Nordkap – Med M/S Gann

Verdens smukkeste sørejse!

24. juni - 05. juliNorgeSommerCecilie Nord Hansen, Peter Nord HansenSkibEuropa, Gann cruise, Temarejser

Nordkap – Med M/S Gann

Oplev hvad der er blevet kaldt verdens smukkeste sørejse langs Norges kyst til Nordkap i midnatssolens land.

Tag med på det intime krydstogt-skib M/S Gann, som leverer et meget populært sommertogt med fællesskab og oplevelser i højsædet.

Nyd stilheden på dækket imens vi i de lyse nætter sejler forbi den varierede natur. Se skønheden på oplevelsesrige udflugter, som kan tilkøbes.

Med os fra Danmark har vi Cecilie og Peter Nord Hansen, som også tidligere har været en del af rejselederteamet på Ganns rejse til Nordkap.

Rejseplan

Indkvartering

Mandag d. 24. juni
Vi sejler fra Stavanger kl. 18.00, men fra kl. 14-16.30 er det muligt at tjekke ind.
Inden afsejling er der en sikkerhedssamling og herefter kan du nyde en dejlig aftenbuffet og hilse på de andre gæster.

Tirsdag d. 25. juni.
I løbet af natten har vi sejlet nordover langs vestlandskysten og ankommer til Måløy kl 14. Her bliver vi nogle timer og der vil være mulighed for at tilmelde sig en udflugt eller gå på land på egen hånd. Afgang igen kl. 20.

Onsdag d. 26. juni
I dag ankommer vi til Kristiansund kl. 9. Vi ligger til kaj hele dagen, og der er mulighed for at tilmelde sig udflugter eller opleve på egen hånd.
Af udflugter kan nævne en tur til den lille ø og fiskerleje Grip. Øen ligger 12 km ude i havet, omkranset af 200 holmer og skær. På øen findes en af landets mindste stavkirker  og verdens mindste brandbil.
Du kan også tage på udflugt langs Atlanterhavsvejen og besøge marmorgrotterne på Bergtatt. Midt imellem Atlanterhavsvejen og Molde ligger denne spændende attraktion. Du kan komme dybt ind i bjergene, når vi tager med på en underjordisk tømmerflådetur på krystalklart vand og med marmorbjerge som baggrund.
Tilbage på skibet kan vi høre om hinandens oplevelser. Vi sejler videre kl. 18.

Torsdag d. 27. juni
Vi sejler langs den smukke Helgelandskyst og kl. 16 ankommer vi til øgruppen Træna. Øgruppen er landets ældste fiskerleje og her kan du opleve fjeld og hav, forskellige fuglearter, stilhed og dramatik
Vi har nogle timer til at opleve øgruppen, hvor der er lyst hele aftenen og natten. Du kan tilmelde dig en vandretur, eller gå rundt på egen hånd.
Der er afgang kl. 21, og vi passerer polarcirklen ikke længe efter afgang.

Fredag 28. juni.
Vi krydser det yderste i Vestfjorden i løbet af natten og ankommer kl. 8 til Reine, helt vest i Lofoten.
Der er mulighed for at bestille en udflugt med bus gennem Lofoten. Dem som er tilmeldt denne udflugt, bliver sat af ved Reine. Vi andre fortsætter til Svolvær, hvor vi ankommer kl. 13. Svolvær er en charmerende by beliggende på øen Austvågøya i Lofoten-øgruppen i Nord-Norge. Byen er kendt for sin maleriske beliggenhed ved kysten, omgivet af høje fjelde og det azurblå vand i Vestfjorden.
Her bliver vi nogle timer inden inden afgang kl. 18. Nyd middagen på skibet, hvor desserten måske bliver serveret på dæk – imens vi sejler ind og ud af Trollfjorden.

Lørdag d. 29 juni
I dag ankommer vi kl. 10 til Tromsø, nordens Paris. Her bliver vi hele dagen, og der er mulighed for at vælge forskellige udflugter. Dagen sluttes med en aftenkoncert i Tromsø Domkirke, som ligger tæt på båden. Vi går i samlet flot, og nyder musik og foredrag fra vores rejseledere.

Søndag 30. juni
Denne dag besøger vi Hasvik på Sørøya for allerførste gang med ankomst kl. 9. Vi lægger op til et program for dagen – oplyses senere. Hvis vi er heldige, kan vi måske låne kirken til Gudstjeneste. Vi bliver her indtil kl. 14, inden vi fortsætter vores færd mod nord.
Ved 21-tiden ankommer vi til Honningsvåg, hvor rejsens højdepunkt er. Her står busserne klar til at køre os til Nordkap-plateuet. Nordkapklippen er det nordligste punkt på det europæiske fastland og tiltrækker hvert år mange turister. Om sommeren går solen ikke ned i to og en halv måned, fra midten af maj til slutningen af juli. Mange tager til Nordkap for at beundre midnatssolen eller solnedgangen over Ishavet fra Nordkapklippen. Vi samles til fællessang – enten ude eller inde, inden vi tager retur til båden som sejler kl 01.

Mandag 1. juli.
Vi er på havet det meste af dagen idag, og der er tilbud om valgfrie samlinger om bord mellem måltiderne.
Kl 20. ankommer vi til den lille by Finnsnes. Her er der udflugtstilbud om en bustur til Senja eller et besøg på et lokalt lakseopdrætsanlæg.
Afgang fra Finnsnes kl. 23.

Tirsdag 2. juli
I løbet af natten bevæger vi os sydover og ankommer til Bodø kl. 12. Her kan du tage på forskellige udflugter eller opleve byen på egen hånd. Beliggende nord for Polarcirklen ved kysten af ​​Norskehavet, er Bodø kendt for den smukke natur og unikke kultur. Der er afgang igen kl. 18.

Onsdag d. 3. juli
I dag ankommer vi kl. 9 til Rørvik, som ligger i et typisk kystlandskab, og som hovedsageligt består af gammel og ny træhusbebyggelse. Her er der mulighed for at vælge forskellige udflugter. Afgang igen kl. 13.

Torsdag d. 4. juli
Hen på aftenen ankommer vi til Bergen ca. kl. 19 og bliver her indtil kl. 23. Tag en tur ind til centrum og oplev de smalle brostensbelagte gader eller se de smukke og unikke bygninger ved havnefronten (Bryggen). Du kan også tage Fløibanen til toppen af Fløyfjeldet, hvor der er en fantastisk udsigt over byen. Heroppe kan du købe lidt souvenirs, en kop kaffe og måske en norsk vaffel.

Fredag d. 5. juli
Ankomst til Stavanger omkring kl. 10. Vi siger farvel til hinanden, og takker for rejsen.

Skibet
M/S Gann har plads til 220 gæster. Alle kahytter har toilet og bad. Skibet er alkoholfrit. Der er morgenandagter, lovsangsaftner m.m. om bord. Uden for turistsæsonen fungerer skibet som kristent skoleskib.

Se oversigt over kahytter her: Kahytsplan