Skotland og ø-gruppen Orkney – Med M/S Gann

02. juli - 10. juli 2023SkotlandSommerCecilie Nord Hansen, Peter Nord HansenSkibEuropa, Gann cruise, Temarejser

Skotland og Orkneyøerne – Med M/S Gann

Der er en nyhed på programmet denne sommer, hvor du kan komme på sommertogt med det norske skoleskib Gann. Turen går til den spændende øgruppe Orkneyøerne nord for det skotske fastland.

Livet ombord på et skoleskib er noget helt særligt. Der venter dig store oplevelser, når du nyder stilheden på dækket, imens vi sejler forbi den smukke og varierede natur og ikke mindst på det åbne hav, hvor du kan spejde mod øerne på den ene side og havet på den anden.

Sammen skal vi udforskes Skotlands østside, hvor vi går i land i både Dundee og Aberdeen, og så bliver der også tid til et besøg i Newcastle i England. Alle steder, hvor vi lægger til kaj, er der muligheder for spændende udflugter på land. Med os fra Danmark har vi Cecilie og Peter Nord Hansen, som tidligere har været en del af rejselederteamet på Ganns rejse til Nordkap.

Rejseplan

Indkvartering

Søndag d. 2. juli
Vi mødes i Stavanger, hvor du kan gå ombord på M/S Gann fra kl. 18.00, og inden kl. 20.30 skal alle have fundet frem til sin kahyt.
Vi stævner ud kl. 22, og er vi heldige, har vi en stjerneklar nat foran os på Nordsøen.

Mandag d. 3. juli
Vi har en hel dag på havet og begynder med en samling før frokost, hvor vi skal lære hinanden lidt bedre at kende. Herefter er der valgfrit program.
Der er mulighed for at høre et spædende foredrag, deltage i bibelundervisning, lære noget nyt praktisk eller bare at sidde på dækket med en god bog.

At være ombord på et skib en hel dag gør noget ved hvilepulsen – ingen telefoner eller andre forstyrrelser. Der er kun havet, de andre gæster, måltider og de aktiviteter du deltager i.

Denne dag holder den norske sangskriver, guitarist og sanger Solveig Leithaug koncert for os.

Tirsdag d. 4. juli
Ved frokosttid ankommer vil til vores første destination – Kirkwall på Orkneyøerne. Kirkwall er en favorithavn for Skoleskipet Gann, og det er der en god grund til, byen har så meget at byde på.

Du kan vælge at gå en tur i de hyggelige gader, besøge  Storbritanniens nordligst beliggende katedral St. Magnus Katedralen eller tage med på en af de spændende udflugter, Gann tilbyder. Der er afgang fra Kirkwall og middag på skibet kl. 20.00.

Onsdag d. 5. juli
Vi sejler gennem natten og formiddagen langs den skotske kyst ind i fjorden Firth of Tay, og kl. 16.00 ankommer vi til Dundee.

Det gamle keltisk folkeslag piktere, kaldte byen Alectum, som simpelthen betyder ”Et smukt sted”.

Vi bruger eftermiddagen til egne opdagelser. Vi kan anbefale en tur langs det ny renoverede havnedistrikt eller måske en tur om bord på Robert F. Scotts ishavsskude RRS Discovery.
Gann ligger til kaj i Dundee natten over.

Torsdag d. 6. juli
Skibet ligger til kaj hele dagen i Dundee, og du kan tage med på korte eller lange udflugter i byen eller i området omkring Dundee.

Besøg for eksempel kystbyen St. Andrews, eller tag på slotsbesøg i grevskabet Angus.
Gann har afgang fra Dundee kl. 22.00.

Fredag d. 7. juli
I løbet af natten sejler vi sydpå, og vi passerer undervejs grænsen til England. Kl. 10.00 næste morgen lægger vi til kaj i Tyne, som er havnebyen ved Newcastle. Her er der et spændende udvalg af udflugter at vælge imellem. Blandt andet ”The holy Island of Lindisfarne” og også en række kortere udflugter i området rundt om Newcastle. Gann har afgang fra Tyne kl. 21.00.

Lørdag d. 8. juli
Denne morgen anløber vi Aberdeen, som er en kendt havn for Gann. Vi lægger til kaj kl. 09.00.
Aberdeen er et yndet mål for dem, som er glade for at handle. Her finder du flere store varehuse og fine butikker. Du har også mulighed for at tage med på en spændende udflugt.
Gann har afgang fra Aberdeen kl. 21.00.

Søndag d. 9. juli
Før vi er tilbage i Stavanger har vi en hel dag på havet foran os. Om formiddagen er der valgfrit program på samme måde som på udturen. Efter middagen er der bazar. Køb et lod eller flere og se om du kan være heldig at vinde en af de fine præmier. Indtægten fra bazaren går til et kirkeligt eller humanitært formål. Er du god til at strikke, hækle eller noget helt andet, er du er velkommen til at bidrage til med noget bazaren.

Mandag d. 10. juli
Gann ankommer til Stavanger og Tømmerodden tidligt om morgenen, og landgangen er åben fra kl. 7.30. Under morgenmaden opsummerer vi kort og siger tak for selskabet for denne gang.

Skibet og teamet
Uden for turistsæsonen fungerer M/S Gann som et kristent skoleskib. Og flere elementer fra dagligdagen tages med ind i sommertogterne. Skibet er for eksempel alkoholfrit, og der er morgenandagter og lovsangsaftner m.m. om bord. M/S Gann har plads til 220 gæster. Alle kahytter har eget toilet og bad.
Rejseledere på dette sommertogt er Ernst Baasland, Heidi B og Tor Øyvind Skeiseid, Alfhild Steinsbø Hauglid og Eivind Hauglid. Peter og Cecilie Nord-Hansen fra Danmark. Mette og Roger Sørensen er vores musikalske rejseledere.

Daglig rutine: 
07.30 – 09.00 Morgenmad (Samling 08.15)
13.00 – 14.30 Frokost
19.00 – 21.30 Middag
(Ændringer kan forekomme)
Der er tilbud om morgengymnastik på soldækket – næsten hver dag klokken 09.00.
På togtet udgiver M/S Gann deres egen avis ”SjøGANNg”, og den udkommer hver morgen, opdateret med dagsprogram, billeder, konkurrencer og hilsener.

Udflugter
Der er et spændende og varieret udvalg af udflugter i forbindelse med de fleste anløb på ruten. Beskrivelse af alle udflugtstilbud sendes direkte fra temaet bag M/S Gann til alle deltagere, når det ligger klar. Udflugtsprogrammet indeholder alle nødvendige informationer om, hvordan du tilmelder dig og priser i norske kroner.

Transport til og fra Stavanger
Danske gæster skal selv komme til/fra Stavanger. Kontakt evt. rejselederne og aftal samkørsel.

 

Relaterede rejser og indlæg