Nordkap – Med M/S Gann

Verdens smukkeste sørejse!

07. juli - 19. juliNorgeSommerCecilie Nord Hansen, Peter Nord HansenSkibEuropa, Gann cruise, Temarejser

Nordkap – Med M/S Gann

Oplev hvad der er blevet kaldt verdens smukkeste sørejse langs Norges kyst til Nordkap i midnatssolens land.

Tag med på det intime krydstogt-skib M/S Gann, som leverer et meget populært sommertogt med fællesskab og oplevelser i højsædet.

Nyd stilheden på dækket imens vi i de lyse nætter sejler forbi den varierede natur. Se skønheden på oplevelsesrige udflugter, som kan tilkøbes.

I 2021 var det 250 år siden Hans Nielsen Hauge blev født og det skulle markeres med et krydstogt i Hauges kjølvann – sådan gik det ikke, men vi gennemfører krydstogtet i 2022 i stedet for.

Hans Nielsen Hauge blev født den 3. april 1771 på Rolvsøy i det, der i dag er Fredrikstad. Hauge var kendt som lægprædikant, folkevækker, iværksætter og social reformator. Han har haft stor indflydelse på Norges historie. Det siges, at Norge ville have set anderledes ud uden ham.

Entertainer Tor Øyvind Skeiseid og biskop Ernst Baasland vil undervejs på turen op langs kysten lede os gennem Hans Nielsen Hauges historie. Vi håber på masser af midnatssol, roligt vand og et åbent og inkluderende fællesskab ombord. Undervejs vil der være tilbud om musikalske indslag med bl.a. Gunstein Draugedalen.

Med os fra Danmark har vi Cecilie og Peter Nord Hansen, som også tidligere har været en del af rejselederteamet på Ganns rejse til Nordkap.

** Rejsen er desværre udsolgt – men der er mulighed for venteliste **

Næste krydstogt til Nordkap med M/S Gann bliver sandsynligvis først i 2024.

Rejseplan

Indkvartering

Torsdag d. 7. juli
Vi afsejler fra Stavanger kl. 12.00 og sejler mod Bergen, hvor vi tager nye passagerer om bord fra kl. 20.00 til kl. 21.00.

Fredag d. 8. juli
I løbet af natten runder vi Stad og ankommer til Volda kl. 10.00. Volda er en af ​​de mindre byer, Hans Nielsen Hauge besøgte. Afgang kl. 18.

Lørdag 9. juli
Vi sejler langs kysten og ankommer til Brønnøysund kl. 16.00. Eftermiddagens udflugt går til hullet i Torghatten, over Torghatten eller rundt om Torghatten. Torghatten er et granitbjerg på øen Torget, og er især kendt for sit karakteristiske hul lige igennem fjeldet. Afgang fra Brønnøysund kl. 22.00.

Søndag d. 10. juli
Vi passerer Helgelandskysten i midnatssolen og ankommer til Bodø kl. 09.00. Bodø er hjemsted for verdens stærkeste malstrøm, havørne, midnatssol og nordlys. Bodø er omgivet af hav og fjord, og lyset skifter konstant med vind og vejr. Her tilbydes udflugter til blandt andet Kjerringøy, Norsk Luftfartsmuseum og til Saltstraumen. Afgang fra Bodø kl. 20.00.

Mandag d. 11. juli
Ankomst Tromsø kl. 11.00. Hans Nielsen Hauge kom aldrig længere nordpå end til Tromsø. Den arktiske hovedstad Tromsø ligger 350 kilometer nord for polarcirklen. Det er den største by i det nordlige Norge. Vi udforsker byen, og der er mulighed for at deltage i spændende udflugter og aktiviteter. Afgang fra Tromsø ved midnat.

Tirsdag d. 12. juli
Efter sejlads gennem Nord-Troms og Finnmark ankommer vi til Honningsvåg kl. 16.00. Vi tager med bus til Nordkap i det nordligste Norge – her er Svalbard det eneste, der adskiller dig fra Nordpolen. Om sommeren går solen ikke ned i to og en halv måned, fra midten af maj til slutningen af juli. Mange tager til Nordkap for at beundre midnatssolen eller solnedgangen over Ishavet fra Nordkapklippen.  Busturen til North Cape Plateau og indgangen til Nordkaphallen er inkl. i prisen for alle passagerer. Afgang fra Honningsvåg kl. 23.00.

