Færøerne – et paradis for naturelskere

20. juli - 27. juli 2025FærøerneSommerLinda Eliasen, Anfinn EliasenFlyEuropa

Færøerne – med UNO 55+

Kan du lide storslået natur, fascinerende kultur og hyggeligt selskab?
Så er Færøerne en oplagt feriemulighed til sommer – ikke mindst i godt selskab med andre fra UNO 55+.

På denne rejse kommer vi rundt på flere af Færøernes fascinerende øer fra Streymoy i syd til Viderø i nord, og der venter mange storslåede naturoplevelser undervejs. Blot det at køre rundt på øerne er en oplevelse i sig selv, men vi skal også ud og vandre og opleve naturen, besøge små afsidesliggende bygder, møde de lokale, danse færøsk kædedans og smage de færøske specialiteter.

Rejselederne er Linda og Anfinn Eliasen, der begge kender Færøerne særdeles godt, da Anfinn er født og opvokset på Færøerne. Linda er pensioneret skolelærer og er derfor god til at formidle. På denne rejse får du altså både smukke billeder og masser af viden om Færøerne med hjem i bagagen.

Ud over et spændende rejseprogram er der også tid til afslapning, tid på egen hånd og tid til at dyrke det gode fællesskab. Der er meget at glæde sig til på denne fantastiske sommerrejse til Færøerne!

Rejseplan

Søndag den 20. juli
Vi flyver fra Billund lufthavn om formiddagen og ankommer til Vágar Lufthavn ved middagstid. Her bliver vi hentet af vores egen bus og starter allerede her opdagelserne af det smukke Færøerne.
Fra lufthavnen kører vi til Kirkjubøur, som er Færøernes vigtigste historiske sted. Gennem middelalderen var Kirkjubøur bispesæde og dermed landets åndelige og kulturelle centrum. Vi gør stop ved ruinen af Magnus Katedralen fra ca. år 1300. Herefter går turen videre til Sandø, som er den femte største ø. Øen har sit navn på grund af sine sandstrande, og regnes som den fladeste af de større færøske øer. Øen har brede dalstrøg med mange småsøer og lave, afrundede fjelde. På vestkysten er der stejle klipper og fuglefjelde. Vi kører en tur på øen og ser på den smukke natur. I bygden Skálavik gør vi holdt ved Café Mølini. Sidst på eftermiddagen kører vi til Torshavn, hvor vi bliver indlogeret på vores centralt beliggende hotel – Hotel Thorshavn. Herefter venter en dejlig 2-retters middag. Om aftenen samles vi på hotellet til vores første samling.

Mandag den 21. juli
Formiddagen er til fri disposition, så du bestemmer selv, om du vil sove længe eller ud at kigge på Nordens mindste hovedstad.
Efter frokost tager vi på bondegårdsbesøg i Kollafjoður. Her får vi en rundvisning på gården, hvor de avler færøske heste og får. De sælger også garn af eget uld og det er endda muligt at prøve at spinde garn med deres uld, hvis man har lyst til det. Vi slutter besøget af med kaffe og boller og kage.
Efter besøget kører vi hjem til hotellet til aftensmad og derefter aftensamling og hyggeligt samvær.

Tirsdag den 22. juli
I dag tager vi på heldagstur, når vi sætter kursen mod Klaksvik. Her holder Marjun Lómaklett morgenandagt for os i Christians kirken. Marjun er præst ved kirken, og efter andagten giver hun os en rundvisning i kirken. Ud over det smukke kirkerum kan man også se kunstværker af den lokale kunstner Edward Fuglø.
Efter dette besøg begiver vi os ud på vandretur med madpakker i rygsækken. Vi går til Hálsur og Klakkur, hvilket er en meget smuk gåtur, hvor vi får en fantastisk udsigt over Klaksvik.
Vel tilbage fra gåturen vurderer vi, om der er tid til et lille cafébesøg, og ellers går turen videre til de nordligste øer Kunø og Viderø.
Bygden Videreidi på øen Viderø er Færøernes nordligste bygd, og den regnes blandt en af Færøernes smukkeste bygder. Den er beliggende i en 1,5 km bred dalsænkning med høje fjelde i nord og syd.
Efter en oplevelsesrig dag sætter vi kursen mod Thorshavn. Turen hjemad går via den undersøiske tunnelen, der forbinder Østerø med Streymoy. Tunnellen åbnede i 2020 og har en undersøisk rundkørsel med tre tilkørsler. Den er Færøernes hidtil største bygningsværk med en længde på godt 11 kilometer.

