Israel – klassisk rundrejse

Tag med på en oplevelsesrig rundrejse i Israel, som blandt andet byder på ophold i Betlehem, Jerusalem og Tiberias.

09. maj - 17. majIsraelForårJette G. Christensen, Holger HaldrupFlyBibelske Rejser, Israel

Israel – klassisk rundrejse

Tag med på en oplevelsesrig rundrejse i Israel.

Rejsen byder bl.a. på ophold i Betlehem, Jerusalem og Tiberias.
På rejsen oplever vi både det bibelske og det moderne Israel. Vi oplever den fantastiske natur, der veksler mellem frodige landskaber og gold ørken.

Programmet er ikke for presset, og dagene ikke for lange. Vi stræber efter at være tilbage ved hotellet ca. kl. 16.00 – enkelte dage dog senere.

Dygtig, lokal, dansktalende guide er med på det meste af rejsen rundt i Israel.

Rejsen arrangeres af Harboøre Kirke og Harboøre Indre Mission i samarbejde med Felix Rejser – men rejsen er åben for alle!

Rejseplan

Tirsdag d. 9. maj
Vi flyver fra Billund, og via en mellemlanding i Warszawa lander vi først på aften i Ben Gurion lufthavn i Israel. Herfra kører vi til indkvartering i Davids by, Betlehem.
Det var hertil Davids bedstemor, moabitterkvinden Ruth, kom med sin svigermor No’omi og senere blev gift med Boaz. Det var også her fårehyrden David voksede op sammen med sine brødre, indtil profeten Samuel kom og salvede ham til Israels konge. Profeten Mika knytter stærkt Betlehem til den kommende Messias, og det er da også Jesu fødsel på hyrdernes mark som har gjort Betlehem verdensberømt.

Onsdag d. 10. maj
Miraklet over alle mirakler skete i en grotte på hyrdernes mark ved Betlehem: Guds Søn blev født af jomfru Maria!
Vi besøger fødselskirken og hyrdernes mark. Allerede i det 2. årh. taler litterære kilder om fødselsgrotten i Betlehem, og kejser Konstantins mor, Helene, indviede i 339 e.Kr. Fødselskirken.
Der er en fin symbolik i, at vi må bøje os dybt for gennem  hovedindgangen at komme ind i fødselskirken. Under højaltret ligger fødselsgrotten, hvor inkarnationens mirakel fandt sted.

Efter frokost kører vi til Jerusalem, hvor vi besøger Davidsbyen. Her ser vi udgravninger af den gamle Davidsby. Vi får mulighed for en unik oplevelse: At gå de 35 min. gennem kong Ezekias’ snart 3000 år gamle tunnel ned til Siloa Dam (husk at medbringe badesko samt lommelampe!). Herefter besøger vi sydmursudgravningerne ved tempelpladsen, hvor man stadig kan gå på den imponerende tempeltrappe, der i sin tid førte op til Herodes’ tempel, og hvor Jesus gik for at komme op på tempelpladsen. Hvis der er mulighed for det, går vi op på Tempelpladsen for at se Al-Aqsa-moskeen og Klippemoskeen udefra. Vi skal herefter op til den jødiske bydel inden for de gamle mure og her se Hurvasynagogen samt gå på Cardoen.

Torsdag d. 11. maj
Vi forlader tidligt hotellet og kører til Det Døde Hav, der med sine 400 meter under havets overflade er det lavest beliggende hav i verden. Først besøger vi Herodes’ imponerende klippefæstning, Masada, som spillede en stor rolle i det jødiske oprør mod romerne i årene 70-73 e.Kr. Vi tager tovbanen op og ned.

Fra Masada kører vi nordpå, hvor vi går ind i den skønne oase, Ein Gedi. Det var her, at den unge David skjulte sig for kong Saul, da denne ville dræbe David. Herefter passerer vi Qumran og hører den spændende historie om Dødehavsrullerne. Efter frokost er der tid til en helt særlig oplevelse: badning i Det Døde Hav. Vi besøger herefter Qasr El Yahud, Jesu dåbssted ved Jordanfloden. Efterfølgende kører vi gennem Jeriko, først forbi tolderen Zakæus’ morbærfigentræ, dernæst forbi det gamle Tell Jeriko og videre til vores hotel i Tiberias, hvor vi skal bo den følgende 2 nætter.

