Tyskland – teknik, biler og kultur

31. august - 06. septemberTysklandEfterårBusEuropa, Felix Flex, Storbyrejser, Temarejser

Tyskland – teknik, biler og kultur

Tyskland set fra en anden vinkel
Teknik, biler og kultur er der masser af på denne spændende tur til Tyskland.
Der bliver mulighed for at se en Airbus-flyfabrik, Europas største modeljernbane, flotte domkirker, gamle bydele, Europas største tekniske museum med alt fra Concorde-fly til symaskiner, chokoladefabrik samt de bedste bil-museer i Tyskland; afslutningsvis en fantastisk sejltur på Trave i Lübeck og sightseeing på egen hånd, oplevelser og noget for enhver smag, både for ham og hende.

Rejsen begynder med stop i Hamburg med mulighed for besøg på Airbus-flyfabrikken eller Miniature Wonderland. Herefter går turen videre til Bremen med besøg i den hyggelige gamle bydel Schnoor og domkirken, hvor Ansgar er begravet, videre til Køln med domkirken, chokoladefabrik eller Michael Schumacher-museet.  I Düsseldorf besøger vi Classic Remise med skønne gamle og klassiske biler i et rustikt togremise-miljø. Vi skal bo og besøge skønne Koblenz, hvor Rhinen og Mosel deler sig. Derefter over Sinsheim, hvor vi skal opleve Europas største tekniske museum med alt mellem himmel og jord. Derefter mod Stuttgart med Mercedes Benz-museum og sightseeing i byen med overnatning i Kassel.

Vi besøger desuden Autostadt i Wolfsburg, en meget spændende oplevelsespark. Og som kronen på værket sejltur og sightseeing i Lübeck inden hjemturen til Danmark.

Glæd dig til at se Tyskland fra en anden vinkel.

Rejseplan

Mandag d. 31. august
Udrejse gennem Jylland mod den tyske grænse og Hamborg.

Efter frokost kan du vælge imellem:
(1) Rundvisning på Airbus-fabrikken, et samarbejde mellem Europas flyfabrikker. Vores guide viser og fortæller om denne højteknologiske arbejdsplads, hvor ca. 12.000 særdeles samvittighedsfulde medarbejdere konstruerer og bygger Airbus fly. Maximum 25 personer. Der skal minimum være 15 tilmeldte, før udflugten bliver gennemført. Pris ca. kr. 265 pr. person ved 15 personer. Tilmelding senest d. 2. juni.
(2) Den største modeljernbane i verden: Miniature Wonderland. Det 1.499 m2 store anlæg er verdens største og har ca. en million besøgende om året. Her kan du se typiske landskaber og kendte bygninger fra Tyskland, Østrig, Schweiz, Skandinavien og Italien. Oplev kørende biler, en lufthavn med fly der letter og lander. Der er kælet for detaljerne og tiden går hurtig med at studere det hele. Pris ca. kr. 115. Tilmelding senest d. 2. juni.

Indkvartering og middag på hotellet i Hamborgs centrum. For de friske er der efter middagen mulighed for en aften-gå-tur til Parken ”Planten un Blomen”, bl.a. for at se og høre ”Wasserlichtkonzert”.

Tirsdag d. 1. september
Efter morgenmad på hotellet sætter vi kursen mod Bremen. Vi begynder i den kendte, gamle bydel, Bremen Altstadt Schnoor fra middelalderen. Vi nyder roen i de bilfrie snævre gyder med hyggelige små pittoreske huse. Vi besøger den flotte St.-Petri-domkirke, hvis historie går tilbage til år 789. I forbindelse med kirken er der anlagt en bibelhave med planter nævnt i Bibelen. Der er mulighed for at gå en tur i haven, opleve byen og nyde den medbragte madpakke, inden vi kører videre til Düsseldorf.

