Rügen – Tysklands største ø

02. august - 06. augustTysklandSommerBusEuropa, Relax

Rügen – Tysklands største ø

Rügen er Tysklands største ø med flotte sandstrande, et dejligt Østersø-klima og stejle kridtklinter ligesom Møns Klint. Der er indsøer, store marker og små landsbyer.

Øen var tidligere en del af DDR, hvilket stadig kan ses på en del ikke restaurerede bygninger. På denne fem-dages tur oplever vi spændende seværdigheder og hyggelige udflugter. Rejsen er ikke anstrengende, og der er tid til at få alle oplevelser med.

Rejseplan

Indkvartering

Mandag d. 2. august
Opsamling gennem Jylland. Frokostpause undervejs. Vi stopper ved Gelbensande Jagtslot, som er bygget af den mecklenburgske storhertugfamilie sidst i 1800-tallet. Slottet tilhørte familien indtil Anden Verdenskrig. Her holdt Dronning Alexandrine ferie som barn, og her gik Christian 10. og Frederik 9. ofte på jagt. Vi kører videre til hotellet. Vi bor i Sassnitz der mest er kendt for sine kursteder og sandstrande samt havn og færgeruter. Middag og indkvartering.

Tirsdag d. 3. august
Vi kører via nationalparken Jasmund til Puttgarten, hvor et traktortog bringer os til Kap Arkona, ’Tysklands Nordkap’. Vi nyder udsigten, og er det klart vejr, kan vi måske se helt  til Møn (adgang til fyrtårnet ikke inkl.). Videre via Wiek og til sydspidsen af halvøen, hvor vi tager med en færge til landet på den anden side. Hvis tiden er til det, besøger vi én af øens kirker langs ruten.

Onsdag d. 4. august
Med damplokomotivet Rasende Roland fra Putbus via Binz til Sellin. Frokost og tid på egen hånd, hvor der blandt andet er mulighed for at se den flotte mole med den lange badebro. Via Binz til Prora, hvor vi ser Hitlers mislykkede hotelprojekt og besøger museet. Herfra tilbage til hotellet.

Torsdag d. 5. august
Vi kører til Jasmund Nationalpark, som er et naturreservat på den nordøstlige del af øen Rügen. Området omfatter det bøgeskovbeklædte højdedrag Stubnitz og de store kalkklinter der rejser sig i op til 161 meters højde over Østersøen. Vi ser udstillingen i nationalpark-centret og går til kridtklippen ’Königsstuhl’ (kongestol).
Retur til Sassnitz, hvor der er mulighed for at besøge u-bådsmuseet (ikke inkl.) eller tage på en sejltur langs kridtkysten (ikke inkl. i prisen, fordi sejlturen afhænger af vejret).

Fredag d. 6. august
Vi tager afsked med Sassnitz og kører mod Bad Doberan, hvor vi tager med Damptog til Heiligendamm. Heiligendamm er et Tysk badeby, der blev grundlagt i 1793. Det er den ældste badeby ved det kontinentale Europa. Efter ankomst med toget til Heiligendamm er der frokost på restauranten lige ved stationen (ikke inkl.). Vi bruger lidt tid i byen, inden vi kører videre. Med passende stop undervejs ankommer vi til Danmark først på aftenen.

* Forbehold for ændringer i programmet.

Hotel: Vi bor på Kurhotel Sassnitz centralt i byen. Adgang til nabohotellets svømmehal er med i prisen.

Relaterede rejser og indlæg