Oberammergau og ferie i Lutherland

Sammen med Martin Schwarz Lausten følger vi Luthers spor, og bliver kendt med stederne, der spillede en rolle i hans liv og virke.

10. juni - 18. juniTysklandErik Ladegaard, Niels Arne Christensen, Martin Schwarz LaustenBusEuropa, Oberammergau

Oberammergau og ferie i Lutherland

Kom tæt på Jesu lidelseshistorie fra palmesøndag til påskemorgen. Omkring 2.350 børn og voksne i alle aldre er med på scenen i Oberammergau, når de på professionel vis opfører påskens begivenheder i Jerusalem for knapt 2000 år siden. Oplev atmosfæren i byen, der efter knapt 400 år stadig lever og ånder for det løfte, byens ledende mænd aflagde til Gud som tak for at slippe for pest og død. 

Efter passionsspillets stærke oplevelser fortsætter vi til reformationens hjemstavn.

Under kyndig guidning af den danske Luther-ekspert dr.theol. Martin Schwarz Lausten følger vi Luthers spor, og bliver kendt med stederne, der spillede en rolle i hans liv og virke.

* Rejsen er arrangeret i samarbejde med Holstebro sogn. Men rejsen er åben for alle.

Rejseplan

Indkvartering

Fredag d. 10. juni
Efter opsamling ad udrejseruten fredag morgen passerer vi den dansk/tyske grænse og kører til vort overnatningshotel
i Midttyskland.

Lørdag d. 11. juni
Rejsen fortsætter sydpå gennem Tyskland. Ankomst og indkvartering i omegnen af Oberammergau sidst på eftermiddagen. Middag og indkvartering.

Søndag d. 12. juni
Formiddagen er fri til at se sig om i Oberammergau by og måske handle med Maria Magdalene, Peter, Kajfas, Pilatus eller en af de mange andre skuespillere, vi senere skal opleve på scenen. Efter frokosten, som er inklusiv, oplever vi passionsspillet i det store spillehus. Middag i pausen. Vi overnatter igen i Oberammergau-området.

Mandag d. 13. juni
Afrejse fra Oberammergau-området. På vej til Erfurt stopper vi i Augsburg, som er kendt for at være stedet, hvor den
augsburgske bekendelse blev nedskrevet under Reformationen. Vi ankommer til Erfurt hen ad eftermiddagen, hvor vi møder vores guide i Lutherland, Martin Schwarz Lausten. Andagt i klosterkirken, indkvartering og middag på hotel i Erfurt.

Tirsdag d. 14. juni
Rundvisning på borgen Wartburg, hvor Luther levede skjult i 10 måneder, og hvor han oversatte Det Nye Testamente til tysk. Vi spiser vores madpakke inden afgang fra Eisenach. Besøg i Stotternheim, hvor Luther aflagde løfte til Gud. I Bad Frankenhausen ser vi Panoramamuseet med det gigantiske maleri over bl.a. bondekrigen. Herfra kører vi mod Wittenberg for indkvartering på Luther-Hotel.

Onsdag d. 15. juni
Vi begynder dagen med en spadseretur til Luther-Egetræet. Vi fortsætter videre til Lutherhuset, hvor Luther boede med sin familie. Derefter til Melanchtons hus fra 1536. Melanchthon var ved siden af Luther den vigtigste tyske reformator. Frokost og eftermiddag på egen hånd. Vi mødes til middag på hotellet. Aftenforedrag om Bugenhagen og Danmark ved Martin Schwarz Lausten i Bugenhagen-haus – verdens ældste protestantiske præstegård.

Torsdag d. 16. juni
Vi besøger Slotskirken med tesedøren. Her ser vi bl.a. dronning Margrethes alterforstykke, Vi fortsætter forbi biskop Justus Jonas hus. Justus Jonas var nær ven af Luther. Frokost på egen hånd. Vi besøger Stadskirken, hvor Luther prædikede over 2.000 Gange. Middag på egen hånd.

Fredag d. 17. juni
Bustur til Torgau med bl.a. Katharina Luthers grav i Mariakirken og Slotskirken, som Luther indviede i 1544. Frokost på egen hånd. Vi kører retur til Wittenberg, hvor vi nyder afskedsmiddag på Luther-Hotel i Wittenberg.

Lørdag d. 18. juni
Vi siger farvel til Lutherland – klogere på reformatoren, hans tid og tanker. Hjemkomst sidst på lørdagen.

Forbehold for ændringer.

Indkvartering
Alle rejser gennemføres med Felix Rejsers normale hotelstandard. For overnatningerne omkring passionsspillet i Oberammergau sker indkvarteringen på dobbeltværelser med eget bad og toilet på 4* hoteller i omegnen af Oberammergau. På spilledagen er der gratis transport mellem overnatningsstederne og Oberammergau.

Enkeltværelser
På overnatnings- og opholdshotellerne har vi rådighed over nogle enkeltværelser. De to nætter i Oberammergau-området råder vi kun over få enkeltværelser. De sælges til de første, der måtte ønske disse. Andre, der bestiller enkeltværelser, må i Oberammergau dele værelse med en anden person af samme køn.

Om Oberammergau

Kom tæt på påskens begivenheder fra Jesu indtog i Jerusalem Palmesøndag, over de efterfølgende dages diskussioner mellem de lærde og Jesus på tempelpladsen, Skærtorsdags nadver og tilfangetagelsen samt korsfæstelsen Langfredag til opstandelsen Påskemorgen.

Omkring 2.500 børn og voksne, som enten er født i den lille sydtyske alpeby, Oberammergau, eller som har boet mindst 20 år i byen, er med på eller bag scenen. På professionel vis opfører de påskeugens begivenheder i Jerusalem for knapt 2000 år siden..

Det sker på den imponerende friluftsscene, hvor de omliggende bjerge danner en naturlig kulisse.

Læs mere om Oberammergau her

Relaterede rejser og indlæg