Oberammergau og ferie i Lutherland

Vi fortsætteri til Wittenberg, hvor Martin Luther efter traditionen slog 95 teser op på Slotskirkens dør.

26. juni - 01. juliTysklandSommerBusEuropa, Oberammergau

Oberammergau og ferie i Lutherland

Kom tæt på Jesu lidelseshistorie fra palmesøndag til påskemorgen. Omkring 2.350 børn og voksne i alle aldre er med på scenen i Oberammergau, når de på professionel vis opfører påskens begivenheder i Jerusalem for knapt 2000 år siden. Oplev atmosfæren i byen, der efter knapt 400 år stadig lever og ånder for det løfte, byens ledende mænd aflagde til Gud som tak for at slippe for pest og død.

Efter passionsspillets stærke oplevelser fortsætter vi til Wittenberg, hvor Martin Luther efter traditionen slog 95 teser op på Slotskirkens dør. »Lutherstadt Wittenberg« kalder man byen, hvor Luther tilbragte størstedelen af sit liv. Han boede sammen med Käthe, hvor nu verdens største reformationsmuseum har til huse. Tilnavnet »Lutherstadt« bæres med stolthed og selvfølgelighed, da byen uden Luther ville smuldre bort.

Find printvenlig udgave i højre side.

Rejseplan

Indkvartering

26. juni

Efter opsamling fredag ad udrejseruten passerer vi den dansk/tyske grænse og kører til vort overnatningshotel i Midttyskland.

27. juni

Turen fortsætter sydpå gennem Tyskland. Ankomst og indkvartering i eller nær Oberammergau sidst på eftermiddagen. Middag på overnatningsstedet eller på restaurant.

28. juni

Formiddagen er fri til at se sig om i Ober-ammergau by og måske handle med Maria Magdalene, Peter, Kajfas, Pilatus eller en af de mange andre skuespillere, vi senere skal opleve på scenen. Efter frokosten, som er inklusiv i prisen, oplever vi passionsspillet i det store spillehus. Middag i pausen. Overnatning hos værterne i Oberammergau-området.

29. juni

Afrejse fra Oberammergau tidligt om morgenen. Herefter besøg i Torgau, hvor Luthers hustru Käthe ligger begravet. Indkvartering og middag på Luther Hotel, Wittenberg.

30. juni

I Wittenberg går vi »I fodsporene af Martin Luther og andre kendte personer«. Vi ser bl.a. Lutherhaus, Slotskirken, hvor Luther opslog sine 95 teser. Stadskirken, hvor Luther prædikede mere end 2.000 gange, et kig ind i Cranachs gård. Lukas Cranach er kendt som reformationens maler og har portrætteret mange af de wittenbergske reformatorer. Eftermiddagen til fri disposition. Luther-menu ved afskedsmiddagen om aftenen.

01. juli

Efter morgenmad onsdag siger vi farvel til Lutherland – klogere på ham, hans tid og tanker. Vi vender hjem til Danmark. Efter en indholdsrig ferie tager vi afsked med hinanden ad udtursruten.

Indkvartering:
Alle rejser gennemføres med Felix Rejsers normale hotelstandard. For overnatningerne omkring passionsspillet i Oberammergau sker indkvarteringen på dobbeltværelser med eget bad og toilet i pensionater eller i private hjem i Oberammergau eller nærliggende byer. På spilledagen er der gratis busser mellem overnatningsstederne og Oberammergau.

Enkeltværelser:
På overnatnings- og opholdshotellerne har vi rådighed over nogle enkeltværelser. De to nætter i Oberammergau-området råder vi kun over to enkeltværelser. De sælges til de første, der måtte ønske disse. Andre, der bestiller enkeltværelser må i Oberammergau dele værelse med en anden person af samme køn.

Om Oberammergau

Kom tæt på påskens begivenheder fra Jesu indtog i Jerusalem Palmesøndag, over de efterfølgende dages diskussioner mellem de lærde og Jesus på tempelpladsen, Skærtorsdags nadver og tilfangetagelsen samt korsfæstelsen Langfredag til opstandelsen Påskemorgen.

Omkring 2.500 børn og voksne, som enten er født i den lille sydtyske alpeby, Oberammergau, eller som har boet mindst 20 år i byen, er med på eller bag scenen. På professionel vis opfører de påskeugens begivenheder i Jerusalem for knapt 2000 år siden..

Det sker på den imponerende friluftsscene, hvor de omliggende bjerge danner en naturlig kulisse.

Læs mere om Oberammergau her