Juletur til Lübeck

05. december - 08. decemberTysklandVinterPia Jepsen, Henrik Bak JepsenBusEuropa

Hyggelig juletur til Lübeck

Tag med os på en uforglemmelig juletur til Lübeck, der har Tysklands ældste og hyggeligste julemarked. Lübeck by er en historisk perle med brostensbelagte gader og imponerende gotisk arkitektur. Når vi træder ind i byens gamle centrum, bliver vi straks mødt af duften af kanel, krydderier og friskbagte julespecialiteter fra de hyggelige boder.

Vi skal sammen opleve Lübeck, når rejselederne tager dig på en byvandring, hvor de vil fortælle om denne spændende by og vise dig dens smukke bygninger. På turen skal vi bl.a. besøge St. Marien-Kirche og et marcipanmuseum.

Senere får du mulighed for at begive dig ud på en kulinarisk rejse gennem Lübecks julesmagsoplevelser. Prøv fx de berømte marcipanprodukter, som byen er kendt for, eller varm dig selv med en skøn kop Glühwein, mens du slentrer gennem de smukt dekorerede stræder og lytter til tonerne fra kendte julesalmer og sange.

Rejseplan

Hotel
Vi bor på det 4* Hotel Vier Jahreszeiten, som ligger 10 min’s kørsel nord for Lübeck centrum.
Fra hotellets restaurant på 8. etage, er der en betagende udsigt over Lübeck, som vi nyder ved morgenmaden og middagen.
Der er gratis WIFI og gratis adgang til hotellets fitnesscenter og sauna.

Tirsdag d. 5. december:
Efter opsamling ad udrejseruten passerer vi den dansk/tyske grænse, og herfra kører vi igennem Kiel, hvor vi blandt andet kommer forbi Landdagen i Schleswig-Holstein og den store færgehavn.
Vi fortsætter til vores hotel i Lübeck. Der er mulighed for at tage en aftentur til centrum og få de første indtryk af julemarkedet.

Onsdag d. 6. december
Efter morgenmad på hotellet tager vi ind til Lübeck centrum, hvor rejselederne tager dig med på en guidet rundtur til kendte seværdigheder i Lübeck.
Vi ser St. Marien-Kirche, der har et af verdens største orgler. Kirkens tårn blev ramt af et engelsk luftangreb i 1942, hvorved klokkerne faldt ned og borede sig ned i gulvet. Der ligger de stadig.

Lübeck er meget berømt for sin marcipan. I Breite Strasse går vi derfor ind og ser Marzipanmuseum Niederegger, hvor vi ser, hvad man kan lave i marcipan.
Vi fortsætter op til St. Jakobi-Kirche, der har et særpræget alter. I kirken findes resterne af redningsbåden fra skoleskibet Pamir, der forliste i en storm i 1957.
Vi ser de karakteristiske meget smalle og romantiske sidegader i bymidten, inden vi går ad Königstrasse forbi Willy Brandts fødehjem og Günter Grass´ hus.

Efter byvandringen er der tid på egen hånd til at gå på opdagelse i Lübecks hyggelige julemarked. Her er der mulighed for at smage på Lübecks lækre specialiteter eller måske finde en julegave til én, du holder af. Frokost er på egen hånd, men der er masser af muligheder for at få stillet sulten og tørsten.
Sidst på eftermiddagen begiver vi os tilbage til hotellet, hvor vi får middag og kan dele dagens oplevelser sammen.
Vi skal gå en del denne dag, så hav godt fodtøj på.

Torsdag d. 7. december
I dag går turen til den forhenværende grænseby Schlagsdorf, hvor vi ser det lille Grænsehus museum.

På museet finder vi plancher, rekvisitter, dokumenter og billeder fra den kolde krig. Gennem disse dokumentationer får vi indtryk af, hvordan det var at leve i en grænseby mellem øst og vest. Udenfor kan vi se, hvordan grænsen rent fysisk har set ud.
Efter besøget i grænselandet kører vi til Schwerin, som er hovedstad i Mecklenburg-Vorpommern.

Vi parkerer i den gamle by og tager en lille gåtur, hvor vi først går op og nyder udsigten ved den smukke lille sø Pfaffenteich. Derefter går vi hen til det overdådige slot, der ligger på sin egen ø. Slottet har danske aner, idet dronning Alexandrine er født her. Vi besøger slotsmuseet og den smukke slotshave.

Rundt om Schwerin Slot ligger nemlig både en charmerende have og en 25 hektar stor park, som vi skal udforske sammen. Der bliver tid på egen hånd og mulighed for frokost i byen.
Vi tager tilbage til Lübeck, hvor der er mulighed for endnu en tur til julemarkedet.

Fredag d. 8. december
Vi siger farvel til julestemningen i Lübeck og begiver os mod Danmark. Vi kører via Bad Segeberg og Neumünster mod grænsen, hvor der bliver tid til at gøre en god handel ved grænsebutikkerne.

Mange indtryk og minder rigere tager vi afsked med hinanden ad opsamlingsruten.

Relaterede rejser og indlæg