Georgien – Eventyr i Kaukasus

13. oktober - 20. oktoberGeorgienEfterårErik Ladegaard, Niels Arne ChristensenFlyØvrige verden

Georgien – Tag med på eventyr i Kaukasus

Georgien er et eventyrligt land, der byder på bjergtagende natur, charmerende byer, bygninger du kan finde på UNESCOs verdensarvsliste, lokale velsmagende delikatesser, traditionelt håndværk og et meget venligt og gæstfrit folk.

På denne rejse oplever du det hele. Vi starter i hovedstaden Tbilisi og udforsker byen med dens ortodokse kirker, moskeer, berømte svovlbade og farverige madmarked. Herefter besøger vi Mtskheta, Georgiens åndelige centrum, hvor den 14-årige St. Nino var medvirkende til, at Georgien konverterede til kristendommen som det tredje officielle land i verden. Videre på rejsen stifter vi bekendtskab med det georgiske køkken og lokalbefolkningen i deres eget hjem, når vi prøver at lave de traditionelle dumplings ”khinkali”. Turen går dernæst til byen Gori, hvor Josef Stalin er fra og længere tilbage i tiden kommer vi, når vi skal til Uplistsikhe, som er en af de ældste bebyggelser i Georgien. Til sidst besøger vi vin-regionen Kakheti, hvor vi bl.a. gæster en vingård, inden vi vender tilbage til Tbilisi, hvor vi slutter af med en fridag.

Tag med på en uforglemmelig rejse gennem Georgiens kulturelle og naturskønne skatte og mød folket, bag ordsproget ”En gæst er en gave fra Gud”.

** Rejsen bliver gennemført **

Rejseplan

Søndag d. 13. oktober
I dag er der afrejsedag. Vi rejser fra både Billund og København og mødes alle sammen i lufthavnen i Istanbul. Herefter rejser vi videre til Georgien, hvor vi bliver indkvarteret på hotellet i Tbilisi.

Mandag d. 14. oktober
Vores første dag i Tbilisi byder på en rundtur i den smukke gamle bydel, som er en god sammenblanding af Asiatisk og Europæisk charme. Vi får en klassisk rundvisning i byen, hvor vi ser højdepunkterne i den gamle bydel med de smukke ortodokse kristne kirker, moskeer og synagoger.
Vi kommer også forbi de berømte svovlbade, går af smalle hyggelige brostensbelagte gader og ser huse fra det 19. århundredes Europa med fascinerende træudskårne balkoner i mange farver. Vi ser også Narikala-fæstningen, som vi kommer til via svævebane. Vi slutter dagen af med en af de nyere seværdigheder i byen – et spektakulær bygningsværk The Bridge of Peace – Fredens Bro fra 2010, som er lavet af stål og glas.
Efter rundvisningen er der tid til at opleve Tbilisi på egen hånd og finde et sted at få noget frokost.
Om aftenen mødes vi på hotellet til middag og får rundet en begivenhedsrig første dag af sammen.

Tirsdag d. 15. oktober
I dag starter dagen på ”Dezerter bazar”, som er det mest levende og kendte madmarked i Georgien og en oplevelse værd. Her finder du frugt og grønt, oste, krydderier og meget mere i et væld af farver.
Derefter tager vi til Georgiens gamle hovedstad og åndelige centrum – Mtskheta med dens historiske steder. Vi besøger Jvari-kirken fra det 6. århundrede og Svetitskhoveli-katedralen fra det 11. århundrede. Både Jvari og Svetitskhoveli er på UNESCOs verdensarvsliste.
Mtskheta er byen, hvor St. Nino – en 14-årig Kappadokisk jomfru prædikede kristendommen så tidligt som i det 4. århundrede. Dette medførte en konvertering af Georgien til kristendommen i år 337, hvilket gjorde Georgien til det tredje officielle kristne land i verden.
Turen går herefter videre mod vores næste overnatningssted. På vejen besøger vi Ananuri Fæstningskomplekset, som ligger smukt placeret ved Aragvi floden. Vi ankommer til vores hotel i Gudauri skisportssted, hvor vi får en dejlig middag.