Onsdag den 23. juli
Endnu en gang kan du selv vælge, hvordan du vil bruge din formiddag, da det første programpunkt er lige efter frokost. Her kører vi til Saksun, som er et yndet udflugtsmål med sin brede sandstrand, smukke beliggenhed, gamle museumsgård og den smukke gamle kirke. Efter første stop i Saksun fortsætter vi til den lille bygd Tjørnuvik.
Tjørnuvik er kendt for sit berømte Kingokor, der gennem flere generationer har bevaret den gamle færøske tradition med at synge Thomas Kingos salmer hjemme og i kirken. Vi er så heldige at skulle møde Hans Esbern Heinesen, som har været med i dette kor i mange år. Han vil fortælle os om bygden og kirken, og så vil han synge en Kingosalme for os. Bagefter sælger han vafler og kaffe.
Godt mætte af vafler kører vi videre til Eidi og derfra videre til Gjógv. I Gjógv har vi tid til at gå rundt og opleve den meget smukt beliggende bygd, der er kendt for sin flotte naturhavn, der former sig som en dyb kløft. Det er også her, man finder Marys Bænk, opkaldt efter Dronning Mary.
Aftenen runder vi også af i Gjógv, hvor vi tager til Færøsk Kulturaften. Det bliver en helt speciel oplevelse, hvor vi skal høre færøske fortællinger og musik, danse kædedans og nyde færøske specialiteter, når der serveres buffet for os med alt, hvad Færøerne byder på.

Torsdag den 24. juli
I dag har du mulighed for selv at planlægge din dag. Du kan vælge at tage med rejselederne en tur til Nólsø. Nólsø er en skøn lille ø beliggende kun 20 minutters sejllads fra Torshavn. Øen er kun 10 km2 og er beboet af ca. 230 mennesker og masser af får og tusindvis af trækfugle, der hvert år lægger vejen forbi.
På en gåtur på ca. 1 times tid, kan man opleve en storslået panoramaudsigt over øerne Streymoy og Østerø og opleve øens højeste punkt Eggjarklettur, som er 372 m. Øen har også et lille turistkontor, et par caféer, samt en lille butik. (Udgiften til færgebilletten på 40 kr. er ikke inkl.)

Fredag den 25. juli
Denne formiddag er det muligt at besøge Ebenezer, som er et lokalt missionshus, der har åben café og  sædvanligvis er der også sang og musik. Så benyt muligheden for at møde nogle af de lokale, få dig en snak og en gratis kop kaffe. Bagefter kan man gå på sightseeing eller shopping på egen hånd.
Efter frokost tager vi alle på byvandring i Thorshavn med en lokal guide. Her oplever vi bl.a. den gamle bydel Tinganes og ser domkirken og hører om Thorshavns historie.
Efter byvandringen er resten af dagen til egen disposition. Rejselederne står klar med gode forslag til, hvor I kan gå hen og opleve mere af byen. Det kunne være Kunstmuseet, Nordens hus, gåtur på egen hånd eller tage i SMS – det lokale indkøbscenter. Om aftenen mødes vi til middag og godt samvær på hotellet.

Lørdag den 26. juli
En af de oplevelser, man absolut må ha’ med sig fra Færøerne, er sejlturen til Fuglefjeldene og grotterne nord for Vestmanna. Her kan man opleve naturen og storheden set nedefra. Læg nakken tilbage og bliv imponeret af det høje klippelandskab og tusindvis af ynglende fugle, man kan se, når båden sejler ganske tæt på klipperne og gennem dybe grotter. Efter denne fascinerende oplevelse hopper vi i land og spiser madpakker et sted i naturen. Herefter kører vi videre til Gásadalur. Undervejs gør vi et kort stop i bygden Bøur, der har bevaret mange af de traditionelle, græsdækkede færøske huse. Gásadalur er en bygd, der ligger på vest siden af øen Vágar og støder ud til Mykines fjord. Bygden har været i fare for at blive totalt affolket, da den, før tunnelen blev bygget, var en af de mest isolerede færøske bygder. Den er nok også den bygd, der indtil nu har bevaret mest fra det tidligere færøske bondeliv. Vi finder evt. en hyggelig café og får os en kop kaffe, inden vi kører tilbage til Thorshavn.
Den sidste nat slutter vi af med manér, når vi tjekker ind på det 4* Hotel Føroyar og nyder en sidste aften med en god 3-retters festmiddag. Hotellet ligger i udkanten af Thorshavn med en utrolig smuk udsigt både til natur og til byen.

Søndag den 27. juli
En rejse fyldt med gode oplevelser har nået sin afslutning og i dag er der kun tilbage at stå op og køre til lufthavnen, hvilket sker meget tidligt. Vi er derfor tilbage i Billund allerede om formiddagen. Her tager vi afsked med hinanden og siger tak for denne gang.