Oberammergau og ferie i Lutherland

Vi besøger de steder, hvor Luther kæmpede sine menneskelige og åndelige kampe, hvorigennem han vandt klarsyn over, hvad tro og kirke er.

12. juni - 19. juniTysklandHanne Esmarch, Johannes EsmarchBusEuropa, Oberammergau

Oberammergau og ferie i Lutherland

Kom tæt på Jesu lidelseshistorie fra palmesøndag til påskemorgen. Omkring 2.350 børn og voksne i alle aldre er med på scenen i Oberammergau, når de på professionel vis opfører påskens begivenheder i Jerusalem for knapt 2000 år siden. Oplev atmosfæren i byen, der efter knapt 400 år stadig lever og ånder for det løfte, byens ledende mænd aflagde til Gud som tak for at slippe for pest og død. 

Efter passionsspillets stærke oplevelser ser vi de steder, hvor Luther kæmpede sine mange menneskelige og åndelige kampe, hvorigennem han vandt klarsyn over, hvad tro og kirke er. Vi genoplever de begivenheder, der førte til Reformationen, kirkeligt og politisk.

* Rejsen er arrangeret i samarbejde med Johannes Esmarch for Videbæk og omegn. Men rejsen er åben for alle interesserede.

Rejseplan

Indkvartering

Søndag d. 12. juni
Efter samlet afrejse søndag fra Videbæk passerer vi den dansk/tyske grænse og kører til vores overnatningshotel i Midttyskland.

Mandag d. 13. juni
Vi fortsætter sydpå gennem Tyskland. Ankomst og indkvartering i omegnen af Oberammergau sidst på eftermiddagen. Middag på overnatningsstedet eller på restaurant.

Tirsdag. d. 14. juni
Formiddagen er fri til at se sig om i Oberammergau by og måske handle med Maria  Magdalene, Peter, Kajfas, Pilatus eller en af de mange andre skuespillere, vi senere skal opleve på scenen. Efter frokosten, som er inklusive i prisen, oplever vi passionsspillet
i det store spillehus. Middag i pausen. Overnatning i Oberammergau-området.

Onsdag d. 15. juni
Afrejse fra hotellet tidligt om morgenen. Vi fortsætter turen til Regensburg, en af Sydtysklands flotteste historiske byer. Den gamle bykerne er på UNESCO’s verdensarvsliste. Frokost og tid på egen hånd. Videre til indkvartering og middag på vores hotel
i Eisenach. Vi bor på det charmerende Hotel Haus Hainstein, med udsigt til borgen Wartburg.

Torsdag d. 16. juni
Vi besøger Wartburg, hvor Luther oversatte Det Nye Testamente til tysk. Herefter ser vi huset, hvor Luther boede, da han gik i latinskole. Frokost og eftermiddag på egen hånd. Mulighed for et besøg i huset, hvor Johann Sebastian Bach blev født eller
et besøg på Eisenach Bilmuseum, (entreer ikke inkl.). Middag på hotellet.

Fredag d. 17. juni
Rundvisning i Augustinerklosteret i Erfurt, hvor Luther studerede, blev munk og underviste. Frokost på egen hånd. Herefter kører vi til Panoramamuseet i Bad Frankenhausen. Vi ser maleriet, som viser afgørende begivenheder i verdenshistorien. Herfra fortsætter vi til Wittenberg til indkvartering og middag på det centralt beliggende Luther-Hotel Wittenberg. Efter middagen
er der mulighed for at gå en tur i byen, hvor flere gader ser ud som på Luthers tid.

Lørdag d. 18. juni
I Wittenberg får vi en guidet tur »I fodsporene af Martin Luther og andre kendte personer«. Vi ser bl.a. Lutherhaus, verdens største reformationsmuseum, Herefter forbi Melanchtons Hus, universitetet, torvet og kigger ind i gården ved Cranachhaus. Lukas Cranach er kendt som reformationens maler og har portrætteret mange af de wittenbergske reformatorer. Vi fortsætter
forbi rådhuset til Stadskirken, hvor Luther prædikede mere end 2.000 gange. Turen slutter ved Slotskirken, hvor Luther opslog sine 95 teser. Eftermiddagen er til fri disposition. Afslutningsmiddag hvor vi får serveret en speciel Luther festmiddag.

Søndag d. 19. juni
Efter morgenmad søndag, fortsætter vi hjem til Danmark. En indholdsrig ferie er slut, og i Videbæk siger vi tak for gode fælles oplevelser.

Indkvartering:
Alle rejser gennemføres med Felix Rejsers normale hotelstandard. For overnatningerne omkring passionsspillet i Oberammergau sker indkvarteringen på dobbeltværelser med eget bad og toilet i pensionater eller i private hjem i Oberammergau eller nærliggende byer. På spilledagen er der gratis busser mellem overnatningsstederne og Oberammergau.

Enkeltværelser:
På overnatnings- og opholdshotellerne har vi rådighed over nogle enkeltværelser. De to nætter i Oberammergau-området råder vi kun over to enkeltværelser. De sælges til de første, der måtte ønske disse. Andre, der bestiller enkeltværelser må i Oberammergau dele værelse med en anden person af samme køn.

Om Oberammergau

Kom tæt på påskens begivenheder fra Jesu indtog i Jerusalem Palmesøndag, over de efterfølgende dages diskussioner mellem de lærde og Jesus på tempelpladsen, Skærtorsdags nadver og tilfangetagelsen samt korsfæstelsen Langfredag til opstandelsen Påskemorgen.

Omkring 2.500 børn og voksne, som enten er født i den lille sydtyske alpeby, Oberammergau, eller som har boet mindst 20 år i byen, er med på eller bag scenen. På professionel vis opfører de påskeugens begivenheder i Jerusalem for knapt 2000 år siden..

Det sker på den imponerende friluftsscene, hvor de omliggende bjerge danner en naturlig kulisse.

Læs mere om Oberammergau her

Relaterede rejser og indlæg