Spreewald – Tysklands Venedig

24. september - 29. septemberTysklandEfterårMikkel Erik Keis SøtbækBusEuropa

Oplevelser i Magdeburg, Potsdam, Spreewald, Wittenberg og Saksiske alper

Tag med på en hyggelig rundrejse i Tyskland, hvor vi oplever mange kulturelle skatte og smukke naturperler.

Rejsen begynder med et kort besøg i Magdeburg, hvor vi ser den smukke Domkirke. Herefter går turen til Potsdam, hvor vi oplever byens charme, historiske monumenter og det fortryllende slot Sanssouci.

Vores rejse fører os også til det fortryllende Spreewald, et moseområde fyldt med kanaler og skov. Her må selv postbudet stage sig frem i sin lille postbåd.

Vi slutter rejsen af med et besøg i reformationsbyen Wittenberg, hvor vi besøger mange steder med tilknytning til Martin Luther.

Tag med på en rejse, som kombinerer historie, kultur og naturoplevelser og giver dig uforglemmelige minder.

Rejseplan

Tirsdag d. 24. september
Efter opsamling ad udrejseruten passerer vi den dansk/tyske grænse og fortsætter mod Magdeburg.

Vi besøger Magdeburg Domkirke, som var den første gotiske katedral, der blev opført i Tyskland og med sin højde på 104 meter er kirken den højeste katedral i det tidligere Østtyskland.
Herfra kører vi til vores hotel udenfor centrum af Magdeburg, hvor vi får middag og overnatter første nat.

Onsdag d. 25. september
Vi tager tidligt afsted mod Potsdam, hvor vi tilbringer det meste af dagen.
Vi tager på byvandring (max. 2 km.), hvor vi blandt andet ser Brandenburger Tor Potsdam, sejrsportalen ved Luisenplatz, Friedenskirche og smukke gamle huse.
Efter frokost på egen hånd, kører vi til Frederik II’s slot, Schloss Sanssouci i Potsdam. Hele slots-komplekset med paladset og parken er på UNESCOS verdensarvsliste, på grund af dens enestående arkitektoniske opbygning og omgivelser.
Efter de skønne oplevelser i Potsdam, sætter vi kurs mod Spreewald området. Middag og indkvartering på vores hotel i den lille by Werben.

Torsdag d. 26. september
Spreewald
, som er et frodigt moseområde, dækker et areal på 475 km2 og ligger i det sydøstlige Brandenburg ved Cottbus ca. 100 km sydøst for Berlin. Spreewald er ca. 55 km lang og 15 km bred. Der er i alt 1.500 km vandveje. Man kan komme rundt i området på cykel, i kano eller på pramme. De typiske huse er af træ med stråtag. Bådene stages frem – dog ikke under sang som i Venedig. Byerne og livet er indrettet efter de betingelser, vandvejene giver. Kun ambulance og politi rykker frem med motor. Her er ro, stilhed og eventyr. Spreewald var et yndet udflugtsmål i DDR-tiden for både partifolk og alle andre mennesker.
Vi tager på en rolig sejltur i en såkaldt kahn, som vores skipper stager gennem de lavvandede kanaler, der forgrener sig i skovene og gennem hyggelige landsbyer.
Efter frokost kører vi til Slawenburg Raddusch, som er en rekonstruktion af en gammel slavisk fæstning. Her kan vi opleve, hvordan livet var i det gamle slaviske samfund. Herfra kører vi til frilandsmuseet Lehde, hvor vi hører historien om Spreewald-indbyggerne og deres kultur, og om hvilken vigtig rolle Spreewald agurken og peberroden har spillet for området. Vi kører herefter retur til hotellet og spiser middag.

Fredag d. 27. september
Vi kører mod syd og ser de karakteristiske bjerge og klipper i det Saksiske Schweiz – Tysklands svar på Grand Canyon.
Bjergene i det Saksiske Schweiz er slebet og formet af vind og vejr gennem århundreder, og de blev tidligt et stort rejsemål for rejselystne romantikere og kunstnere, især 1800-tallets malere.
Hvis tiden er til det, kører vi langs Elben til Dresden centrum, hvor vi ser den genopbyggede Frauenkirche og kører en tur rundt i byen. Herfra kører vi til Lutherbyen Wittenberg, hvor vi får middag og overnatter de sidste to nætter.

Lørdag d. 28. september
Vi begynder dagen med at besøge Lutherhaven med de 500 træer og Lutherlogoet i midten. Vi ser, om vi kan finde træet fra Den Danske Folkekirke.
Herfra går vi til slotskirken, som er stedet, hvor Luther slog sine 95 teser op. Efter besøget i kirken er der mulighed for at gå en tur op i tårnet og se udsigten over byen (Eventuel entré til tårnet er ikke inkl. i rejsens pris).
Vi fortsætter gennem den middelalderlige by til centrum, hvor vi ser Luther og Melanchthon mindesmærkerne. Efter frokost på egen hånd besøger vi Melanchthons Hus og Stadtkirche, hvor Luther prædikede mere end 2.000 gange.
Der er tid på egen hånd, inden vi tager tilbage til hotellet og spiser middag.

Søndag d. 29. september
Inden afgang fra Wittenberg, får vi de sidste indtryk fra Lutherbyen. Herefter drager vi hjemad med gode og minderige oplevelser i bagagen.