Rundrejse i Israel – Zions kirke, Esbjerg

10. marts - 18. martsIsraelForårDaniel Ettrup Larsen, Henning SlothFlyAktuelle menighedsrejser, Bibelske Rejser, Israel

Tag med på en oplevelsesrig rundrejse i Israel.

Tag med på en oplevelsesrig rundrejse i Israel. Rejsen byder bl.a. på ophold i Jerusalem, besøg ved Det Døde Hav samt oplevelser i Galilæa. På rejsen oplever vi både det bibelske og det moderne Israel. Vi oplever den fantastiske natur, der veksler mellem frodige landskaber og gold ørken. Programmet er ikke for presset, og dagene ikke for lange. Vi stræber efter at være tilbage ved hotellet ca. kl. 16.00 – enkelte dage dog senere. Dygtig, lokal, dansktalende guide er med på det meste af rejsen rundt i Israel.

Rejsen arrangeres af Zions sogn, og Henning Sloth og Daniel Ettrup Larsen er rejseledere på turen. Rejsen er dog åben for alle!

Rejseplan

Fredag d. 10. marts
Midt på eftermiddagen flyver vi fra Billund, og via en mellemlanding i Frankfurt lander vi sidst på aftenen i Ben Gurion lufthavn i Israel. Herfra kører vi til indkvartering i Davids by, Bethlehem, hvor vi skal bo de næste 2 nætter. Det var hertil Davids bedstemor, moabitterkvinden Ruth, kom med sin svigermor No’omi og senere blev gift med Boaz. Det var også her fårehyrden David voksede op sammen med sine brødre, indtil profeten Samuel kom og salvede ham til Israels konge. Profeten Mika knytter stærkt Bethlehem til den kommende Messias.

Lørdag d. 11. marts
Miraklet over alle mirakler skete i en grotte på hyrdernes mark ved Bethlehem: Guds egen Søn blev født af jomfru Maria!
Vi skal om formiddagen besøge fødselskirken og hyrdernes mark. Allerede i det 2. årh. taler litterære kilder om fødselsgrotten i Betlehem, og kejser Konstantins mor, Helene, indviede i 339 e.Kr. Fødselskirken. Der er en fin symbolik i, at vi må bøje os dybt for gennem hovedindgangen at komme ind i fødselskirken. Under højaltret ligger fødselsgrotten, hvor inkarnationens mirakel fandt sted.
Vi kører efter frokost til Jerusalem og op på Oliebjerget og har første stop ved Himmelfartskapellet. Efter at have nydt den vidunderlige udsigt over Jerusalem går vi ned ad Oliebjerget, og undervejs besøger vi Tårekirken og Gethsemane Have. Herefter går vi op til Løveporten og ind i den gamle by. Her ser vi Bethesda Dam og besøger Skt. Annekirken, som er kendt for sin flotte akustik. Vi følger nu Via Dolerosa, ”Smertens Vej”, til Gravkirken. Herefter returnerer vi til vores hotel i Betlehem.

Søndag d. 12. marts
Vi forlader tidligt hotellet og kører til Det Døde Hav, der med sine 400 meter under havets overflade er det lavest beliggende hav i verden. Først besøger vi Herodes’ imponerende klippefæstning, Masada, som spillede en stor rolle i det jødiske oprør mod romerne i årene 70-73 e.Kr. Vi tager tovbanen op og ned.
Fra Masada kører vi nordpå, hvor vi passerer Qumran og hører den spændende historie om Dødehavsrullerne. Efter frokost ved Qumran er der tid til en helt særlig oplevelse: badning i Det Døde Hav.
Vi besøger herefter Qasr El Yahud, Jesu dåbssted ved Jordanfloden. Efterfølgende kører vi gennem Jeriko, først forbi tolderen Zakæus’ morbærfigentræ, dernæst forbi det gamle Tell Jeriko. Herefter kører vi op gennem Jordandalen til indkvartering på vores hotel i Tiberias, tæt ved Genezaret sø.

Mandag d. 13. marts
Vi begynder med en sejltur på Genesaret Sø. Herefter besøger vi Tabgha, stedet for bespisningsunderet, og går videre ned til Mensa Christi, stedet ved Genesaret Sø, hvor Peter fik fornyet sit apostelkald. Videre til Kapernaum, hvor vi ser ruinerne af den gamle synagoge og Peters hus. Kapernaum er den by, hvor Jesus ofte opholdt sig og udførte mange af sine undere. Vi skal også op på Saligprisningernes Bjerg, hvor Jesus iflg. traditionen holdt sin bjergprædiken. Vi besøger herefter Magdala, som var hjemby for Maria Magdalena. Her ser vi resterne af en synagoge, som regnes for at have været i brug på Jesu tid. Vi runder af med endnu en lille perle: En nybygget kirke i Magdala med fokus på kvinderne, Jesus mødte.
Om eftermiddagen bliver der tid til på egen hånd at udforske Tiberias.

