Oberammergau og ferie i Alsace

Vi besøger et dejligt ferieområde med de bløde Vogeserbjerge.

19. august - 26. augustFrankrigBritta Vig Carlsen, Martin CarlsenBusEuropa, Oberammergau

Oberammergau og ferie i Alsace

Kom tæt på Jesu lidelseshistorie fra palmesøndag til påskemorgen. Omkring 2.350 børn og voksne i alle aldre er med på scenen i Oberammergau, når de på professionel vis opfører påskens begivenheder i Jerusalem for knapt 2000 år siden. Oplev atmosfæren i byen, der efter knapt 400 år stadig lever og ånder for det løfte, byens ledende mænd aflagde til Gud som tak for at slippe for pest og død.

Efter passionsspillets stærke oplevelser fortsætter vi til Alsace i Nordøstfrankrig – et dejligt ferieområde med de bløde Vogeserbjerge. Her kan vi se minder fra 1. verdenskrig, hyggelige byer langs vinruten gennem de østvendte vinmarker. Oplev bl.a. gammelt og nyt i EU-byen Strasbourg, samt Isenheim alteret i Colmar.

Rejseplan

Indkvartering

Fredag d. 19. august
Efter opsamling fredag ad udrejseruten passerer vi den dansk/tyske grænse og kører til vores overnatningshotel i Midttyskland.

Lørdag d. 20. august
Turen fortsætter sydpå gennem Tyskland. Frokoststop i middelalderbyen Rothenburg ob der Tauber. Ankomst og indkvartering i eller nær Oberammergau sidst på eftermiddagen. Middag på overnatningsstedet eller restaurant.

Søndag d. 21. august
Formiddagen er fri til at se sig om i Oberammergau by og måske handle med Marie Magdalene, Peter, Kajfas, Pilatus eller en af de mange andre skuespillere, vi senere skal opleve på scenen. Efter frokosten, som er inklusive i prisen, oplever vi passionsspillet i det store spillehus. Middag i pausen. Overnatning i Oberammergau-området.

Mandag d. 22. august
Afrejse fra Oberammergau tidligt om morgenen. Vi passerer Ettal kloster og kører mod vest til blomsterøen Mainau i Bodensøen. Efter besøg i blomsterparken fortsætter vi til indkvartering og middag på vores hotel i Colmar i Alsace.

Tirsdag d. 23. august
Om formiddagen får vi en guidet gåtur i Colmars gamle centrum og ser undervejs det berømte Isenheim alter med billeder fra Jesu lidelseshistorie. Herefter kører vi op i Vogeserbjergene og følger ”Route des Cretes” (vejen på bjergkammen). Vi nyder vores madpakke undervejs og ser det fransk/tyske mindesmærke Hartmannswillerkopf, som ligger på frontlinjen fra 1. verdenskrig. Turen fortsætter mellem bjerge, skove, søer og smukke udsigter ud over Rhindalen.

Onsdag d. 24. august
Dagens udflugt går til Strasbourg. I den europæiske bydel finder vi bl.a. Europa-Parlamentet og Orangeriet. Vi får en guidet gåtur i den gamle bydel med smalle middelaldergader og den store domkirke med dens tusindårige historie. Frokost på egen hånd hvorefter vi kører videre mod syd gennem det frodige vinområde. Besøg i vingård med vinsmagning, inden turen går tilbage til middag på hotellet.

Torsdag d. 25. august
Nu går turen atter mod nord og forbi flere store vesttyske byer til middag og overnatning i Midttyskland.

Fredag d. 26. august
Efter morgenmad fredag fortsætter vi hjem til Danmark. En indholdsrig ferie er slut, og vi tager afsked med hinanden med mange fælles minder i bagagen.

Tilmelding sker til rejselederne på mail: BCA@km.dk inden d. 19. august. Herefter direkte til Felix Rejser.

Indkvartering
Alle rejser gennemføres med Felix Rejsers normale hotelstandard. For overnatningerne omkring passionsspillet i Oberammergau sker indkvarteringen på dobbeltværelser med eget bad og toilet på 3* hoteller i eller nær Oberammergau. På spilledagen er der gratis transport mellem overnatningsstederne og Oberammergau.

Enkeltværelser
På overnatnings- og opholdshotellerne har vi rådighed over nogle enkeltværelser. De to nætter i Oberammergau-området råder vi kun over få enkeltværelser. De sælges til de første, der måtte ønske disse. Andre, der bestiller enkeltværelser, må i Oberammergau dele værelse med en anden person af samme køn.

Om Oberammergau

Kom tæt på påskens begivenheder fra Jesu indtog i Jerusalem Palmesøndag, over de efterfølgende dages diskussioner mellem de lærde og Jesus på tempelpladsen, Skærtorsdags nadver og tilfangetagelsen samt korsfæstelsen Langfredag til opstandelsen Påskemorgen.

Omkring 2.500 børn og voksne, som enten er født i den lille sydtyske alpeby, Oberammergau, eller som har boet mindst 20 år i byen, er med på eller bag scenen. På professionel vis opfører de påskeugens begivenheder i Jerusalem for knapt 2000 år siden..

Det sker på den imponerende friluftsscene, hvor de omliggende bjerge danner en naturlig kulisse.

Læs mere om Oberammergau her