Israel – rundrejse

Rejs med til Israel og følg sporene fra Bibelen.

03. maj - 12. maj 2024IsraelForårKarin Thyssen, Leif ThyssenFlyAktuelle menighedsrejser, Bibelske Rejser, Israel

Spændende rundrejse til Bibelens land

Oplev det spændende, historiske og moderne Israel på denne tur. Vi begynder med at ‘fejre jul’ i Betlehem, hvor vi har en hel dag.
Herefter kører vi videre mod ørkenen, hvor der venter storslåede oplevelser omkring det Døde Hav. Vi overnatter på et hotel ved Genesaret Sø, hvor vi skal opleve de steder, hvor Jesus befandt sig mest. Her bruger vi 3 dage i Jesu fodspor ved søen og også i Nazaret.
Turen går derefter mod Jerusalem, hvor vi følger Jesu lidelseshistorie når vi ser de kirker og steder, der markerer Jesu lidelse og død.

Rejsen arrangeres af LM i Skjern.

Rejseplan

Fredag d. 3. maj
I dag er der afrejse. Vi flyver fra Billund først på aftenen, mellemlander i Istanbul og lander i Israel midt nat (4/5). Derefter kører vi til hotellet i Betlehem og hviler os.

Lørdag d. 4. maj
I dag skal vi fejre jul, mens vi begiver os rundt i Betlehem. Vi lægger vejen forbi fødselskirken, som markerer Jesu fødested. Du skal dukke dig for at komme ind af den kun 1,2 meter høje dør. Døren har været der siden år 1500 for at forhindre plyndringer, men for kristne passer det meget fint at bøje sig lavt, inden man går ind til det sted, hvor Gud blev menneske.

Efter besøget i Fødselskirken besøger vi hyrdernes mark. Det var her, englene besøgte hyrderne på marken med budskabet om, at frelseren var født.

Søndag d. 5. maj
I dag byder på en spændende ørkentur. Vi skal nemlig besøge den imponerende fæstning, Masada, som har den mest fantastiske historie og udsigt over Det Døde Hav. Masada er bygget af Kong Herodes, og man må bare forundres over hans arkitektoniske evner og færdigheder.

Efter Masada kører vi til Nationalparken Ein Gedi, som er kendt for sin smukke beliggenhed og vandfald. Her er der mulighed for en dukkert og en vandring ind igennem naturreservatet, hvor Kong Saul jagtede David. Herefter skal du prøve en af de helt store oplevelser i Israel, – nemlig at bade i Det Døde Hav. Det Døde Hav er det lavestliggende sted på jordens overflade, og er så saltholdigt, at dine ben automatisk vil søge mod overfladen. Lig i vandet og læs en bog, og få en oplevelse for livet!
På vej videre kører vi gennem Jeriko og ser Zakæus’ morbærfigentræ, inden vi lander på vores hotel ved Genesaret Sø.

Mandag d. 6. maj
I dag skal vi opleve nogle af de steder, hvor Jesus befandt sig mest. Dagen begynder med en dejlig sejltur på Genesaret Sø. Herefter besøger vi Tabgha, som markerer stedet for bespisnings-underet af 5000 mennesker af en lille drengs beskedne madpakke på fem fisk og to brød. Herefter besøger vi kulildskirken og Kapernaum, hvor Jesus også boede. Vi tager videre til Magdala, hvor der er bygget en nyere kirke, som hylder kvinderne Jesus mødte.
Efter besøget i kirken får vi en spændende rundtur i en kibbutz.

Tirsdag d. 7. maj
I dag bliver en dag med flotte naturoplevelser! Vi begynder med at køre til naturreservatet, Tel Dan, som huser resterne af en 5.000 år gammel by. Med sine rislende kilder, er det et meget smukt sted.

Efter dette naturreservat kører vi videre til naturreservatet Cæsarea Filippi med vandfaldet, Banias. Dette var det nordligste sted Jesus gik med sine disciple. På hjemturen skal vi smage dejlig vin på Golan Winery, en vingård i Golanhøjderne.

Onsdag d. 8. maj
I dag går turen til Nazaret. Her besøger vi bebudelseskirken. Efter traditionen var det stedet, hvor Maria fik at vide af englen at hun skulle føde Guds søn.

Herefter besøger vi det levende museum, Nazareth Village. Et fantastisk sted med skuespillere, der viser, hvordan man levede, spiste og arbejdede på Jesu tid. Her skal vi også have en traditionel, bibelsk frokost.

