Oberammergau og ferie i Kroatien

Vi fortsætter til det aristokratiske ferieparadis på Opatijas Riviera ved Kvarnerbugten på østsiden af den kroatiske halvø, Istrien.

30. august - 09. septemberKroatienKaren Pedersen, Jens Christian PedersenBusEuropa, Oberammergau

Oberammergau og ferie i Kroatien

Kom tæt på Jesu lidelseshistorie fra palmesøndag til påskemorgen. Omkring 2.350 børn og voksne i alle aldre er med på scenen i Oberammergau, når de på professionel vis opfører påskens begivenheder i Jerusalem for knapt 2000 år siden. Oplev atmosfæren i byen, der efter knapt 400 år stadig lever og ånder for det løfte, byens ledende mænd aflagde til Gud som tak for at slippe for pest og død.

Efter passionsspillets stærke oplevelser fortsætter vi til det aristokratiske ferieparadis på Opatijas Riviera ved Kvarnerbugten på østsiden af den kroatiske halvø, Istrien.

Rejsen er en Kristeligt Dagblad læserrejse arrangeret i samarbejde med Felix Rejser

Rejseplan

Indkvartering

Tirsdag d. 30. august
Efter opsamling tirsdag ad udrejseruten passerer vi den dansk/tyske grænse og kører til vores overnatningshotel i Midttyskland.

Onsdag d. 31. august
Turen fortsætter sydpå gennem Tyskland. Ankomst og indkvartering i omegnen af Oberammergau sidst på eftermiddagen. Middag på overnatningsstedet eller på restaurant.

Torsdag d. 1. september
Formiddagen er fri til at se sig om i Oberammergau by og måske handle med Maria Magdalene, Peter, Kajfas, Pilatus eller en af de mange andre skuespillere, vi senere skal opleve på scenen. Efter frokosten, som er inklusiv i prisen, oplever vi passionsspillet i det store spillehus. Middag i pausen. Overnatning hos værterne i Oberammergau-området

Fredag d. 2. september
Afrejse fra Oberammergau tidligt om morgenen. Vi kører gennem Dolomitterne og et hjørne af Slovenien til Opatijas Riviera på den kroatiske halvø Istrien. Ankomst til vores 3* opholdshotel med havudsigt for indkvartering og middag.

Lørdag d. 3. – tirsdag d. 6. september
Se udflugtsprogram. Rækkefølgen kan afhænge af vejret.

Onsdag d. 7. september
Efter tidlig morgenmad på hotellet forlader vi Kvarnerbugten. Vi besøger drypstenshulerne i Postojna, inden turen går videre gennem Slovenien og Østrig til middag og overnatning i Sydtyskland.

Torsdag d. 8. september
I dag kører vi videre nordpå med passende stop undervejs til vores hotel i Midttyskland med afskedsmiddag og sidste overnatning.

Fredag d. 9. september
Efter tidlig morgenmad fredag fortsætter turen mod den tysk/danske grænse. Mange minder rigere tager vi afsked ad opsamlingsruten.

______________________________________________

Udflugter
Halvdagstur:
Vi ser Opatijas smukke parker, St. Jacovs Kirke, den østrigsk inspirerede byggestil og strandpromenaden. Derefter kører vi til byen Moscenicka Draga. Vi besøger også en bjerglandsby, hvor vi ser den lokale kirke og et gammelt olivenpresseri. Derefter fri til at opleve livet ved Opatijas Riviera og evt. tage en dukkert i det azurblå vand.

Heldagstur:
Med lokal guide til nationalparken Plitvice. Sø-området med 16 søer er på UNESCOs liste over bevaringsværdige naturområder. Plitvice er berømt for sine vandfald, dyreliv, bjerge og den spændende vegetation. På hjemturen stopper vi ved vandmøllerne i Rastoke

Heldagstur:
Vi besøger den lille kystby Rovinj – en af Adriaterhavskystens bedst bevarede middelalderbyer. God tid på egen hånd. Guidet gåtur i Istriens sydligste by Pula – et handelsmæssigt centrum fra romertiden. Byen har et velbevaret amfiteater.

Fridag ved Kvarnerbugten. Nyd bademulighederne, oplev de smukke omgivelser langs bugten ad Franz-Josef promenaden. Prøv en frokost på en af de små fiskerestauranter, hvor de serverer spændende retter med friskfangede fisk.

* Forbehold for programændringer.

Indkvartering:
Alle rejser gennemføres med Felix Rejsers normale hotelstandard. For overnatningerne omkring passionsspillet i Oberammergau sker indkvarteringen på dobbeltværelser med eget bad og toilet på 4* hoteller i omegnen af Oberammergau. På spilledagen er der gratis transport mellem overnatningsstederne og Oberammergau.

Enkeltværelser:
På overnatnings- og opholdshotellerne har vi rådighed over nogle enkeltværelser. De to nætter i Oberammergau-området råder vi kun over to enkeltværelser. De sælges til de første, der måtte ønske disse. Andre, der bestiller enkeltværelser må i Oberammergau dele værelse med en anden person af samme køn.

Om Oberammergau

Kom tæt på påskens begivenheder fra Jesu indtog i Jerusalem Palmesøndag, over de efterfølgende dages diskussioner mellem de lærde og Jesus på tempelpladsen, Skærtorsdags nadver og tilfangetagelsen samt korsfæstelsen Langfredag til opstandelsen Påskemorgen.

Omkring 2.500 børn og voksne, som enten er født i den lille sydtyske alpeby, Oberammergau, eller som har boet mindst 20 år i byen, er med på eller bag scenen. På professionel vis opfører de påskeugens begivenheder i Jerusalem for knapt 2000 år siden..

Det sker på den imponerende friluftsscene, hvor de omliggende bjerge danner en naturlig kulisse.

Læs mere om Oberammergau her

Relaterede rejser og indlæg