Israel – Bibelen Live

Unikke oplevelser venter forude, når Klaus Højgaard Laursen reciterer og dramatiserer hele Markusevangeliet og andre tekster fra Bibelen.

14. september - 22. september 2023IsraelEfterårKlaus Højgaard LaursenFlyBibelske Rejser, Israel

Israel – Bibelen Live

Unikke oplevelser venter forude, når Klaus Højgaard Laursen reciterer og dramatiserer Markusevangeliet og andre tekster fra Bibelen.

Klaus bruger sin stemme, mimik og hele sin krop på at levendegøre teksterne. Vi føler, at vi selv er til stede og mærker stemningen. Vi oplever en speciel intensitet, når vi hører Bjergprædikenen, alt imens vi sidder på Saligprisningernes bjerg. Englen der siger ”Han er opstået, han er ikke her”, mens vi sidder ved den tomme grav og når vi lytter til de velkendte ord fra juleevangeliet: ”Og det skete i de dage…”, mens vi befinder os i Betlehem.

Undervejs vil Klaus både recitere bibeltekster, men også give baggrundsviden og holde engagerende andagter. Ofte vil der blive lagt op til refleksion over det, vi ser og hører. Med på turen er også en dygtig dansktalende guide, som kan svare på de fleste af de spørgsmål, der måtte dukke op, mens vi rejser igennem Israel.

Rundrejsen begynder i Jerusalem, hvor indtrykkene står i kø. Efter nogle intense dage tager vi nord på til Genesaret Sø. Vi skal også flyde på Det Døde Hav og forhåbentlig nå en dukkert i Middelhavet. Vi kommer til at opleve et land, som har en utroligt varieret natur, der veksler mellem blomstrende og frodigt landskab til gold ørken.

Rejseplan

Torsdag d. 14. september
Afrejse fra Danmark midt på formiddagen. Vi flyver via Istanbul til Tel Aviv. Efter ankomst kører vi i bus til indkvartering på vores hotel i Jerusalem.
Tekster: Salme 122.

Fredag d. 15. september
Vi kører til Betlehem, hvor vi ser den store imponerende kirke med fødselsgrotten. Kirken er den første kirke, der er bygget i Det Hellige Land i 300-tallet e.Kr. Herefter er der mulighed for at købe souvenirs i håndskåret oliventræ, inden vi spiser frokost et sted i Betlehem. Efter et besøg på Hyrdernes Mark kører vi tilbage til vores hotel i Jerusalem.
Ved solnedgang går vi ned til Grædemuren, hvor der helt sikkert vil være feststemning både pga. sabbatten, som begynder ved solnedgang, og Rosh Hashanna, det jødiske nytår, som fejres i disse dage.
Tekster: Esajas 9,1-6 og 11,1-10. Luk 2,1-20. Joh 1,1-18.

Lørdag d. 16. september
Denne morgen begynder vi på Oliebjerget. Herfra er der en fantastisk udsigt over byen. Her skal vi bl.a. høre Markus 13, hvor Jesus taler til sine disciple om, hvad der skal ske, inden han kommer igen. Herefter vandrer vi ned af Palmesøndagsstien til Tårekirken og Gethsemane Have. Vi vil både besøge Alle Nationers Kirke, men forhåbentlig også den private afdeling af Gethsemane have, hvor der er god mulighed for at lytte til recitationer, bede og reflektere. Herefter går vi til Den Gamle By og til Bethesda Dam, hvor Jesus helbredte den lamme. Vi begynder på pilgrimsruten, Via Dolorosa, Smertens Vej. Vi stopper ved de fleste stationer på vejen og ender i Gravkirken eller Opstandelseskirken, som den også kaldes. Dagens program slutter med en andagt i Gravhaven, og herefter finder vi en lokal bus, der kører os op til vores hotel på Oliebjerget.
Tekster: Mark 11-16.

Søndag d. 17. september
Dagen er til fri disposition. Måske har du brug for en dag til at lade indtryk fra de to første dage synke ind. Det kan du gøre denne dag – i dit helt eget tempo.
Der er dog også mulighed for at besøge nogle af de steder, der ikke er med i programmet: Det kunne være Davidsbyen og gå i Ezekias’ tunnel, Tempelinstituttet, gå en tur på bymuren, besøge Tempelpladsen eller måske shoppe i de spændende basargader i Den Gamle By eller blot gå rundt og opleve folkelivet og den specielle atmosfære.