Fredag d. 12. maj
Vi begynder med en sejltur på Genesaret Sø. Herefter besøger vi Tabgha, stedet for bespisningsunderet, og herefter ned til Mensa Christi, stedet ved Genesaret Sø, hvor Peter fik fornyet sit apostelkald.
Videre til Kapernaum, hvor vi ser ruinerne af den gamle synagoge og Peters hus. Kapernaum er den by, hvor Jesus ofte opholdt sig og udførte mange af sine undere. Vi besøger herefter Magdala, som var hjemby for Maria Magdalena. Her ser vi resterne af en synagoge, som regnes for at have været i brug på Jesu tid. Vi runder af med endnu en lille perle: En nybygget kirke i Magdala med fokus på kvinderne, Jesus mødte.
Eftermiddagen går med en spændende rundtur i en kibbutz. Her skal vi høre om denne helt særlige israelske måde at leve sammen på.

Lørdag d. 13. maj
Vi forlader vores hotel og kører til Nazaret hvor vi besøger Bebudelseskirken. Herefter oplever vi Nazareth Village, en slags frilandsmuseum med levende aktører, som viser os, hvordan en landsby på Jesu tid så ud samt hvordan man levede dengang. Besøget slutter med en frokost i stil med den, som man kunne have nydt på Jesu tid. Herefter sætter vi kursen mod Jerusalem. Undervejs gør vi holde ved Cæsarea ved Middelhavet, hvor vi hører om Paulus’ ophold her. Herefter går turen til Jerusalem til vores hotel, som ligger tæt på den gamle bymur. Her skal vi bo de sidste 4 nætter.

Søndag d. 14. maj
Vi går op på Oliebjerget – eller tager bus 275 fra Damaskus Porten – og har første stop ved Fadervorkirken og Himmelfartskapellet. Efter at have nydt den vidunderlige udsigt over Jerusalem går vi ned ad Oliebjerget, og undervejs besøger vi Tårekirken og Gethsemane Have. Herefter går vi op til Løveporten og ind i den gamle by. Her ser vi Bethesda Dam og besøger Skt. Annekirken, som er kendt for sin flotte akustik. Vi følger nu Via Dolerosa, ”Smertens Vej”, til Gravkirken. Herefter er der tid til en tur i basargaderne inden vi runder eftermiddagen af med muligheden for at deltage i en kort nadvergudstjeneste i Gordons Gravhave

Mandag d. 15. maj
Vi kører med letbanen ud til det verdensberømte Yad Vashem, som er et mindemuseum for de seks millioner jøder, der døde under anden verdenskrig. Vi tager letbanen retur til Mahene Yehuda, det spændende jødiske marked, hvor der kan købes krydderier, tørrede frugter og meget andet. Her, eller på den nærliggende hovedgade, Jaffa Street, skal vi finde vores frokost, og så er eftermiddagen til fri afbenyttelse! Rejselederne vil have mange gode ideer til, hvad du kan fylde nogle timer ud med, inden vi vender tilbage til vores hotel.

Tirsdag d. 16. maj
Formiddagen er til fri disposition. Vi bor tæt på bazargaderne, og det er måske tid til de sidste indkøb.
Efter frokosten går vi over til Zions-bjerget for at se nadversalen samt kong Davids grav. Herefter går vi videre ned til Hanegals-kirken, bygget over det sted, hvor apostlen Peter fornægtede Jesus tre gange. Under kirken ser vi den fangekælder, hvor Jesus måske opholdt sig efter tilfangetagelsen i Getsemane Have. Vi følges ad ned til Grædemuren, og hvis der er mulighed for det, skal vi også op på Tempelpladsen. På vej retur til hotellet ser vi Cardoen.
Dagen slutter med en fælles hyggeaften på hotellet, hvor vi får mulighed for at vende turens højdepunkter for hver enkelt.

Onsdag d. 17. maj
Vi forlader Jerusalem, kører til lufthavnen, og efter en mellemlanding i Warszawa lander vi i Billund kl. 19.15.

Om Israel

Når du først har været i Israel én gang, må du tilbage igen!
Dette kan mange skrive under på. Kombinationen af flere tusind års historie, den komplekse og sammensatte kultur og den varierede natur, gør landet til noget helt særligt. Et land du aldrig bliver færdig med!

Flere tusind års historie
Hvis stenene kunne tale, ville Israels historie næppe kunne rummes i alverdens historiebøger. Bibelen er en af de vigtigste kilder til landets historie og den helt centrale guidebog på vores rejser. Mange af vores rejsedeltagere har oplevet, at Bibelens ord har fået en helt ny betydning, når de har fået koblet stederne og begivenhederne sammen i landet. Her blev Jesus født i Betlehem, og han døde og opstod i Jerusalem.

Læs mere om Israel her