Sydfyn, Ærø og Langeland på 3 dage

30. september - 02. oktoberDanmarkEfterårBusDanmark

Sydfyn, Ærø og Langeland

Nye oplevelser venter dig på vores nye 3-dages rejse til denne lille afkrog af Danmark. Tag med vores rejseledere Hanne og Gert Kruse på hyggelig smuttur.


Vi overnatter på det flotte hotel Ærø i Marstal. Vi begynder med oplevelser i det sydfynske og tager herefter færgen til Ærø. Sammen med vores guide kører vi ad små hyggelige veje, hører om Marstal og besøger Den Bibelske Have.

Næste dag skal vi til Langeland hvor vi på vores rundtur nyder den smukke natur og hører om historien på egnen.
Rejsen slutter med lidt til ganen ved Konnerup chokolade.

** Rejsen er udsolgt **

Rejseplan

Onsdag den 30. september: Vi kører ad smukke veje til Øbjerggaard syd for Assens.

Vores guide Carsten tager os på en tur rundt i området, hvor vi har den flotte udsigt over Lillebælt. På vores rundtur kommer vi forbi Hagenskov Gods, hvor Britta Schall Holberg bor. Vi kommer også forbi Dreslette kirke, inden vi igen kommer  til Øbjerggaard, hvor vi nyder en lille frokost og ser lidt af Carstens store hestevogn samling.

Vi forsætter mod Svendborg, hvor vi skal besøge Forsorgsmuseet. For 100 år siden lå der fattiggårde og arbejdsanstalter i tusindvis overalt i Europa. I Svendborg ligger én af de allersidste, som er bevaret. I 1872 slog fattigvæsenet i Svendborg stolt dørene op til ”Svendborg Købstads Arbejds- og Forsørgelsesanstalt”. I folkemunde kun kaldet Fattiggården. Her blev de fattigste og socialt udstødte borgere indlagt. Gennem de 102 år fattiggården var i drift, har der boet tusindvis af mennesker her. Nogle gange var de indlagt her i få dage eller uger, andre gange i måneder eller endda årevis.

Efter besøget tager vi færgen til Ærø.

Torsdag den 1. oktober: Efter morgenmad og en lille andagt kommer vores guide, som er med os hele dagen på Ærø. Han tager os med på de små hyggelige veje ud forbi området Strandhuse. På vejen herud kan vi se de små badehuse. Vi kommer også forbi den gamle herregård Søbygård, som har en voldgrav rundt om hovedbygningen.

Vi hører om Marstal som er Ærøs største by, og en meget stor søfartsby. Her er der stadig et skibsværft og søfartsskole.

På vores rundtur besøger vi også Den Bibelske Have.

Frokost denne dag er madpakker, som vi har med i bussen.

Fredag den 2. oktober: Efter morgenmad tager vi færgen til Rudkøbing, På havnen i Rudkøbing mødes vi med vores guide og går videre til Gåse Torvet, hvor en stor del af Rudkøbings historie udspiller sig. Vi hører om tiden fra 1700-tallet og op til i dag. Turen går tilbage til bussen.

Vi starter med at køre nord på til Tranekær, kører langsomt igennem byen og forbi slottet imens vi hører lidt om byen og slottet. Turen fortsætter syd på forbi Botofte, gennem Brammeskov, hvor en spansk soldat blev dræbt i begyndelse af 1800-tallet. Vi passerer Tobaksladen, vejen til Oehlenschläger bøgen. På vej dertil nyder vi det smukke landskab med hattebakker, kik til Lindelse nor, Nørreballe nor og Ærø. Vi kommer forbi en kendt svensker der er flyttet til Langeland, forbi kunsttårne, fodboldgolf. Turen går gennem inddæmmet arealer og videre til Bagenkop, en by i bevægelse (her sker altid noget). Vi passerer jættestue og måske får vi øje på de vilde heste. Turen forsætter mod nord, hvor vi passerer Magleby kirke.

Vi nyder igen en madpakke inden vi forsætter mod Øster Skerninge Kirke, hvor vi gør et lille stop og ser kirken som er malet lyseblå indvendig

Turen forsætter mod Konnerup chokolade hvor vi kan fristes af lækker chokolade inden tur mod vores hjem adresse.

Relaterede rejser og indlæg