Oberammergau og ferie i Lutherland med udrejse fra Bornholm og Sjælland

Vi fortsætter til Lutherland og bliver klogere på Luther og hans liv.

21. august - 28. august 2022TysklandJane Kure, Palle KureBusEuropa, Oberammergau

Oberammergau og ferie i Lutherland med udrejse fra Bornholm og Sjælland

Kom tæt på Jesu lidelseshistorie fra palmesøndag til påskemorgen. Omkring 2.350 børn og voksne i alle aldre er med på scenen i Oberammergau, når de på professionel vis opfører påskens begivenheder i Jerusalem for knapt 2000 år siden.

Oplev atmosfæren i byen, der efter knapt 400 år stadig lever og ånder for det løfte, byens ledende mænd aflagde til Gud som tak for at slippe for pest og død.

Efter passionsspillets stærke oplevelser ser vi de steder, hvor Luther kæmpede sine mange menneskelige og åndelige kampe, hvorigennem han vandt klarsyn over, hvad tro og kirke er. Vi genoplever de begivenheder, der førte til Reformationen, kirkeligt og politisk.

Rejseplan

Indkvartering

Søndag d. 21. august
Efter opsamling søndag i Rønne kører vi via Ystad til opsamling i Kastrup. Efter færge til Tyskland fortsætter vi til overnatningshotel i Midttyskland

Mandag d. 22. august
Vi fortsætter sydpå gennem Tyskland. Ankomst og indkvartering i omegnen af Oberammergau sidst på eftermiddagen. Middag og overnatning.

Tirsdag d. 23. august
Formiddagen er fri til at se sig om i Oberammergau by og måske handle med Marie Magdalene, Peter, Kajfas, Pilatus eller en af de mange andre skuespillere, vi senere skal opleve på scenen. Efter frokosten, som er inklusive i prisen, oplever vi passionsspillet i det store spillehus. Middag i pausen. Vi overnatter sidste nat i omegnen af Oberammergau

Onsdag d. 24. august
Afrejse fra hotellet tidligt om morgenen. Vi fortsætter turen til Regensburg, en af Sydtysklands flotteste historiske byer. Den gamle bykerne er på UNESCO’s verdensarvsliste. Frokost og tid på egen hånd. Videre til indkvartering og middag på vores hotel i Eisenach. Vi bor på det charmerende Hotel Haus Hainstein i Eisenach med udsigt til borgen Wartburg

Torsdag d. 25. august
Vi besøger Wartburg, hvor Luther oversatte Det Nye Testamente til tysk. Herefter ser vi huset, hvor Luther boede, da han gik i latinskole. Frokost og eftermiddag på egen hånd. Mulighed for et besøg i huset, hvor Johann Sebastian Bach blev født eller et besøg på Eisenach Bilmuseum, (entreer ikke inkl.). Middag på hotellet.

Fredag d. 26. august
Rundvisning i Augustinerklosteret i Erfurt, hvor Luther studerede, blev munk og underviste. Frokost på restaurant (egen betaling) inden vi kører vi til Panorama-museet i Bad Frankenhausen. Vi ser maleriet, som viser afgørende begivenheder i verdenshistorien. Herfra fortsætter vi til Wittenberg til indkvartering og middag på det centralt beliggende Luther-Hotel Wittenberg. Efter middagen bliver der mulighed for at gå en tur i byen, hvor flere gader ser ud som på Luthers tid.

Lørdag d. 27. august
I Wittenberg får vi en guidet tur i fodsporene af Martin Luther og andre kendte personer. Vi ser bl.a. Lutherhaus, verdens største reformationsmuseum. Herefter forbi Melanchtons Hus, universitetet, torvet og Cranachhaus med et kig ind i gården. Lukas Cranach er kendt som reformationens maler og har portrætteret mange af de wittenbergske reformatorer. Vi fortsætter forbi rådhuset til Stadskirken, hvor Luther prædikede mere end 2.000 gange. Udflugten ender ved Slotskirken, hvor Luther opslog sine 95 teser. Frokost på egen hånd. Eftermiddagen er til fri disposition. Til afslutningsmiddag på hotellet får vi serveret en speciel Luther festmiddag.

Søndag d. 28. august
Efter morgenmad søndag går turen hjem til Danmark. Mange minder rigere tager vi tager afsked med hinanden, først i København og for resten af selskabet når vi ankommer til Bornholm.

Forbehold for tastefejl og program-ændringer.

Indkvartering
Alle rejser gennemføres med Felix Rejsers normale hotelstandard. For overnatningerne omkring passionsspillet i Oberammergau sker indkvarteringen på dobbeltværelser med eget bad og toilet på 4* hoteller i omegnen af Oberammergau. På spilledagen er der gratis transport mellem overnatningsstederne og Oberammergau.

Enkeltværelser
På overnatnings- og opholdshotellerne har vi rådighed over nogle enkeltværelser. De to nætter i Oberammergau-området råder vi kun over få enkeltværelser. De sælges til de første, der måtte ønske disse. Andre, der bestiller enkeltværelser, må i Oberammergau dele værelse med en anden person af samme køn.

Om Oberammergau

Kom tæt på påskens begivenheder fra Jesu indtog i Jerusalem Palmesøndag, over de efterfølgende dages diskussioner mellem de lærde og Jesus på tempelpladsen, Skærtorsdags nadver og tilfangetagelsen samt korsfæstelsen Langfredag til opstandelsen Påskemorgen.

Omkring 2.500 børn og voksne, som enten er født i den lille sydtyske alpeby, Oberammergau, eller som har boet mindst 20 år i byen, er med på eller bag scenen. På professionel vis opfører de påskeugens begivenheder i Jerusalem for knapt 2000 år siden..

Det sker på den imponerende friluftsscene, hvor de omliggende bjerge danner en naturlig kulisse.

Læs mere om Oberammergau her