Gospel on location- Israel

28. juni - 05. juliIsraelRune Herholdt, Peter Houe SørensenFlyBibelske Rejser, Israel, Nyheder, Temarejser

8 dages gospelrejse

Velkommen til 8 dage med unikke oplevelser!

Det var her kristendommen blev grundlagt af tømreren fra Nazareth, som ikke blot rystede sit land dengang, men som stadig udfordrer.

Det var her det gamle testamentes fascinerende, men ofte barske og brutale historie udspillede sig.

Det er her de tre verdensreligioner—jødedom, kristendom og islam—mødes på et geografisk ekstremt lille område, og hvor begrebet ”sandhed” konstant udfordres.

Det er her man på det laveste punkt på jordkloden kan få en helt særlig badeoplevelse i Det døde Hav med 30% salt.

Det er her ørkenens barske virkelighed støder sammen med frodige plantager med alverdens eksotiske frugter

Det er her vi møder en udfordrende etnisk diversitet

Det er her vi ”on location” skal have GOSPEL WORKSHOPS i et land og på steder, som vil give uforglemmelige oplevelser

Rejseplan

Tirsdag d. 28. juni
Vi rejser fra Billund kl. 14.10 med Lufthansa, og efter en mellemlanding i Frankfurt ankommer vi til Israel 23.05. Efter ankomsten kører vi direkte til vores hotel i Bethlehem. Her skal vi bo 3 nætter.

Onsdag d. 29. juni
Efter morgenmaden begynder vi dagen med en times GOSPEL WORK-SHOP, så stemmerne er tunet til at synge på ”Hyrdernes Mark”. Det var her englen ifølge gamle traditioner fortalte de måbende hyrder, at den længe ventede frelser var født i Betlehem.
Inden da skal vi besøge en af verdens ældste kirker, fødselskirken, som er bygget i 300-tallet af kejser Konstantins mor, Helene. Hun byggede kirken over den grotte, hvor Jesus ifølge ældgamle traditioner blev født.
Efter frokosten kører vi til Jerusalem, op på Oliebjerget, med den flotte udsigt over Kedrondalen, Tempelpladsen samt Jerusalem i øvrigt. Det er her, vi i det lille ”amfiteater” på toppen af Oliebjerget giver en minikoncert!!
Herfra går vi ned ad Oliebjerget til Tårekirken, hvor Jesus græd over Jerusalem. Vi fortsætter ned til Alle Nationers Kirke i Getsemane Have med de århundredgamle oliventræer.
Her var Jesus sammen med sine disciple den sidste aften, inden han blev taget til fange. Herfra går vi gennem Kedrondalen op til Den gamle By for at følge Via Dolorosa (smertens vej), som ender i Gravkirken.
Herefter lidt tid til shopping i de spændende bazargader inden vi kører retur til hotellet i Betlehem.

Torsdag d. 30. juni
Vi begynder dagen, hvis det er muligt, med besøg på Tempelpladsen. Herefter besøg i Davids Byen på Ofelhøjen. Vi får her en rundvisning i de fascinerende udgravninger af jebusitternes by, som kong David omkring år 1000 f.Kr erobrede og gjorde til Jerusalem, jødernes første hovedstad. Vi slutter besøget i Davids Byen med at gå gennem Hezekias’ tunnel, et imponerende og genialt ingeniørprojekt, som munder ud i Siloa Dam, hvor dele af denne først fornylig blev udgravet. Herfra går vi den stejle tur op til Den gamle by, besøger Grædemuren og herfra videre ind i Kardoen og hvor vi ser resterne af Ezekias’ mure fra ca. 700 f.Kr. Efter frokosten i Den gamle By besøger vi Redeemer Church og her håber vi på at møde den danske præst i Jerusalem, David Serner, som fortæller os om Israelsmissionens arbejde i landet.
Herefter forventelig GOSPEL WORKSHOP i kirken inden dagen slutter med en kort nadver-gudstjeneste i Gordons Gravhave tæt ved Damaskus Porten.

Fredag d. 1. juli
Tidligt kører vi ned til Det døde Hav og videre til Herodes den Stores mægtige fæstningsværk, Masada. Vi går/tager tovbanen op til fæstningen. Her hører vi den fantastiske historie om Masada, hvor ca. 1000 zeloter i år 70 holdt stand mod 15.000 romerske soldater. Vi ser resterne af Herodes’ flotte palads, hvor der også var dampbad! – og så satser vi på en unik oplevelse: GOSPEL WORKSHOP i den mega-store cisterne!!
– og måske en mini-koncert på toppen af Masada med panoramaudsigt over Det døde Hav over til Jordan.
Fra Masada kører vi nordpå til Qumran, hvor man fandt de verdensberømte skriftruller. Efter frokost en unik oplevelse med badning i Det døde Hav, som indeholder ca. 30% salt.
Herefter til Jeriko til Qasr al-Yahud ved Jordan Floden, hvor Jesus ifølge traditionen blev døbt af Johannes Døber. Her får du mulighed for selv at få dyppet tæerne!

