Nordkap – smuk, vild og rå natur

En rejse til Europas top. Vi besøger tre nordiske hovedstæder, sejler gennem skærgården og kører op til Nordkap - rejsens højdepunkt!

05. juli - 18. juliFinland, Norge, SverigeSommerBusEuropa, Temarejser

Nordkap – smuk, vild og rå natur

Tag med på denne fantastiske rejse, der bringer dig gennem smuk, vild og rå natur. Vi besøger tre nordiske hovedstæder, sejler gennem Stockholms lange, smukke skærgård og kører gennem Finland, inden vi når til rejsens højdepunkt Nordkap, hvor du har mulighed for at opleve midnatssolen. Sydpå gennem Norge krydser vi polarcirklen. Vi gør bl.a. ophold i Tromsø med den smukke Ishavskatedral og ved den norske ø-gruppe Lofoten med de maleriske huse og kyster.

Guidede byture og sejlads
Guidet tur i Stockholm, inden vi sejler gennem skærgården mod Helsingfors. Her ser vi bl.a Uspenski-katedralen, Tempelkirken og Sibelius-monumentet.

Oplevelser på rejsen
Gennem Finland ser vi flotte sølandskaber, spændende arkitektur og kører tæt ved Den botniske Bugt. Krydser Polarcirklen, ser Laplands ældste kirke og besøger en Kamisak  Huskyfarm. På Samermuseet får vi indblik i en anderledes levevis. Nordkapklippen, med udsigt over Ishavet, er en uforglemmelig oplevelse. Honningsvåg Kirke, Skarsvåg og travetur til Kirkeporten er også på programmet. Langs storslåede fjorde til Kvænangsfjeldet og langs Lyngenfjorden med færge fra Oldersdale til Lyngseidet og Svensby til Breivikeidet i Tromsø. På Lofoten besøger vi et økologisk landbrug, fiskerlejet i Henningsvær og ser Lofotkatedralen i Kabelvåg. Vi tager færgen fra Lødingen til Bognes. Vi kører over fjelde og langs fjorde. På Polarcirkelcentret spiser vi fjeldets specialiteter. Andagt i Nidaros Domkirke i Trondhjem. Videre gennem Gudbrandsdalen til Oslo.

Rejsen er samtidig en læserrejse for Kristeligt Dagblad.

Rejseplan

Søndag d. 5. juli
Opsamling gennem Jylland. Vi sejler fra Frederikshavn kl. 12.00 med Stena Line til Gøteborg. Dagens kørsel langs Vättern til sen middag og overnatning i Linköping kan måske føles lang, så vi forsøger at finde tid til en kaffepause undervejs.

Mandag d. 6. juli
Vi kører den korte tur til Stockholm, hvor vi finder et godt sted at spise frokost. Herefter guidet tur med skandinavisktalende guide. Vi følger guiden gennem brostensbelagte gader og forbi farverigt malede bygninger i dette historiske område. Herefter sejler vi gennem skærgården mod Helsingfors. Vi spiser middag om bord og overnatter i indvendige kahytter.

Tirsdag d. 7. juli
Morgenmaden nyder vi under indsejlingen til Helsingfors. Rundtur i den finske hovedstad, hvor vi bl.a. ser Uspenski-katedralen, hovedkirke for Helsingfors ortodokse menighed. Vi ser også Tempelpladsens Kirke, der hører til de allermest populære seværdigheder i Helsinki og Sibelius-monumentet i Sibelius-parken. Fra Helsingfors kører vi til overnatning i Hämeenlinna.

Onsdag d. 8. juli
Op gennem Finland ser vi flotte sølandskaber og kører til Jyväskylä, Byen er præget af Alvar Aaltos arkitektur. Vi fortsætter mod Oulu og Den Botniske Bugt. Overnatning i Oulu. Efter middag på hotellet kan man på egen hånd gå en aftentur i den hyggelige by.

Torsdag d. 9. juli
Vi besøger Arctic Center ”Arktikum”, hvor vi får en rundvisning. Vi krydser polarcirklen og fortsætter ad A75 med stop ved Laplands ældste kirke ved Sodankylä. Vi holder aftenandagt i den smukke Saariselkä økumeniske fjeldkirke, beliggende i et bjergrigt område i det nordlige Finland. Middag og indkvartering i Saariselkä.

Fredag d. 10. juli
Vi får en guidet rundvisning på Kamisak Huskyfarm. Besøg på Samermuseet i Irani, hvor vi får indblik i en anderledes levevis. Via samerhovedstaden Karasjok og langs Porsangerfjorden til Kåfjord. Gennem den undersøiske tunnel til Nordkapøen Magerøy. Vi bor de næste to nætter på hotellet i Honningsvåg, hvor vi også spiser middag. Senere på aftenen kører vi ud til Nordkapklippen med udsigt over Ishavet en uforglemmelig oplevelse i klart vejr!

Lørdag d. 11. juli
Morgenandagt i Honningsvåg kirke, der er den eneste bygning i byen, der stod tilbage efter 2. verdenskrig. Efter frokosten kører vi blandt andet til Skarsvåg og der bliver tid til en travetur til Kirkeporten. Aftenen byder på endnu en mulighed for at opleve midnatssolen.

Søndag d. 12. juli
Vi forlader Magerøy og begynder turen ned gennem Norge. Vi kører via Alta og stopper ved den moderne Nordlyskatedral. Her holder vi en kort andagt. Videre langs storslåede fjorde til Kvænangsfjeldet og langs Lyngenfjorden. Med færge fra Oldersdale til Lyngseidet og Svensby til Breivikeidet, inden vi når frem til middag og overnatning i Tromsø.

Mandag d.13. juli
Vi kører over Kvaløya, over Bardufoss og holder bl.a. pause ved Evernes. Herfra kører vi ad Kong Olavs vej til hotellet i Svolvær, hvor vi har to overnatninger.

Tirsdag d. 14. juli
Vi kører over Lofoten og besøger et økologisk landbrug med egen produktion af gedeost. Der er smagsprøver inkl. i prisen. Vi besøger det maleriske fiskeleje Henningsvær, Norges mest berømte og karakteristiske fiskerlandsby og ser Lofotkatedralen i Kabelvåg. I Lofotens idylliske natur er ørne almindelige. Tilbage til hotellet i Svolvær.

Onsdag d. 15. juli
Med færgen fra Lødingen til Bognes. På E6 sydover kører vi over fjelde og langs fjorde, som skærer sig ind i landet på vejen til Fauske, videre gennem Saltdalen og over Saltfjeldet. Her krydser vi nu for anden gang polarcirklen. Vi spiser tidlig middag med fjeldets specialiteter på Polarcirkelcentret. Overnatning i Mo i Rana.

Torsdag d. 16. juli
Turen går via Mosjøen gennem et mere opdyrket område i Nordtrøndelag. Sent på eftermiddagen når vi frem til Trondhjem – Norges gamle bispesæde. Vi deltager i andagt i Nidaros Domkirke, inden vi kører til middag og overnatning på hotel i Trondhjem.

Fredag d. 17. juli
Vi fortsætter sydpå over Dovrefjeldet, der er tilholdssted for Dovregubben. Videre ned gennem Gudbrandsdalen. Fra Lillehammer kører vi langs søen Mjøsas blå vand direkte til Oslo, hvorfra vi sejler med natfærge til Frederikshavn. Der er indkvartering i indvendige kahytter på færgen. Vi spiser afslutningsmiddag under udsejlingen gennem Oslofjorden.

Lørdag d. 18. juli
Efter morgenmad og afslutning på Frederikshavn Sømandshjem kører vi ned gennem Jylland