I Düsseldorf skal vi se den ca. 1.700 kvadratmeter store Classic Remise. Her kan du se de smukkeste køretøjer i bilens historie. Her bliver biler leveret, repareret og solgt. Der er også garager i glas, hvor ejere af unikke biler parkerer hele året rundt. Det betyder, at du blandt de omkring 300 køretøjer også kan se biler, der ellers kun kan ses på museer. Når vi er færdige med at beundre bilerne tæt på, skal vi spise middag i restauranten inde i remisen med udsigt til bilerne. Efter middag kører vi til indkvartering i Düsseldorfs centrum.

Onsdag d. 2. september
Vi kører til Køln, hvor vi besøger domkirken. Der er frokost på egen hånd, inden du kan vælge imellem to aktiviteter:
(3) Tag på chokolademuseum og få visualiseret hele kakaobønnens rejse fra træ til butik. Inde på museet er der en chokoladefabrik, så du kan få et indblik i det håndværk, det er at arbejde med chokolade. Det er også muligt at købe lidt godter med hjem. Pris ca. kr. 100. Tilmelding senest d. 2. juni.
(4) Besøg Michael Schumachers private kollektion. Udstillingen indeholder bl.a. alle de originale biler fra de år, hvor han blev Formel 1-verdensmester. Gratis entré.

Efter besøget i Køln kører vi samlet mod Koblenz til middag og overnatning. Der er mulighed for frivillig aftentur til ”Deutches Eck” – stedet hvor Mosel og Rhinen mødes.

Torsdag d. 3. september
Morgenmad på hotellet inden vi kører til Sinsheim. Frokost på egen hånd i museets restaurant inden vores guidede rundvisning.

På Technic Museum Sinsheim finder du den store Lufthansa Boing 747 med næsen i sky, men fastnaglet til jorden så du kan gå på opdagelse. Kig også ind i et sovjetisk spionfly, en undervandsbåd, helikoptere og lokomotiver. Museet er en totaloplevelse for dig, som er fascineret af teknik og ting, der bevæger sig.  Udstillingen byder også på motorcykler, klassiske biler, racerbiler, lastbiler, busser, lokomotiver og militært isenkram.

Efter det spændende besøg kører vi til vores hotel i Neckarsulm til middag og indkvartering.

Fredag d. 4. september
Inden turen igen går nordpå, skal vi lige en smuttur til Stuttgart.

Her kan du vælge at besøge Mercedes Benz-museet (5) hvor du kan tage en rejse gennem mere end 130 års fascinerende bilhistorie og videre ind i fremtiden. Over et område, der dækker 16.500 kvadratmeter på ni niveauer, præsenterer udstillingen 160 køretøjer og over 1.500 udstillinger fordelt på forskellige rum og samlinger. Pris ca. kr. 80. Tilmelding senest d. 2. juni.
Der er også mulighed for på egen hånd at opleve storbyen Stuttgart på tæt hold (6). Besøg seværdighederne, gå i butikker, eller køb en kop kaffe på en lokal café.

Bussen henter begge hold, og sammen kører vi til hotellet vest for Melsungen. Middag på restaurant i Melsungen.

Lørdag d. 5. september
Vi forlader hotellet og kører mod det kendte museum Autostadt i Wolfsburg. Oplevelsesparken er fyldt med både nye og gamle biler og andre køretøjer. I parken er der forskellige pavilloner for de forskellige bilmærker, der er med i Volkswagen Group: Skoda, SEAT, Audi, Mercedes-Benz, Porsche, Lamborghini og Volkswagen. Her er desuden en pavillon for veteranbiler.
Oplev parken, og nyd en frokost på egen hånd, inden vi kører til vores hotel i Hannovers centrum.

Efter middag på hotellet besøger vi en lokal luthersk kirke, hvor vi får en rundvisning af præsten og hører om kirkens arbejde. Der er også mulighed for at afprøve akustikken i kirken ved aftenens samling.

Søndag d. 6. september
Vi forlader det sidste hotel på rejsen og begiver os mod Danmark. Vi gør holdt i Lübeck, hvor du kan opleve byen på egen hånd, inden vi mødes midt på eftermiddagen til en hyggelig sejltur på kanalen. En god afslutning på en rejse fyldt med oplevelser.