Israel – Bibelen Live

Unikke oplevelser venter forude, når Klaus Højgaard Laursen reciterer og dramatiserer hele Markusevangeliet og andre tekster fra Bibelen.

20. september - 28. septemberIsraelEfterårFlyBibelske Rejser, Israel

Israel – Bibelen Live

Unikke oplevelser venter forude, når Klaus Højgaard Laursen reciterer og dramatiserer hele Markusevangeliet og andre tekster fra Bibelen. Klaus bruger sin stemme, mimik og hele sin krop på at levendegøre teksterne.

Vi føler, at vi selv er til stede og mærker stemningen. Vi oplever en speciel intensitet, når vi hører Bjergprædikenen, alt imens vi sidder på Saligprisningernes bjerg. Eller når vi hører ordene fra Lukasevangeliet: ”Og det skete i de dage…”, mens vi befinder os i Betlehem.

Præst og rejseleder, Jens Borg Spliid, supplerer løbende med baggrundsviden og engagerende andagter, der lægger op til refleksion over det, vi skal se. Få eksempelvis forklaringen på, hvorfor Jesus græd, da Han stod på Oliebjerget og skuede ind over byen. På denne rundrejse oplever vi Israel fra Galilæa i nord til Det Døde Hav i syd. Undervejs vil vi opleve et land, som har en utroligt varieret natur, der veksler mellem blomstrende og frodigt landskab til gold ørken.

Rejseplan

Mandag d. 20. september
Afrejse fra Billund/Kastrup sidst på formiddagen. Vi flyver via Istanbul til Tel Aviv. Efter ankomst kører vi i bus til indkvartering på vores hotel, tæt på Genesaret Sø.

Tirsdag d. 21. september
Vi begynder dagen med en skøn sejltur på Genesaret Sø, hvor vi naturligvis hører nogle bibeltekster om Jesus og disciplene på søen. Derefter besøger vi Ordet & Israels hus – Det Danske Hus – i Poriya og hører om deres arbejde med bl.a. Discipelskolen. Efter frokost besøger vi Kapernaum med ruinerne af synagogen og Peters hus. Her hører vi flere tekster fra de første kapitler i Markusevangeliet.
Tekster: Mark 1,1-4,41. Mark 9,33-50.

Onsdag d. 22. september
Vi kører over på den anden side af søen og besøger Kursi, hvor vi skal høre nogle bibeltekster, der hører til ”på den anden side af søen”, mens vi går rundt i Nationalparken. Herfra fortsætter vi til Betsaida og lytter til helbredelsen af den blinde i Mark. 8,22-26. Vi hører også om Peters bekendelse, som skete længere nordpå i Cæsarea Filippi.

Vi kører nu op på Saligprisningernes bjerg, hvor vi besøger den 8-kantede kirke og hører Bjergprædikenen reciteret. Jens sætter en ramme om Fadervor, der kom til verden på dette bjerg. Herefter vandrer vi ned til Tabgha og besøger kirken, hvor bespisningsunderet fandt sted. Vi slutter dagen med et besøg i Magdala, Maria Magdalenes hjemby, med fokus på kvinderne omkring Jesus.
Tekster: Mark 4,35-5,20. Mark 6,45-9,1. Mark 6,30-44. Matt 5-7. Mark 5,21-43. 

Torsdag d. 23. september
I dag skal vi på besøg i Jesu barndomsby, Nazaret. Vi besøger først Bebudelseskirken, Mellemøstens største katedral, med dens mange illustrationer af, hvad det betyder, at ”Ordet blev kød”, og ”Gud blev menneske”. Vi besøger også Skt. Josefkirken, inden vi går til Nazareth Village, hvor man har bygget en landsby, som den så ud på Jesu tid. Her indtager vi et let bibelsk måltid og får en rundvisning. På tilbagevejen nyder vi den smukke nedkørsel til Genesaret Sø. Undervejs skal vi en tur op på Tabor bjerg, som mange mener er Forklarelsens bjerg. Vi kører i taxier af serpentinerveje op på toppen af bjerget, hvor vi ser kirken og nyder den storslåede udsigt. På vejen tilbage til hotellet stopper vi op i Tiberias, hvor der bliver tid til at gå rundt på egen hånd og evt. shoppe.
Tekster: Luk 1,26-38 og Joh 1,1-18. Mark 12,1-12. Mark 6,1-13 og Mark 9,2-32.

