Israel – Bibelen Live

Unikke oplevelser venter forude, når Klaus Højgaard Laursen reciterer og dramatiserer hele Markusevangeliet og andre tekster fra Bibelen.

02. oktober - 10. oktoberIsraelKlaus Højgaard Laursen, Jens Borg SpliidFlyBibelske Rejser, Israel

Israel – Bibelen Live

Unikke oplevelser venter forude, når Klaus Højgaard Laursen reciterer og dramatiserer hele Markusevangeliet og andre tekster fra Bibelen. Klaus bruger sin stemme, mimik og hele sin krop på at levendegøre teksterne.

Vi føler, at vi selv er til stede og mærker stemningen. Vi oplever en speciel intensitet, når vi hører Bjergprædikenen, alt imens vi sidder på Saligprisningernes bjerg. Eller når vi hører ordene fra Lukasevangeliet: ”Og det skete i de dage…”, mens vi befinder os i Betlehem.

Præst og rejseleder, Jens Borg Spliid, supplerer løbende med baggrundsviden og engagerende andagter, der lægger op til refleksion over det, vi skal se. Få eksempelvis forklaringen på, hvorfor Jesus græd, da Han stod på Oliebjerget og skuede ind over byen.

På denne rundrejse oplever vi Israel fra Galilæa i nord til Det Døde Hav i syd. Undervejs vil vi opleve et land, som har en utroligt varieret natur, der veksler mellem blomstrende og frodigt landskab til gold ørken.

Rejseplan

Søndag d. 2. oktober
Afrejse fra Billund midt på eftermiddagen. Vi flyver via Frankfurt til Tel Aviv. Efter ankomst sidst på aftenen kører vi i bus til indkvartering på vores hotel, helt nede ved Genesaret Sø.

Mandag d. 3. oktober
Vi begynder dagen med en skøn sejltur på Genesaret Sø, hvor vi naturligvis hører nogle bibeltekster om Jesus og disciplene på søen. Derefter besøger vi Ordet & Israels hus – Det Danske Hus – i Poriya og hører om deres arbejde med bl.a. Discipelskolen. Efter frokost besøger vi Kapernaum med ruinerne af synagogen og Peters hus. Her hører vi flere tekster fra de første kapitler i Markusevangeliet.
Tekster: Mark 1,1-4,41. Mark 9,33-50.

Tirsdag d. 4. oktober
Vi kører over på den anden side af søen og besøger Kursi, hvor vi skal høre nogle bibeltekster, der hører til ”på den anden side af søen”, mens vi går rundt i Nationalparken. Herfra fortsætter vi til Betsaida og lytter til helbredelsen af den blinde i Mark. 8,22-26. Vi hører også om Peters bekendelse, som skete længere nordpå i Cæsarea Filippi. Vi kører nu op på Saligprisningernes bjerg, hvor vi besøger den 8-kantede kirke og hører Bjergprædikenen reciteret. Jens sætter en ramme om Fadervor, der kom til verden på dette bjerg. Herefter vandrer vi ned til Tabgha og besøger kirken, hvor bespisningsunderet fandt sted. Vi slutter dagen med et besøg i Magdala, Maria Magdalenes hjemby, med fokus på kvinderne omkring Jesus.
Tekster: Mark 4,35-5,20. Mark 6,45-9,1. Mark 6,30-44. Matt 5-7. Mark 5,21-43.

Onsdag d. 5. oktober (Yom Kippur)
Denne dag er det Yom Kippur i Israel. Yom Kippur er den store forsoningsdag, som var krumtappen i hele den gamle pagts tempeltjeneste. Kun på denne dag måtte ypperstepræsten gå ind bag forhænget til det allerhelligste for at stænke offerlammets blod på låget af pagtens ark. Martin Luther kaldte dette låg ”Nådestolen”. På Yom Kippur – denne ene dag om året ligger alt stille.

Al kørsel er forbudt. Du får denne dag en oplevelse, som kun få turister får: En dag, hvor der i Israel hersker en ganske forunderlig stilhed. I denne stilhed vil Jens og Klaus gøre beretningerne om Yom Kippur levende og aktuelle.
Vi får denne dag mulighed for noget andet særligt, nemlig at gå nogle ture langs Genesaret Sø, måske bade i søen, måske gå hen til Mensa Kristi kirken, hvor den opstandne mødte sine disciple. Vi tror det bliver en dag, som du aldrig vil glemme!

Torsdag d. 6. oktober
Vi forlader vores dejlige hotel og kører på besøg i Jesu barndomsby, Nazaret. Vi besøger først Bebudelseskirken, Mellemøstens største katedral, med dens mange illustrationer af, hvad det betyder, at ”Ordet blev kød”, og ”Gud blev menneske”. Vi besøger også Skt. Josefkirken, inden vi går til Nazareth Village, hvor man har bygget en landsby, som den så ud på Jesu tid. Her indtager vi et let bibelsk måltid og får en rundvisning. På tilbagevejen nyder vi den smukke nedkørsel til Genesaret Sø. Undervejs skal vi en tur op på Tabor bjerg, som mange mener er Forklarelsens bjerg. Vi kører i taxier af serpentinerveje op på toppen af bjerget, hvor vi ser kirken og nyder den storslåede udsigt.
Vi sætter herefter kursen mod Jerusalem, kører uden om Karmels bjerg og gennem den frugtbare Sharon Slette for at lande på et spændende hotel i Den gamle By, hvor vi skal bo de sidste 4 nætter og her opleve den ganske særlige atmosfære, som hersker inden for de århundrede gamle bymure.
Tekster: Luk 1,26-38 og Joh 1,1-18. Mark 12,1-12. Mark 6,1-13 og Mark 9,2-32. Salme 122. 