Efter besøget her kører vi mod hotellet i Jerusalem, dog med et lille ærinde i Cæsarea, som ligger lige ud til Middelhavet. Cæsarea blev bygget af Herodes den Store, og var hovedstaden i Israel på Jesu tid og gennem hele den romerske besættelse af landet. Byen var mægtig og der var ikke sparet på byggeomkostningerne. Enorme bølgebrydere gav en sikker ankerplads til hele 300 skibe og byen kunne både huse hestevæddeløb med 20.000 tilskuere og gladator-kampe.

Torsdag d. 9. maj
I dag skal vi på en spændende Jesus-vandring i Jerusalem. Vi begynder dagen på Oliebjerget, som har en vigtig betydning. Det er nemlig her, Jesus skal komme igen. Her får du en fantastisk udsigt ud over Jerusalem, – men dine øjne bliver nok mest fanget af Klippehelligdommen med guldkuplen.
Vi går ned af Oliebjerget, hvor vi blandt andet ser Fadervorkirken, tårekirken og tager en tur i Getsemane have med de ældgamle oliventræer. Alle træer blev skåret ned af romerne, men de 2300 år gamle rødder kan være de samme, som da Jesus gik rundt her. Træerne skaber en særlig stemning, og man kan kun gisne om, hvorvidt de er tavse vider til Jesu lidelse natten før han døde.

Vi lægger vejen forbi Korsfarerkirken, Skt. Anna, og ser Betesda dam. Vi går ”smertens vej”, Via Dolorosa, som er vejen, Jesus gik med korset. Vi stopper ved nogle af de mange stationer, og ser de sidste stationer på Jesu lidelsesvej inde i Gravkirken. De markerer Golgata hvor Jesus blev hængt på korset, men også graven han blev lagt i.

Herefter er der lidt tid til shopping i gaderne inden vi slutter eftermiddagen af med en Gudstjeneste i Gravhaven uden for den gamle by.

Fredag d. 10. maj
I dag skal vi se Davidsbyen. Stedet er det oprindelige Jerusalem, bygget af Kong David. Jerusalem har udvidet sig, med tiden, og Davidsbyen er ikke længere en del af den mur-omkransede gamle bydel, men rummer nu imponerende udgravninger. Davidsbyen ligger tæt på Grædemuren, og er den del af Jerusalem, hvor mange bibelske bøger blev skrevet, og hvor de fleste af de bibelske beretninger fandt sted. Davidsbyen havde en perfekt placering. Byen besad et helt naturligt forsvar med dale til alle sider. Det er ikke svært at forestille sig, at med byens omkransning af dale og de høje mure har den været svær for fjenderne at indtage.

Fra Davidsbyen går vi videre gennem Hezekias’ tunnel. Forbered dig på våde bukser og tag gerne en lommelygte med. Kong Hezekias’ tunnel var ekstremt vigtig for Jerusalems befolkning, da de her havde adgang til drikkevand når byen var belejret. Hezekias’ tunnel fører vandet fra den brusende Gihonkilde til Siloa Dam, så vandet blev inden for murene.

Herefter skal vi se sydmursudgravningerne, som er sydsiden af den gamle indgang til tempelpladsen. Her er en ældgammel trappe, som Jesus helt sikkert har gået på for at komme op til templet.

Vi holder en halv fridag, hvor du selv bestemmer, hvad du vil bruge tiden på. Vi slutter dagen af med at gå en fælles tur til Grædemuren for at se jøderne danse Sabbatten i gang.

Lørdag d. 11. maj
I dag er der en fridag, hvor du på egen hånd kan se det, du synes, du mangler. Rejselederen har dog et par bud i ærmet, – for eksempel Zionsbjerget eller en tur på Holocaustmuseet, Yad Vashem.

Senere kører vi til lufthavnen, og gør os klar til afgang.

Søndag d. 12. maj
Efter en dejlig rejse går turen mod Danmark, hvor vi rejser lige efter midnat. Efter mellemlanding med et par timer i Istanbul, lander vi i Billund først på formiddagen.

Om Israel

Når du først har været i Israel én gang, må du tilbage igen!
Dette kan mange skrive under på. Kombinationen af flere tusind års historie, den komplekse og sammensatte kultur og den varierede natur, gør landet til noget helt særligt. Et land du aldrig bliver færdig med!

Flere tusind års historie
Hvis stenene kunne tale, ville Israels historie næppe kunne rummes i alverdens historiebøger. Bibelen er en af de vigtigste kilder til landets historie og den helt centrale guidebog på vores rejser. Mange af vores rejsedeltagere har oplevet, at Bibelens ord har fået en helt ny betydning, når de har fået koblet stederne og begivenhederne sammen i landet. Her blev Jesus født i Betlehem, og han døde og opstod i Jerusalem.

Læs mere om Israel her

Relaterede rejser og indlæg