Fredag d. 24. september
Vi må forlade Galilæa og det dejlige område ved Genesaret Sø og kører ned gennem Jordandalen, hvor vi følger Jordanfloden. Tæt ved Jeriko besøger vi Qasr El Yahud, som ifølge meget gammel tradition er Jesu dåbssted i Jordanfloden. Jens fortæller om de arkæologiske udgravninger i nærheden. Herfra fortsætter vi til Det Døde Hav, der med sine 400 m.u.h. er det lavest beliggende hav i verden. Efter en bade/flydetur besøger vi, hvis tiden tillader det, Jeriko, der er kendt som verdens ældste og lavest beliggende by. Det er også den by, som palæstinenserne først fik selvstyre over efter fredsaftalen i 1993. Vi ser Zakæus’ morbærfigentræ og kigger op på Fristelsernes Bjerg, inden vi kører op gennem Judæas ørken, hvor vi undervejs gør et stop og hører beretningen om Den Barmhjertige Samaritaner. Herefter fortsætter vi op til Den Hellige Stad, Jerusalem, hvor vi indkvarteres på vores hotel. Efter middagen går vi en tur til Grædemuren, hvor der er feststemning pga. sabbatten begynder ved solnedgang fredag.
Tekster: Mark 1,1-15. Mark 6,14-29. Mark 9,33-10,52 og Luk 19,1-10. Luk 10,25-37. Salme 122. 

Lørdag d. 25. september
Vi kører til Betlehem, hvor vi ser den store, imponerende, kristne kirke med fødselsgrotten. Kirken er den første kirke, der er bygget i Det Hellige Land. Herefter er der mulighed for at købe souvenirs i håndskåret oliventræ, inden vi får frokost i en teltrestaurant. Vi besøger måske også det palæstinensiske bibelselskab. Efter et besøg på Hyrdernes Mark kører vi tilbage til Jerusalem.

Om eftermiddagen deltager vi i gudstjeneste i Den Danske Kirke i Forløserkirken under ledelse af den danske præst i Jerusalem, David Serner. Her spiser vi også vores aftensmåltid og David fortæller lidt om Israelsmissionen og deres arbejde ud fra Den Danske Kirke.
Tekster: Esajas 9,1-6 og 11,1-10. Luk 2,1-20 og evt. igen Joh 1,1-18. 

Søndag d. 26. september
Vi kører fra hotellet op på Oliebjerget, hvorfra vi nyder en fantastisk udsigt over byen. Jens fortæller om, hvordan Jesus steg til Himmels herfra og skal vende tilbage på samme måde. Herefter vandrer vi ned af Palmesøndagsstien til Tårekirken og Getsemane Have med Alle Nationers Kirke. Undervejs bliver der tid til recitationer fra Bibelen. Vi besøger også den private have i forbindelse med Getsemane Have, hvor der bliver mulighed for stilhed og bøn. Herefter går vi til Den Gamle By og finder et sted, hvor vi kan spise frokost. Derefter går vi til Bethesda Dam, hvor vi holder andagt. Herefter begynder vi på pilgrimsruten, Via Dolorosa, Smertens Vej. Vi stopper ved de fleste stationer på vejen og ender i Gravkirken eller Opstandelseskirken, som den også kaldes. Dagens program slutter i Gravhaven, hvor Jens holder nadvergudstjeneste sammen med os.
Tekster: Mark 11-16. 

Mandag d. 27. september
Dagen er til fri disposition. Der er mulighed for at besøge nogle af de steder, der ikke er med i programmet. Gå en tur på bymuren eller i de spændende bazargader i Den Gamle By, shoppe, eller blot opleve folkelivet og den specielle atmosfære. Der er også mulighed for at tage letbanen ud til Jerusalems nye bydel med bl.a. Israelsmuseet, modelbyen af Jerusalem på Jesu tid, Bogens Tempel med Dødehavsrullerne og Holocaustmuseet Yad Vashem. Rejselederne tilbyder besøg på Tempelinstituttet, hvor vi kan se de ting, der er samlet ind til genopbygningen af Herrens Tempel (entre ikke incl.).

Om aftenen introducerer Jens os til en af Jerusalems restauranter med specialiteter fra Mellemøstens køkken, hvorefter vi har vores sidste samvær på hotellet

Tirsdag d. 28. september
Vi kører fra morgenen af til Ben Gurion lufthavn, hvor vi skal flyve fra midt på formiddagen mod Istanbul, hvor vi skifter fly. Fyldt af store oplevelser lander i Billund/Kastrup sidst på eftermiddagen.

Om Israel

Når du først har været i Israel én gang, må du tilbage igen!
Dette kan mange skrive under på. Kombinationen af flere tusind års historie, den komplekse og sammensatte kultur og den varierede natur, gør landet til noget helt særligt. Et land du aldrig bliver færdig med!

Flere tusind års historie
Hvis stenene kunne tale, ville Israels historie næppe kunne rummes i alverdens historiebøger. Bibelen er en af de vigtigste kilder til landets historie og den helt centrale guidebog på vores rejser. Mange af vores rejsedeltagere har oplevet, at Bibelens ord har fået en helt ny betydning, når de har fået koblet stederne og begivenhederne sammen i landet. Her blev Jesus født i Betlehem, og han døde og opstod i Jerusalem.

Læs mere om Israel her