Oberammergau og ferie i Lutherland

Vi fortsætter til Wittenberg, hvor Martin Luther efter traditionen slog 95 teser op på Slotskirkens dør.

24. juni - 29. juniTysklandHans-Ole Bækgaard, Lars BækgaardBusEuropa, Oberammergau

Oberammergau og ferie i Lutherland

Kom tæt på Jesu lidelseshistorie fra palmesøndag til påskemorgen. Omkring 2.350 børn og voksne i alle aldre er med på scenen i Oberammergau, når de på professionel vis opfører påskens begivenheder i Jerusalem for knapt 2000 år siden. Oplev atmosfæren i byen, der efter knapt 400 år stadig lever og ånder for det løfte, byens ledende mænd aflagde til Gud som tak for at slippe for pest og død.

Efter passionsspillets stærke oplevelser fortsætter vi til Wittenberg, hvor Martin Luther efter traditionen slog 95 teser op på Slotskirkens dør. »Lutherstadt Wittenberg« kalder man byen, hvor Luther tilbragte størstedelen af sit liv. Han boede sammen med Käthe, hvor nu verdens største reformationsmuseum har til huse. Tilnavnet »Lutherstadt« bæres med stolthed og selvfølgelighed, da byen uden Luther ville smuldre bort.

Rejseplan

Indkvartering

Fredag d. 24. juni
Efter opsamling fredag ad udrejseruten passerer vi den dansk/tyske grænse og kører til vores overnatningshotel i Midttyskland

Lørdag d. 25. juni
Turen fortsætter sydpå gennem Tyskland. Ankomst og indkvartering i eller nær Oberammergau sidst på eftermiddagen. Middag på overnatningsstedet eller på restaurant.

Søndag d. 26. juni
Formiddagen er fri til at se sig om i Oberammergau by og måske handle med Maria Magdalene, Peter, Kajfas, Pilatus eller en af de mange andre skuespillere, vi senere skal opleve på scenen. Efter frokosten, som er inklusive i prisen, oplever vi passionsspillet i det store spillehus. Middag i pausen. Overnatning hos værterne i Oberammergau-området.

Mandag d. 27. juni:
Afrejse fra Oberammergau tidligt om morgenen. Indkvartering og middag på Luther Hotel, Wittenberg

Tirsdag d. 28. juni
I Wittenberg går vi i fodsporene af Martin Luther og andre kendte personer. Vi ser bl.a. Lutherhaus, Stadskirken, hvor Luther prædikede mere end 2.000 gange, og Slotskirken med de 95 teser på kirkedøren. Vi kigger ind i Lucas Cranachs gård. Lukas Cranach er kendt som reformationens maler og har portrætteret mange af de wittenbergske reformatorer. Eftermiddagen til fri disposition. Hvis muligt tilbydes en udflugt til Torgau for bl.a. at se Marienkirche, hvor Luthers hustru Käthe ligger
begravet (ikke inkl.). Luther-menu ved afskedsmiddagen om aftenen

Onsdag d. 29. juni
Efter morgenmad onsdag siger vi farvel til Lutherland – klogere på ham, hans tid og tanker. Vi vender hjem til Danmark. Efter en indholdsrig ferie tager vi afsked med hinanden ad udtursruten.

Indkvartering:
Alle rejser gennemføres med Felix Rejsers normale hotelstandard. For overnatningerne omkring passionsspillet i Oberammergau sker indkvarteringen på dobbeltværelser med eget bad og toilet på 4* gæstehuse / pensionater i eller nær Oberammergau. På spilledagen er der gratis transport mellem overnatningsstederne og Oberammergau.

Enkeltværelser:
På overnatnings- og opholdshotellerne har vi rådighed over nogle enkeltværelser. De to nætter i Oberammergau-området råder vi kun over to enkeltværelser. De sælges til de første, der måtte ønske disse. Andre, der bestiller enkeltværelser må i Oberammergau dele værelse med en anden person af samme køn.

Om Oberammergau

Kom tæt på påskens begivenheder fra Jesu indtog i Jerusalem Palmesøndag, over de efterfølgende dages diskussioner mellem de lærde og Jesus på tempelpladsen, Skærtorsdags nadver og tilfangetagelsen samt korsfæstelsen Langfredag til opstandelsen Påskemorgen.

Omkring 2.500 børn og voksne, som enten er født i den lille sydtyske alpeby, Oberammergau, eller som har boet mindst 20 år i byen, er med på eller bag scenen. På professionel vis opfører de påskeugens begivenheder i Jerusalem for knapt 2000 år siden..

Det sker på den imponerende friluftsscene, hvor de omliggende bjerge danner en naturlig kulisse.

Læs mere om Oberammergau her

Relaterede rejser og indlæg