Onsdag d. 13. juli
Hvis vejret tillader det, sejler vi rundt om Magerøya og ser Nordkapklippen fra nordsiden – og fortsætter med kurs mod Alta. Ankomst til Alta kl. 08.00. Alta er den største by i Norges nordligste fylke (dansk: region), og selve byen ligger for enden af Altafjorden i et kyst- og fjeldområde præget af skove og store fjeldvidder. Her tilbydes spændende udflugter til Finnmarksvidderne, fjeldvandring eller bussightseeing. Afgang fra Alta kl. 19.00.

Torsdag d. 14. juli
Efter en lang sejlads gennem “halvdelen af ​​det nordlige Norge” ankommer vi op af dagen til Lofoten. Først skal vi opleve en særlig smal og smuk indsejling i Trollfjorden. Herefter ankommer vi til Svolvær kl. 16.00. Her tilbydes udflugter til Svolværgeita eller til Vågan og Lofotkatedralen. Afgang fra Svolvær kl. 21.00.

Fredag d. 15. juli
Alle, der kender historien om Hans Nielsen Hauge, ved, at Gjæslingene syd for Rørvik er et centralt sted. Vi ankommer til Rørvik kl. 14.00, sådan at vi kan tilbyde besøg på øerne med en mindre båd. Afgang fra Rørvik ved midnat.

Lørdag d. 16. juli
I dag kan vi slappe af om bord. Vi sejler sydpå gennem Trøndelag, Møre og Romsdal og lige ind i Vestland fylke (Dansk: region).

Søndag d. 17. juli
Kl. 06.00 ankommer vi til Florø. Vi skal besøge Svanøya, som Hans Nielsen Hauge ejede. Der vil også være en forestilling om hans liv, før vi fortsætter sydpå ved midnat.

Mandag d. 18. juli
Kl. 07.00 lægger vi til i Bergen. Bergen er Norges andenstørste by, men med charme og karakter som en meget mindre by. Bryggen i Bergen er optaget på UNESCOs verdensarv og er det mest åbenlyse minde om dengang, Bergen var en hansestad. I dag huser Bryggens bygninger museer og små specialforretninger, gallerier og spisesteder. Det er omdrejningspunkt for både lokale og besøgende. Hans Nielsen Hauge var her mange gange, og vi besøger flere centrale steder. Derudover vil der være tilbud om vandreture til Fløyen, sightseeing i byen, m.m. Om aftenen er der et tilbud om en forestilling om Hans Nielsen Hauges liv.

Tirsdag d. 19. juli
Kl. 08.00 Ankomst Stavanger.

————————-

Udflugtstilbud undervejs kan tilkøbes
Der er tilbud om udflugter i forbindelse med de fleste anløb mellem Stavanger og Nordkap t/r. Beskrivelse og priser i NOK for alle udflugtstilbud fremsendes til alle deltagere, når det foreligger i god tid før afrejsen.
Rejselederne vejleder gerne i valg af udflugter. Information om tilmelding til udflugter fremgår af udflugtstilbuddet, som vi sender ud.

Transport til og fra Stavanger
Danske gæster skal selv komme til/fra Stavanger. Felix Rejser anbefaler enten fly Kastrup – Stavanger t/r eller Fjordlines natfærge Hirtshals – Stavanger t/r eller kør selv f.eks. via Hirtshals – Kristiansand. Kontakt evt. rejselederne og aftal samkørsel.
* forbehold for ændringer i disse muligheder.

OBS: Forbehold for ændringer i programmet

Skibet
M/S Gann har plads til 220 gæster. Alle kahytter har toilet og bad. Skibet er alkoholfrit. Der er morgenandagter, lovsangsaftner
m.m. om bord. Uden for turistsæsonen fungerer skibet som kristent skoleskib.

Det er muligt, at overnatte på skibet fra d. 7. – 8. juli.
Pris: NOK kr. 890 pr. person.
Prisen inkluderer: Middag (suppe) og morgenmad. Tjek-ind mulig fra kl. 17 d. 7. juli.
Bestilles ved Felix Rejser og betales på skibet.