Onsdag d. 16. oktober
I dag skal vi stifte bekendtskab med flere georgiske madtraditioner og håndværk. Vi begynder dog dagen med at køre gennem Gudauri og over Cross Pass, inden vi ankommer til Kazbegi. Ved Kazbegi går vi op til Trinity Church of Gergeti og hvis vejret tillader det, kan vi nyde den betagende udsigt over det berømte Kazbek-bjerg, som er godt 5 kilometer højt.
Til frokost venter os en georgisk specialitet, som vi selv skal lave. Vi besøger derfor en lokal dame, som lærer os at lave de traditionelle dumplings ”khinkali”.
I Kazbegi besøger vi også en lokal ”Teka”, som er en filt-mester. Han demonstrerer, hvordan georgiere laver filt og ting ud af filt. Også her skal vi nyde de lokale specialiteter, når vi får lokal bjerg-te serveret med Muraba. Muraba er lavet af rosenblade og sukker og serveres som en dessert eller syltetøj.
Herefter vender vi tilbage til vores hotel i Gudauri.

Torsdag d. 17. oktober
Vi starter dagen med at køre til byen, Gori, hvor Georgiens berygtede søn, Josef Stalin, blev født. Her bliver vi klogere på hans liv på Stalin Museet og ser også hans fødehjem udefra.
På vej ud af Gori finder vi en hyggelig restaurant, hvor vi får frokost.
Efter besøget i den kommunistisk udseende by Gori dykker vi ned i Georgiens gamle historie, når vi besøger den gamle huleby, Uplistsikhe. Uplistsikhe er en af de ældste bebyggelser i Georgien, og var tidligere vært for de gamle karavaner, der transporterede varer fra Asien til Europa ad Silkevejen.
Vi kører nu tilbage til hotellet i Tbilisi, hvor vi overnattede i starten af rejsen. Da frokost er inkluderet denne dag er man fri til at bestemme, hvor man vil købe aftensmad. Tbilisi byder på et væld af muligheder, og rejselederne og guide står klar til at hjælpe jer. I er også velkomne til at følges med dem.

Fredag d. 18. oktober
I dag kører vi gennem Kakheti-regionen, som byder på endeløse vinmarker, maleriske bjerge og gamle traditioner.
Den første by vi besøger er Sighnaghi, som er kendt som kærlighedens by, og er et populært bryllupssted.
Lidt uden for Sighnaghi blandt høje cypresser ligger Bodbe Kloster, som er det sidste hvilested for St. Nino af Kappadokien. Vi besøger klosteret.
Herefter fortsætter vi til en vingård, hvor vi bliver klogere på de traditionelle vinfremstillingsmetoder og ser Qvevri, som er georgiske vinholdere begravet under jorden. Qvevri vin er endnu en ting, der er på UNESCOS verdensarvsliste. Vi spiser frokost hjemme hos en lokal, hvor vi bager georgisk brød i lerovn og laver Churchkhela, som er traditionelt  georgisk slik.
Som det sidste denne dag besøger vi Alaverdi-katedralen, som er den største kirke i Kakheti-regionen. Vi kører tilbage til Tbilisi og spiser middag på hotellet.

Lørdag d. 19. oktober
I dag er en fridag, hvor man kan opleve Tbilisi på egen hånd. Måske så du noget på den guidede rundtur, du gerne vil tilbage til, eller måske vil du opleve noget nyt eller shoppe lidt georgiske specialiteter – det afgør du helt selv. Rejselederne vil også være behjælpelige med gode idéer til en dag i Tbilisi.
Vi slutter en dejlig rejse af med en middag på en restaurant i Tbilisi, hvorefter der er mulighed for hviletid på værelset, inden vi kører mod lufthavnen efter midnat.

Søndag d. 20. oktober
Vi flyver tidligt søndag morgen før solen står op, og lander forventeligt i Danmark først på formiddagen.

Relaterede rejser og indlæg