Oberammergau og ferie i Hildegard området

Vi fortsætter til området hvor Hildegard von Bingen har levet - en tysk abbedisse og middelalderens mest betydningsfulde kvinde.

11. september - 18. september 2022TysklandMargit Aagaard, Christian AagaardBusEuropa, Oberammergau

Oberammergau og ferie i Hildegard området

Kom tæt på Jesu lidelseshistorie fra palmesøndag til påskemorgen. Omkring 2.350 børn og voksne i alle aldre er med på scenen i Oberammergau, når de på professionel vis opfører påskens begivenheder i Jerusalem for knapt 2000 år siden. Oplev atmosfæren i byen, der efter knapt 400 år stadig lever og ånder for det løfte, byens ledende mænd aflagde til Gud som tak for at slippe for pest og død.

Efter passionsspillets stærke oplevelser fortsætter vi til området hvor Hildegard von Bingen har levet. Hildegard var en tysk abbedisse, og er blevet kaldt middelalderens mest betydningsfulde kvinde.

Rejseplan

Indkvartering

Søndag d. 11. september
Efter opsamling søndag ad udrejseruten passerer vi den dansk/tyske grænse og kører til vores overnatningshotel i Midttyskland.

Mandag d. 12. september
Vi fortsætter sydpå gennem Tyskland. Ankomst og indkvartering i omegnen af Oberammergau sidst på eftermiddagen. Middag og overnatning

Tirsdag d. 13. september
Formiddagen er fri til at se sig om i Oberammergau by og måske handle med Marie Magdalene, Peter, Kajfas, Pilatus eller en af de mange andre skuespillere, vi senere skal opleve på scenen. Efter frokosten, som er inklusiv, oplever vi passionsspillet i det store spillehus. Middag i pausen. Vi overnatter sidste nat i Oberammergau-området.

Onsdag d. 14. september
Vi forlader hotellet og besøger Ettal kloster, hvor vi får en rundvisning i kirken. Der er tid til at gå rundt på klosterområdet.
Frokost undervejs til middag og overnatning i Rüdesheim.

Torsdag d. 15. september
Abtei Sankt Hildegard blev grundlagt af Hildegard i 1165 og har siden, næsten uden afbrydelser, været i funktion som nonnekloster. Vi mødes med en dansktysk guide, ser klosteret og området omkring og får fortællingen om Hildegard. Frokost på egen hånd. Vi besøger det første tyske museum for mekanisk musik i Rüdesheim og får en guidet rundvisning. Tid på egen hånd resten af dagen inden middag på hotellet.

Fredag d. 16. september
Afrejse Rüdesheim mod Köln. Vi ser domkirken sammen og herefter er der tid på egen hånd inden vi mødes på vores videre færd. Vi kører videre mod Bielefeld, hvor vi besøger stiftelsen Bethel, som er en diakonal by i byen Bielefed-Gadderbaum i delstaten Nordrhein-Westfalen. Middag og overnatning på stiftelsens hotel.

Lørdag d. 17 september
Vi får en rundvisning på området og hører om Bethel stiftelsens arbejde. Efter frokostpause besøger vi Sparrenborg slot i Bielefeldt. Guidet rundvisning i kasematterne og mulighed for at nyde udsigten over byen fra toppen af tårnet (ikke inkl.). Tid på egen hånd i byen, inden vi kører retur til hotellet.

Søndag d. 18. september
Efter morgenmaden søndag begynder rejsen mod den danske grænse, og mange minder rigere tager vi afsked ad opsamlingsruten.

Forbehold for tastefejl og programændringer.

Indkvartering
Alle rejser gennemføres med Felix Rejsers normale hotelstandard. For overnatningerne omkring passionsspillet i Oberammergau sker indkvarteringen på dobbeltværelser med eget bad og toilet på 4* hoteller i omegnen af Oberammergau. På spilledagen er der gratis transport mellem overnatningsstederne og Oberammergau.

Enkeltværelser
På overnatnings- og opholdshotellerne har vi rådighed over nogle enkeltværelser. De to nætter i Oberammergau-området råder vi kun over få enkeltværelser. De sælges til de første, der måtte ønske disse. Andre, der bestiller enkeltværelser, må i Oberammergau dele værelse med en anden person af samme køn.

Om Oberammergau

Kom tæt på påskens begivenheder fra Jesu indtog i Jerusalem Palmesøndag, over de efterfølgende dages diskussioner mellem de lærde og Jesus på tempelpladsen, Skærtorsdags nadver og tilfangetagelsen samt korsfæstelsen Langfredag til opstandelsen Påskemorgen.

Omkring 2.500 børn og voksne, som enten er født i den lille sydtyske alpeby, Oberammergau, eller som har boet mindst 20 år i byen, er med på eller bag scenen. På professionel vis opfører de påskeugens begivenheder i Jerusalem for knapt 2000 år siden..

Det sker på den imponerende friluftsscene, hvor de omliggende bjerge danner en naturlig kulisse.

Læs mere om Oberammergau her