Norge – Bibel og fjeld

En spændende Norges-tur, hvor der både er møder og bibeltimer.

31. august - 06. septemberNorgeBjarne Hvidberg, Egild Kildeholm JensenBusEuropa

Norge – Bibel og fjeld

I samarbejde med Indre Missions Seniorarbejde arrangerer Felix Rejser denne spændende Norges-tur, hvor der både er møder og bibeltimer men også oplevelser på egen hånd eller sammen med gruppen.

Vi bor på Rauland Høgfjellshotell og skal se Norge fra sin bedste side – i efterårets farver. Samtidig skal vi opleve fællesskabet i troens verden.

Ud- og hjemrejsedagene bliver måske lidt lange, men de øvrige dage går vi ned i fart og graver dybt i Bibelen.

Pensioneret missionær Egild Kildeholm Jensen står for bibeltimer og forkyndelse. Egild har hentet inspiration hos Kenneth Bailey, som har undervist og levet i Mellemøsten gennem 40 år. Han forkynder om Jesus, set med Mellemøstlige øjne. Altså ind i den kultur Bibelen er skrevet ind i. Det vil præge forkyndelsen på denne tur.

Pensioneret seniorkoordinator og missionær Bjarne Hvidberg guider os igennem turens forskellige oplevelser og vil gøre sit yderste for at vække ”Norges længsel” i alle.

Vi får desuden besøg af Kurt Hjemdal, som er født og opvokset i Danmark, men siden 1975 har boet i Norge. Han vil holde gudstjeneste for os, bidrage med et foredrag om Hans Nielsen Hauge og fortælle om situationen i Norge.

Rauland ligger på randen af Hardangervidda, og den skal vi også opleve på vores dagsudflugt.
Glæd dig til store naturoplevelser i Norges største vildmark!

Rejseplan

Indkvartering

Lørdag d. 31. august
Udrejse med opsamling op gennem Jylland langs motorvejen. Med Colorline fra Hirtshals kl. 12.50 – ankomst til Larvik kl. 16.45. På færgen nyder vi en dejlig frokost buffet.

Efter ankomst til Larvik sætter vi kursen mod Rauland Høgfjelds hotell. Vi spiser egen medbragt mad et passende sted på vej til hotellet.

Søndag d. 1. september
I dag får vi besøg af Kurt Hjemdal, som først holder gudstjeneste sammen med os. Vi spiser frokost på hotellet, og herefter er der mulighed for at gå en tur i nærområdet på egen hånd eller hygge på hotellet.

Om eftermiddagen holder Kurt foredrag om ’Hans Nielsen Hauge’, og efter middagen er temaet ’Situationen i Norge – set med Kurts øjne’

Mandag d. 2. september
Efter morgenmad er der bibeltime ved Egild.
Herefter er der frokost på hotellet og efterfølgende tid på egen hånd. Vi mødes igen til middag og aftenmøde ved Egild.

Tirsdag d. 3. september
I dag skal vi på en smuk heldagstur med bussen. Vi oplever den storslåede natur fra bussen, og holder passende stop undervejs, så vi kan nyde den friske fjeldluft.
Først sætter vi kursen mod Gaustatoppen hvor der er mulighed for at tage med Gaustabanen til Gaustatoppen i 1800 meters højde. Efter en 15 minutters togtur inde i fjeldet, kommer du til den smukkeste udsigt. Fra toppen kan du se Norge i 360 grader og har udsigt til ca. 1/6 af fastlands-Norge.
Prisen er ca. 490 NOK og betales på stedet. For dem som ikke har lyst til at tage til tops, er der er mere jordnære oplevelser. Frokost for egen regning denne dag.
Efter oplevelserne i Gaustaområdet, kører vi lidt mere nordpå og oplever området her. Hvis vi er heldige, finder vi en af de norske trækirker på vores rute.
Vi sætter kursen tilbage til hotellet hvor middagen venter. Efter middagen er der møde ved Egild.

Onsdag d. 4. september
Efter morgenmad er der bibeltime ved Egild Kildeholm Jensen. Efter bibeltimen tager vi en madpakke med, og tager på pilgrimsvandring i området.
Vi nyder vores sidste middag på hotellet, og slutter af med en hyggelig aften.

Torsdag d. 5. september
Vi siger farvel til Rauland Høgfjeldshotel, og begiver os mod Stavanger, hvor vi tager med Fjordline kl. 20. Sen middag ombord. Vi overnatter i indvendige kahytter – dog er der begrænsede antal enkeltkahytter.
På vej til Stavanger får vi de sidste oplevelser af den smukke norske natur.

Fredag d. 6. september
Tidlig morgenmad på færgen. Vi ankommer til Hirtshals forventeligt kl. 8. Efter ankomst kører vi retur ad udrejseruten.

Hotel
Vi bor på Rauland Høgfjeldshotell, som ligger smukt placeret 1000m over havet med en skøn udsigt over fjeldene.
Hotellet er i traditionel Telemarkstil og restauranten er kendt for spændende og god hjemmelavet mad, som ofte er tilberedt af lokale råvarer som fisk og vildt.
Hotellet har en uformel og hyggelig atmosfære og fællesområderne er rigt dekoreret med lokal kunst.
Ved hotellet er der flere gode gangstier.

Gæsteforedragsholder

Kurt Hjemdal er født og opvokset i Danmark, men bor i dag i Grimstad i Norge. Han er i dag pensioneret, men har været bibelskoleforstander for bibelskolen i Grimstad, forlagsdirektør for Luther Forlag samt præst i Grimstad.