Fredag d. 7. oktober
Vi kører ned gennem Judæa Ørken til Jeriko, der er kendt som verdens ældste og lavest beliggende by. Det er også den by, som palæstinenserne først fik selvstyre over efter fredsaftalen i 1993. Vi ser Zakæus’ morbærfigentræ og kigger op på Fristelsernes Bjerg.
Herefter besøger vi først Qasr El Yahud, som ifølge meget gammel tradition er Jesu dåbssted i Jordanfloden. Jens fortæller om de arkæologiske udgravninger i nærheden. Herfra fortsætter vi til Det Døde Hav, der med sine 400 m.u.h. er det lavest beliggende hav i verden. Har du aldrig prøvet det, så bør du unde sig selv en helt unik oplevelse: Bade/flydetur i Det døde Hav, hvor de 30% salt betyder, at du flydende på ryggen kan ligge og læse avisen. Husk at medbringe en sådan! Vi kører retur til Jerusalem via den stejle tur op gennem Judæas ørken, hvor vi undervejs gør et stop og hører beretningen om Den Barmhjertige Samaritaner.
Vi returnerer til vores hotel, hvor der bliver mulighed for et lille hvil, inden vi går ned til Grædemuren, hvor der er feststemning pga. sabbatten, som begynder ved solnedgang. Herefter retur til Forløserkirken, hvori vi skal nyde en helt speciel middag, nemlig sabbatsmåltid, forventelig ledet af den danske præst i Jerusalem, David Serner, som også vil fortælle lidt om Israelsmissionen og deres arbejde ud fra Den Danske Kirke i Israel.
Tekster: Mark 1,1-15. Mark 6,14-29. Mark 9,33-10,52 og Luk 19,1-10. Luk 10,25-37. 

Lørdag d. 8. oktober
Vi kører til Betlehem, hvor vi ser den store, imponerende, kristne kirke med fødselsgrotten. Kirken er den første kirke, der er bygget i Det Hellige Land i 300-tallet e.Kr. Herefter er der mulighed for at købe souvenirs i håndskåret oliventræ, inden vi får frokost i en teltrestaurant. Efter et besøg på Hyrdernes Mark kører vi efter frokost tilbage til Jerusalem, hvor vi bliver sat af på Oliebjerget. Herfra er der en fantastisk udsigt over byen. Jens fortæller om, hvordan Jesus steg til Himmels herfra og skal vende tilbage på samme måde. Herefter vandrer vi ned af Palmesøndagsstien til Tårekirken og Gethsemane Have med Alle Nationers Kirke. Undervejs vil Klaus gennem sine recitationer gøre Bibelens beretninger om den sidste aften i Jesu liv levende for os. Herefter går vi til Den Gamle By og til Bethesda Dam, hvor Jesus helbredte den lamme. Vi begynder på pilgrimsruten, Via Dolorosa, Smertens Vej. Vi stopper ved de fleste stationer på vejen og ender i Gravkirken eller Opstandelseskirken, som den også kaldes. Dagens program slutter i Gravhaven, hvor Jens holder nadvergudstjeneste sammen med os.
Tekster: Mark 11-16. Tekster: Esajas 9,1-6 og 11,1-10. Luk 2,1-20 og evt. igen Joh 1,1-18.

Søndag d. 9. oktober
Dagen er til fri disposition. Nyd en afslappende dag ved hotellet eller gå på oplevelse på egen hånd.
Du har mulighed for at besøge nogle af de steder, der ikke er med i programmet: Besøge Davids-byen og gå i Ezekias’ tunnel. Du kan også gå en tur på bymuren, besøge de spændende bazargader i Den Gamle By, gå den korte tur op til Jaffa Street i den nye, jødiske bydel – eller blot opleve folkelivet og den specielle atmosfære. Der er også mulighed for at tage letbanen ud til Jerusalems nye bydel med bl.a. Israelsmuseet, modelbyen af Jerusalem på Jesu tid, Bogens Tempel med Dødehavsrullerne og Holocaustmuseet Yad Vashem. Rejselederne tilbyder besøg på Tempelinstituttet, hvor vi kan se de ting, der er samlet ind til genopbygningen af Herrens Tempel (entré ikke inkl.).
Om aftenen introducerer Jens os til en af Jerusalems restauranter med specialiteter fra Mellemøstens køkken, hvorefter vi har vores sidste samvær på hotellet.

Mandag d. 10. oktober
Formiddagen er til fri afbenyttelse. Måske et lille besøg på Zionsbjerget med Nadversalen og Kong Davids grav – samt Hanegalskirken? Mulighederne er mange! Omkring kl. 12.00 kører vi til Ben Gurion lufthavn, hvor vi skal flyve fra sidst på eftermiddagen. Efter en mellemlanding i Frankfurt lander vi i Billund sidst på aftenen.

Forbehold for tastefejl og programændringer. Flytider angivet i programmet er forventelige tider.

Om Israel

Når du først har været i Israel én gang, må du tilbage igen!
Dette kan mange skrive under på. Kombinationen af flere tusind års historie, den komplekse og sammensatte kultur og den varierede natur, gør landet til noget helt særligt. Et land du aldrig bliver færdig med!

Flere tusind års historie
Hvis stenene kunne tale, ville Israels historie næppe kunne rummes i alverdens historiebøger. Bibelen er en af de vigtigste kilder til landets historie og den helt centrale guidebog på vores rejser. Mange af vores rejsedeltagere har oplevet, at Bibelens ord har fået en helt ny betydning, når de har fået koblet stederne og begivenhederne sammen i landet. Her blev Jesus født i Betlehem, og han døde og opstod i Jerusalem.

Læs mere om Israel her

Relaterede rejser og indlæg