jeremias flygtede til Egypten. Allerede omkring 650 f.Kr. blev der grundlagt en jødisk koloni på Elefantineøen, og mange jøder flygtede givetvis hertil.
I 1961 afdækkede arkæologer ruinerne af et jødisk tempel, som lå vendt mod Jerusalem og var i størrelse og konstruktion identisk med templet i Jerusalem, og det var opført af jødiske præster og levitter, der flygtede fra forfølgelserne under kong Manasses styre. Det ejendommelige er, at vi her finder det eneste jødiske tempel uden for Israel, som præsterne i Jerusalem tilsyneladende har givet tilladelse til at opføre. Samtlige ofringer og festdage blev tilsyneladende overholdt her. I Lynn Austins 5-bindsroman ”Konge Krønikerne” skriver hun i sidste bind i en note følgende: ”Da der ikke er blevet bygget andre templer af præster eller jøder i eksil, har nogle forskere konkluderet, at pagtens ark måske blev reddet fra Manasse og opbevaret her også”. Lynn Austin henviser til den jødiske professor Menaham Haran, som skriver: ”Jeg er overbevist om, at arken blev fjernet på Manasses tid …. Jahves rettroende præster ville under ingen omstændigheder have tolereret, at Jahves ark stod ved siden af afguden Ashera”. Spændende teorier om et utroligt spændende sted.

Besøg i en nubisk landsby er en særlig oplevelse når man befinder sig i Aswan. De nubiske huse er en oplevelse med de smukke farver og fascinerende mønstre. Det nubiske folk er meget venlige og stor gæstfrihed venter os her.

Forventet dagsforløb
Om morgenen mødes vi til morgenmad i hotellets restaurant. Nogle vil helst sidde for sig selv og langsomt varme op til dagen. Andre vil udnytte det sociale fællesskab og finder sammen i en gruppe.  Der er mange valgmuligheder, men sandsynligvis er det uden dansk rugbrød eller havregryn.
Kl. 9.00-10.00 samles vi til sang og bibelundervisning. Børge vil i år undervise i 2. Mosebog: Udvandringen af Egypten.
Fra kl. 10.00 er programmet frit. Nogle vil gerne slappe af i det dejlige sommervejr ved poolen.
Sidst på eftermiddagen kl. 18.00 samles vi igen i mødelokalet til et program med folkeligt og opbyggeligt indhold. Derefter spiser vi en solid middag sammen i restauranten og har god tid til at hygge og snakke.

Mere info om rejselederne
Mette og Børge har været rejseledere på Bibel- og badeferien i mere end 10 gange før. Så det er erfarne rejseledere, vi sender afsted. De står klar med inspirerende undervisning, gode forslag til egne oplevelser og hyggeligt samvær om aftenen.

Forventede flytider – forbehold for ændringer
D. 7/3:
Kastrup-Kairo kl. 14.45 – 20.05
Kairo-Aswan: 22.00 – 23.35

D. 15/3:
Aswan – Kairo 06.00 – 07.25
Kairo – Kastrup 10.05 – 13.45
Tider er lokale tider.

Hotel
Vi bor på det 4* Hotel Basma i Aswan, hvor det er muligt at nyde den udendørs pool med udsigt til palmer og ørkenbjerge.
Basma Hotel er beliggende på Aswans højeste punkt ved siden af ​​de berømte faraoniske monumenter og med en fantastisk udsigt over Nilen.
Du kan nyde den betagende udsigt over Nildalen fra Basmas tagterrasse. Mod egenbetaling kan du lade dig forkæle med behandlinger i hotellets spa. Blandt behandlingerne er massage.

Samtlige værelser byder på aircondition, nydelig indretning og eget badeværelse. Der er også en velassorteret minibar og tv, mens nogle af værelserne derudover byder på udsigt over Nilen.
Hotellet serverer en lækker morgenbuffet, med et stort udvalg.