Tirsdag d. 14. marts
En spændende tur venter os til Tel Dan. På Abrahams tid var Dan indfaldsport til Kana’ans land. Vi skal se den forbavsende velbevarede port, som Abraham måske red ind ad, da han med sin kæmpe karavane ankom til Kana’ans land. Efter kong Davids død blev Israel delt mellem Israels rige i nord og Juda rige i syd. Davids søn Rehabeam blev konge i Jerusalem mens Jeroboam, en anden af Davids sønnen, blev konge i Samaria over nordriget Israel. For at undgå, at folk fra nord valfartede til Jerusalem opstillede Jeroboam to afguds-guldkalve, den ene lidt nord for Jerusalem, den anden i Dan.
Efter Dan går turen til Kæsarea-Filippi, hvor Peter sagde sin berømte bekendelse: ”Du er Kristus, den levende Guds søn”. Vi skal også gå den flotte tur ned til Banjas-vandfaldet.
Herefter går turen til Bental-bjerget, hvorfra vi ser ind i Syrien. Vi skal se nogle af skyttegravene fra krigen i 1973.

Onsdag d. 15. marts
Vi forlader vores hotel i Tiberias og kører til Nazaret, hvor vi naturligvis skal se Bebudelseskirken. Herefter besøger vi Nazareth Village, en slags frilandsmuseum med levende aktører, som viser os, hvordan en landsby på Jesu tid så ud, samt hvordan man levede dengang. Besøget her slutter med en frokost i stil med den, som man kunne have nydt på Jesu tid. Vi kører herefter ud til Mt. Precipice, bjerget, hvor man truede at styrte Jesus ned, efter at Jesus havde talt i synagogen.
Herefter sætter vi kursen mod Jerusalem, hvor vi indkvarteres på et hotel, som ligger lige uden for de gamle bymure, tæt ved Damaskus Gate.

Torsdag d. 16. marts
Vi kører fra hotellet ned til Davidsbyen. Her ser vi udgravninger af den gamle Davidsby. Vi får mulighed for en unik oplevelse: At gå de 35 min. gennem kong Ezekias’ snart 3000 år gamle tunnel ned til Siloa Dam (husk at medbringe badesko samt lommelampe!). Herefter besøger vi sydmursudgravningerne ved tempelpladsen, hvor man stadig kan se den imponerende tempeltrappe, der i sin tid førte op til Herodes’ tempel, og hvor Jesus gik for at komme op på tempelpladsen. Hvis der er mulighed for det, går vi op på Tempelpladsen for at se Al-Aqsa-moskeen og Klippemoskeen udefra.
Herefter kører vi ud til det verdensberømte Yad Vashem, der er et mindemuseum for de seks millioner jøder, der døde under anden verdenskrig.

Fredag d. 17. marts
Dagen begynder med en kort nadvergudstjeneste i Gravhaven, som ligger i umiddelbar nærhed af hotellet. Herefter er dagen til fri disposition. Jerusalems gamle bydel med de spændende bazargader ligger tæt ved hotellet, og her er der alle muligheder for nogle sidste indkøb.
Sidst på eftermiddagen er der tilbud om sammen at gå ned til Grædemuren, for her at opleve den helt særlige sabbats-stemning.

Lørdag. d. 18. marts
Om formiddagen er det muligt at gå over til Zions-bjerget for at se nadversalen samt kong Davids grav. Herfra er det let at gå den korte vej ned til Hanegals-kirken, bygget over det sted, hvor apostlen Peter fornægtede Jesus tre gange. Under kirken findes en fangekælder, hvor Jesus måske opholdt sig efter tilfangetagelsen i Gethsemana Have.
Omkring middag kører vi med bus til Ben Gurion lufthavn, hvorfra vi flyver retur til Danmark sidst på eftermiddagen. Efter en mellemlanding i Frankfurt lander vi i Billund sidst på aftenen.

Om Israel

Når du først har været i Israel én gang, må du tilbage igen!
Dette kan mange skrive under på. Kombinationen af flere tusind års historie, den komplekse og sammensatte kultur og den varierede natur, gør landet til noget helt særligt. Et land du aldrig bliver færdig med!

Flere tusind års historie
Hvis stenene kunne tale, ville Israels historie næppe kunne rummes i alverdens historiebøger. Bibelen er en af de vigtigste kilder til landets historie og den helt centrale guidebog på vores rejser. Mange af vores rejsedeltagere har oplevet, at Bibelens ord har fået en helt ny betydning, når de har fået koblet stederne og begivenhederne sammen i landet. Her blev Jesus født i Betlehem, og han døde og opstod i Jerusalem.

Læs mere om Israel her

Relaterede rejser og indlæg