Mandag d. 18. september
Vi forlader Jerusalem og kører ned gennem Judæas Ørken. Undervejs stopper vi midt ude i ørkenen på vejen mellem Jerusalem og Jeriko og hører lignelsen om Den Barmhjertige Samaritaner.
Herfra fortsætter vi til Det Døde Hav, der med sine 400 meter under havet er det lavest beliggende hav i verden. Har du aldrig prøvet det før, så bør du unde sig selv en helt unik oplevelse: Bade/flydetur i Det Døde Hav, hvor de 30% salt betyder, at du flydende på ryggen kan ligge og læse avisen. Husk at medbringe en sådan!
Vi besøger også Qasr El Yahud, som ifølge meget gammel tradition er Jesu dåbssted i Jordanfloden. Klaus reciterer fra begyndelsen på Markusevangeliet om Jesu dåb og andre tekster, hvor handlingen ligger i ”landet øst for Jordan”.
Er der tid besøger vi også Jeriko, der er kendt som verdens ældste og lavest beliggende by. Det er også den by, som palæstinenserne først fik selvstyre over efter fredsaftalen i 1993. Vi ser Zakæus’ morbærfigentræ og kigger op på Fristelsernes Bjerg.
Sidst på dagen ankommer vi til vores dejlige hotel ved Genesaret Sø, hvor vi overnatter de næste 3 nætter.
Tekster: Mark 1,1-20. Mark 6,14-29. Mark 10,1-52. Luk 19,1-10. Luk 10,25-37.

Tirsdag d. 19. september
Endnu en dag med et spændende program venter os!
Vi begynder dagen med en skøn sejltur på Genesaret Sø, hvor vi naturligvis hører nogle bibeltekster om Jesus og disciplene på søen.
Derefter skal vi på besøg i Magdala, Maria Magdalenes hjemby, hvor vi har fuld fokus på kvinderne omkring Jesus.
Efter frokost besøger vi Kapernaum med ruinerne af synagogen og Peters hus. Her hører vi flere tekster fra de første kapitler i Markusevangeliet.
Tekster: Mark 1,21-4,41. Mark 5,21-43. Mark 4,35-5,20. Mark 6,45-56. Mark 8,14-21. Mark 9,30-50.

Onsdag d. 20. september
Vi kører op på Saligprisningernes bjerg, hvor vi besøger den 8-kantede kirke og hører Klaus recitere Bjergprædikenen. Klaus siger også lidt om denne prædiken, som rummer nogle af de mest citerede ord i verdenshistorien!
Herefter vandrer eller kører vi ned til Tabgha og besøger kirken, hvor bespisningsunderet fandt sted og ikke langt derfra – helt nede ved søen – mindes vi den dag, hvor Jesus – efter sin død og opstandelse – tre gange spurgte Peter: Elsker du mig?
Hjemme på hotellet har vi god tid til at nyde den sidste eftermiddag og aften ved Genesaret Sø. Her reciterer Klaus nogle af de beretninger fra Markus, vi endnu ikke har hørt og som bl.a. foregik “på den anden side” af søen, hvor vi bor.
Tekster:  Mark 5,1-20. Mark 6,30-44. Mark 7,1-9,29. Matt 5-7. Joh 21.

Torsdag d. 21. september
Vi forlader vores dejlige hotel og tager på besøg i Jesu barndomsby, Nazareth. Vi besøger først Bebudelseskirken, Mellemøstens største katedral med dens mange illustrationer af, hvad det betyder, at ”Ordet blev kød”, og ”Gud blev menneske”. Derefter går vi til Nazareth Village, hvor man har bygget en landsby, som den så ud på Jesu tid. Efter en rundvisning får vi et bibelsk måltid, som det blev lavet på Jesu tid.
Vi forlader nu Nazareth og dermed også Galilæa. Herfra kører vi til Tel Aviv og bliver indkvarteret på vores sidste hotel. Hvis alt går planmæssigt, så skulle der være tid til en dukkert i Middelhavet, inden vi på hotellet har vores sidste samling og deler vores indtryk fra turen. Klaus vil også ved denne samling recitere tekster, som sender os godt hjem til Danmark.
Tekster: Luk 1,26-38. Joh 1,1-18. Mark 12,1-12. Mark 6,1-13.

Fredag d. 22. september
Så er det afsted til Ben Gurion lufthavn, hvor vi skal flyve fra midt på formiddagen. Efter en mellemlanding i Istanbul lander vi i Danmark først på aftenen.

Om Israel

Når du først har været i Israel én gang, må du tilbage igen!
Dette kan mange skrive under på. Kombinationen af flere tusind års historie, den komplekse og sammensatte kultur og den varierede natur, gør landet til noget helt særligt. Et land du aldrig bliver færdig med!

Flere tusind års historie
Hvis stenene kunne tale, ville Israels historie næppe kunne rummes i alverdens historiebøger. Bibelen er en af de vigtigste kilder til landets historie og den helt centrale guidebog på vores rejser. Mange af vores rejsedeltagere har oplevet, at Bibelens ord har fået en helt ny betydning, når de har fået koblet stederne og begivenhederne sammen i landet. Her blev Jesus født i Betlehem, og han døde og opstod i Jerusalem.

Læs mere om Israel her