Midt- og Sydsjælland

16. august - 19. august 2021DanmarkSommerLennart Grønkjær-Davidsen, Henrik Boje JensenBusDanmark, Relax

Holland i Danmark
– noget for alle sanser

Tag med på en dejlig busrejse til det skønne Midt- og Sydsjælland.  Oplev storslåede landskaber og skøn natur, kendte seværdigheder og historiens vingesus.

På et af Danmarks smukkeste rokokoslotte følger vi de adelige fodspor, og besøger den smukke slotspark der hvert forår danner ramme om Danmarks største Tulipanfestival. Slotsparken byder hele sæsonen på smukke blomster efter årstiden. Gå blandt andet på opdagelse i den spændende sansehave hvor du kan dufte og føle planterne.

Vi tager på byvandring i Ringsted, som er én af Sjællands ældste byer. Ringsted er en gammel købstad, der er grundlagt omkring år 1000. Det er også her vi har base på rejsen.

Vi besøger Holmegaard Værk med Nordens største og vigtigste glassamlinger på mere end 42.000 stykker glas. Se om du kan finde noget du har magen til derhjemme. Et hold af glasmagere i særklasse sørger for røg i skorstenene fra det nye og ultramoderne glasværksted, hvor de i samarbejde med en række gæstekunstnere og -designere blæser ideerne til live.

I Haslev besøger vi galleri Emmaus, som har til huse i den 100 år gamle højskole. Vi ser kunstværkerne og får husets historie fortalt.

Som en af de sidste oplevelser på rejsen, besøger vi det besøger vi militærmuseet Panzermuseum East. Her finder vi blandt andet Skandinaviens største samling af Warszawapagtens militærkøretøjer. Vores rejseleder Lennart har tidligere arbejdet her, så vi får en helt særlig rundvisning.

Rejseplan

Mandag d. 16. august
Efter ankomst til Sjælland, mødes vi med rejselederne. Vi hører lidt om Slagelses fascinerende historie, inden vi kører ud til det naturskønne område ved Studentersøen, hvor vi spiser vores medbragte madpakker.

Efter frokost kører vi igennem det vestsjællandske landskab til Ørslev, hvor vi ser Ørslev Kirke og Indre Missions grundlægger Vilhelm Becks grav. På vej dertil, fortæller rejselederne den spændende historie om vækkelsesbevægelsens første år på Vestsjælland.

Efter besøget i Ørslev, kører vi videre af den naturskønne rute til Ringsted, hvor vi skal på byvandring. Vi besøger bl.a. Skt. Bendts Kirke og hører om den fascinerende historie om kirken, kongerne og Dronning Dagmar. Efter byvandringen i Ringsted, ankomst og middag på hotel i Ringsted.

Tirsdag d. 17. august
Denne dag kører vi mod sydvest til Gavnø Slot, hvor vi har god tid til at gå på opdagelse i slotsparken, og det smukke slot. Vi får en guidet havevandring i parken, og bagefter er det muligt på egen hånd at se slottet.

På vej mod Holmegård i Fensmark, finder vi et naturskønt sted hvor vi spise vores madpakker fra hotellet. I Fensmark besøger vi museet på det gamle Holmegaard Glasværk.  Vi får en guidet rundvisning med fortælling om stedets historie, og den fascinerende proces omkring fremstilling af glas.
Herfra kører vi ad de naturskønne veje til Sorø. Her er der mulighed for at gå rundt på egen hånd i det smukke område omkring Sorø Akademi, og Sorø sø. Efter noget tid i Sorø, kører vi tilbage til middag på hotellet.

Onsdag d. 18. august
Dagens udflugt går sydover til Rønnede, hvor der er mulighed for at komme en tur op i det verdensberømte Skovtårn ved Gisselfeld Kloster. Ikke inkl. Pris ca. 135-150. I rigtigt klart vejr, kan man fra toppen af Skovtårnet bl.a. se helt over til Øresundsbroen og Malmøs og Københavns skyline. For dem som ikke har lyst til en tur i tårnet, er der mulighed for en køretur med bussen.

Efter vores besøg ved Skovtårnet kører vi videre til Haslev, hvor vi besøger galleri Emmaus. Her arbejder man med bibelsk inspireret kunst og med at skabe kendskab til den bibelske fortælling, samt inspirere til engagement i kirkefælleskab og samfundet som helhed.

Efter frokost og rundvisningen på galleri Emmaus kører vi videre til Faxe, hvor vi ser det gamle og imponerende kalkbrud. Rejselederne fortæller mere om historien om kalkudvindingen i Faxe, mens vi nyder vores eftermiddagskaffe ved bussen. Vi kører fra Faxe og herfra til vores hotel, hvor vi spiser middag.

Torsdag d. 19. august
Vi tjekker ud fra hotellet og kører fra Ringsted til Fladholte, og får en guidet rundvisning på det imponerende Panzermuseum East. Her ser vi den store udstilling af Warszawa-pagtens mægtige militære køretøjer, og får et unikt indblik i, hvad der ville have ramt Danmark og Vesteuropa, hvis den kolde krig, var blevet til 3. Verdenskrig.

Efter rundvisningen på museet, er der mulighed for at nyde en kop formiddagskaffe i museets store parkområde (tilkøb). Du kan også på egen hånd kigge nærmere på de mange flotte restaurerede sovjetiske militærkøretøjer. Efter vores besøg på Panzermusem East, kører vi mod Korsør, hvor vi gør et kort stop ved den gamle storebæltsfærge M/F Broen. Vi spiser frokost på Restaurant Lystbådehavnen i Korsør, og nyder den smukke udsigt over Storebælt. Her siger vi farvel til vores rejseledere inden bussen kører retur til Jylland mange minder rigere.