Israel – efterårsrejse med Eilat og Petra

15. september - 25. september 2022IsraelHanne Korsholm, Sprint Aagaard KorsholmFlyBibelske Rejser, Israel

Israel – efterårsrejse med Eilat og Petra

På denne tur skal vi i sommersol og varme følge i fodsporene af Moses, kong David og Jesus. Vi skal besøge en del af de steder, hvor de vigtigste begivenheder i Bibelen fandt sted. Undervejs vil vi skabe mulighed for refleksion og bøn for dem, der ønsker det.

Vi skal opleve storslået natur – lige fra ørken til fuglereservat og badestrand; fra varme kilder til det dybeste sted på jordoverfladen: Det døde hav. Vi skal dykke lidt ned i den mellemøstlige kultur – både i fortid og nutid. Dagsrytmen vil for det meste følge solen: Vi står forholdsvis tidligt op og oplever tingene, mens det er lyst. Cirka ved 18-tiden er vi så ved overnatningsstedet og spiser aftensmad. Der er en kort aftensamling med lidt praktiske informationer og mulighed for andagt bagefter. Derefter kan man hygge, gå tur (rejselederne har måske en ide) eller bare gå tidligt i seng.

Det bliver en rejse for livet.

Rejseplan

Torsdag d. 15. september
Afrejse fra Billund. Efter ankomst i Tel Aviv kører vi til Betlehem og indkvarteres der.

Fredag d. 16. september
Vi begynder med at udforske Betlehem, både fødselskirken og markerne.
Derefter rejser vi sydpå til et idyllisk vandfaldsområde I ørkenen, hvor David skjulte sig i hulerne for kong Saul.
Der bliver herefter mulighed for at bade/flyde i Det Døde Hav, der er verdens lavest beliggende hav, 400 m under havets overflade. Det er er en helt speciel oplevelse pga. det saltholdige vand. Vi kører nu til vores første hotel, som ligger ved en nationalpark i ørkenen.

Lørdag d. 17. september
I Jeeps oplever vi lidt af den storslåede ørken, som Moses og folket gik igennem til fods. Vi fortsætter i bus udforskningen af ørkenen og ankommer til det allersydligste Israel: Eilat.

Søndag d. 18. september
Eilat er den absolutte modsætning til en ørken. Her er lejlighed til at bade og vi skal besøge det fantastiske undervands-observatorium. Derefter går turen til klippebyen Petra i Jordan.

Mandag d. 19. september
Klippebyen Petra, der er hugget ud i klipperne for flere tusind år siden er for alle besøgende en uforglemmelig oplevelse. Samtidig lærer vi noget om et af de folkeslag, der var naboer til Israel i den periode, hvor Jesus gik rundt i landet.

Tirsdag d. 20. september
Vi forlader Petra og sætter kursen mod Nebo bjerg. Her så Moses ind over det land, han ikke selv kom ind i. Vi fortsætter til Jordanfloden og besøger det sted, hvor Jesus blev døbt.
Vi kommer til verdens ældste stadig virksomme by: Jeriko. Her spiser vi frokost i et center for hjælpearbejde blandt palæstinensere. Vi følger derefter Jordanfloden nordpå og nyder et bad i de varme kilder i naturpark Zachne undervejs, inden vi bliver indkvarteret ved verdens mest kendte sø: Genesaret.

Onsdag d. 21. september
Dagen begynder med en sejltur på søen, hvor Jesus og hans disciple tilbragte meget tid.
Vi ser to skønne kirker, bygget til minde om noget af alt det, Jesus sagde og gjorde i dette område: Mensa Kristi og Magdala, en kirke, som er udsmykket med fokus på kvinderne i evangeliet om Jesus og med rester af en synagoge, som Jesus ganske sikkert har været i.

Vi får et indtryk af den natur, rigtig mange af beretningerne i det Nye testamente foregik i.
Vand har altid været helt afgørende i Israel, og vi skal se lidt på vand og fugle og anden natur i nationalpark Hula, hvor vi til en afveksling får mulighed for at cykle rundt.

Torsdag d. 22. september
Nu fjerner vi os lidt fra søen og besøger Jesus´ hjemby Nazareth, hvor vi skal besøge bebudelseskirken med kunst fra hele verden.
Vi besøger ”Nazareth Village” hvor kristne har prøvet at opbygge en landsby, som den så ud på Jesus´ tid – og vi skal spise et måltid, der minder om det, de spiste dengang. Derefter kører vi til en by, der gennem historien og også i dag er centrum for både religioner og storpolitik: Jerusalem.
Vi skal bo helt inde i den gamle bydel, så vi fornemmer atmosfæren.

Fredag d. 23. september
Det er tid at udforske byen. Først er der mulighed for at vælge mellem flere tilbud (eller gå lidt rundt på egen hånd) og senere på dagen samles vi igen, for nu begynder sabbatten, jødernes helligdag. Vi skal overvære dette på det mest centrale sted i verden for jøderne, nemlig ved grædemuren. Bagefter indtager vi et sabbatsmåltid i en kristen kirke og hører noget om sabbat før og nu.

Lørdag d. 24. september
Her har vi fokus på de mest centrale begivenheder i Jesus´ liv: Hans korsfæstelse, død og opstandelse. Vi begynder på Oliebjerget og går ind i den gamle by gennem ”Smertens gade” og besøger flere af de kirker, der er bygget til minde om alt dette. Vi afrunder dagen med en lille nadvergudstjeneste i den stille og meget stemningsfulde Gordons Gravhave. Om aftenen på hotellet har vi en samling, hvor vi runder turen af.

Søndag d. 25. september
Vi når lige at nyde lidt mere af Jerusalem, inden bussen kører os til lufthavnen og vi sætter kurs mod Danmark igen.

Om Israel

Når du først har været i Israel én gang, må du tilbage igen!
Dette kan mange skrive under på. Kombinationen af flere tusind års historie, den komplekse og sammensatte kultur og den varierede natur, gør landet til noget helt særligt. Et land du aldrig bliver færdig med!

Flere tusind års historie
Hvis stenene kunne tale, ville Israels historie næppe kunne rummes i alverdens historiebøger. Bibelen er en af de vigtigste kilder til landets historie og den helt centrale guidebog på vores rejser. Mange af vores rejsedeltagere har oplevet, at Bibelens ord har fået en helt ny betydning, når de har fået koblet stederne og begivenhederne sammen i landet. Her blev Jesus født i Betlehem, og han døde og opstod i Jerusalem.

Læs mere om Israel her

Relaterede rejser og indlæg