Vi fortsætter op gennem Jordan-dalen, hvor vi ser forskellige arabiske landsbyer og landbrug. Vi lander på vores hotel i Nazaret, hvor vi skal bo 2 nætter.

Lørdag d. 2. juli
Vi kører til Tiberias ved Genesaret Sø, hvor en skøn sejltur venter os. Ude på søen hører vi beretningerne om ”stormen på søen” samt om Peters fiskefangst, og tro det eller ej: Vi laver en kort GOSPEL WORKSHOP ude på søen!! Vi går herefter i land i Kapernaum, hvor vi bl.a. ser synagogen og rester af Peters svigermors hus. Vi fortsætter til Saligprisningernes Bjerg med den fantastiske udsigt over søen. Efter frokost kører vi op i Øvre-Gallilæa. Vi besøger Banjas-kilden, en af Jordan-flodens kilder. Det er her ved Cæsarea-Filippa, vi har Peters berømte bekendelse af Jesus som Messias. Vi skal også se det smukke Banjas Vandfald. På vej hjem ser vi Magdala, hvor Maria Magdalene kom fra.

Søndag d. 3. juli
Vi besøger først Bebudelseskirken som er bygget over det sted, hvor englen Gabriel fortalte Maria om hendes mægtige opgave: at føde Guds egen søn! Herefter er det Nazareth Village, som er en lille ”levende” landsby, bygget som på Jesu tid. Lokale viser os, hvordan livet blev levet på Jesu tid, – og vi satser på at holde en GOSPEL WORK-SHOP i synagogen!
I Nazareth Village spiser vi en frokost, magen til den, som Jesus selv dengang kunne have fået. Herefter til Jerusalem til aftensmad på vores hotel, hvor vi bor de sidste to nætter. Om aftenen arbejder vi på en koncert, som vi håber, vi får lov til at afholde i Redeemer Church.

Mandag d. 4. juli
Dagen begynder med Israels verdenskendte Holocostmuseum, Yad Vashem. Herfra kører vi retur til Mahane Yehuda, Jerusalems store grønt-, slik-, frugt– og madmarked, hvor vi finder en lækker frokost. Herefter er resten af dagen til fri disposition.

Tirsdag d. 5. juli
Vi flyver fra Ben Gurion lufthavn kl. 16.30 og efter en mellemlanding i Frankfurt lander vi i Billund kl. 22.35, fyldt af skønne minder og indtryk fra en fantastisk tur.

Der tages forbehold for ændringer i programmet, som skyldes ændringer i flytider eller lokale forhold.  Hvis et programpunkt af denne årsag må udgå, erstattes det så vidt muligt med et tilsvarende!
____________________________________________________
Forberedelse af turen:

  • Sange med øvetoner og noder sendes til alle deltagere i marts/april måned! Det forventes at man selv lytter til stemmerne og forsøger at tilegne sig materialet, så godt man kan
  • 18 juni kl 9-14 mødes alle deltagere til ’sætte-sammen’ og ‘vi-glæder’ os dag i Citykirken Aarhus. Det er vigtigt, men ikke obligatorisk, at du prioriterer denne dag. Vi vil nemlig helst ikke bruge for meget øvetid i Israel, men vil fokusere på at finpudse og holde mange små koncerter! (Øvedagen koster 150 kr eksl. forplejning!)
  • Ved tilmelding skal du oplyse hvilken stemme du synger (Sprang, Alt, Tenor). OG: For at få en lige fordeling stemmegrupperne imellem, skal vi også vide om du har mulighed for at skifte stemmegruppe, hvilket du oplyser på tilmeldingsblanketten.

Arrangør: Aarhus Gospel Singers, Århus i samarbejde med Felix Rejser, Fredericia
Orienteringsmøde: Velkommen til orienteringsmøde tirsdag d. 18. januar 2022 i Citykirken, Viborgvej 173, Århus.

Tilmeld dig på: www.felixrejser.dk/gospel inden d. 1. marts. Herefter forhør om plads. Efter tilmelding modtager du faktura med div. info fra Felix Rejser til indbetaling af depositum. Ca. en måned før afrejse modtager du slutfaktura.

Om Israel

Når du først har været i Israel én gang, må du tilbage igen!
Dette kan mange skrive under på. Kombinationen af flere tusind års historie, den komplekse og sammensatte kultur og den varierede natur, gør landet til noget helt særligt. Et land du aldrig bliver færdig med!

Flere tusind års historie
Hvis stenene kunne tale, ville Israels historie næppe kunne rummes i alverdens historiebøger. Bibelen er en af de vigtigste kilder til landets historie og den helt centrale guidebog på vores rejser. Mange af vores rejsedeltagere har oplevet, at Bibelens ord har fået en helt ny betydning, når de har fået koblet stederne og begivenhederne sammen i landet. Her blev Jesus født i Betlehem, og han døde og opstod i Jerusalem.

Læs mere om Israel her

Relaterede rejser og indlæg