Rom – seniorhøjskole med efterfølgende rejse

En rejse til Rom er en vandring igennem kirkehistorien fra Peter og Paulus’ dage - til kirken af i dag. Kombineret højskole og rejse.

14. marts - 26. martsItalienForårFlyBibelske Rejser, Europa, Nyheder, Storbyrejser, Temarejser

Rom – seniorhøjskole med efterfølgende rejse

En rejse til Rom er en vandring igennem kirkehistorien fra Peter og Paulus’ dage – forbi verdens ypperligste kirkekunst og kirkearkitektur til kirken af i dag.

Rejsen byder på store uforglemmelige oplevelser og indsigt i Roms lange historie fra den spæde begyndelse på Palatinerhøjen i 753 før Kr. til Rom i dag, Italiens hovedstad.

Antikkens Rom, kirkens Rom, kunstnernes Rom, det grønne Rom, fontænernes Rom og endelig Rom med hyggelige cafeer, hvor en espresso eller cappucino smager rigtigt af Italien.

Da vi skal gå meget rundt i Rom stiller turen krav til en god fysik.

Dansktalende guider vil dagligt føre os rundt til Roms spændende seværdigheder. Vi skal også på en heldagstur ud af Rom til Subiaco, hvor vi skal besøge et benediktiner-kloster.

Begynd rejsen med spændende kursusdage på Børkop Højskole, hvor du gennem undervisning bliver godt klædt på til din rejse.

Rejseplan

Indkvartering

14. marts - 19. oktober 2019

Højskoleophold på Børkop Højskole med undervisning, oplevelser og fortælling om Rom, Romerbrevet og Italiens historie, tro og kultur.

19. marts

Udrejse
Vi flyver ved middagstid med KLM fra Billund Lufthavn. Efter mellemlanding i Amsterdam ankommer vi sidst på eftermiddagen til Fiumicino Lufthavn i Rom. Her møder vi vores lokale guide, som er med os hele ugen, og sammen kører vi til Roms centrum, til vores Hotel Villa Delle Rose. Efter indkvartering mødes vi i hotellets lille have til velkomst og information og så går vi sammen til en hyggelig typisk italiensk restaurant, hvor vi spiser aftensmad.

20. marts

Pavernes Rom
Med dansktalende guide besøger vi Vatikan-museerne med det Sixtinske Kapel og Peterskirken, hovedkirken for den katolske kristenhed. Vi møder vores lokale danske guide på Peterspladsen. Vi krydser Tiberen ved Engelsborg og bevæger os ind i smalle gader og gyder, middelalderens pilgrimsruter. Her finder vi et godt frokoststed. Et tiltrængt hvil før vi går videre mod Piazza del Popolo. Undervejs ser vi Kejser Augustus’ mausolæum, det smukke Fredsalter, der blev rejst for Augustus, og endelig når vi Piazza del Popolo, som er et ”must” for os, der kommer fra nord. Fra Piazza del Poppolo med metro tilbage til hotellet.

21. marts

Antikkens Rom
Formiddagen byder på en spændende vandring, hvor vi med vores dansktalende guide besøger Capitol, det antikke Roms hellige høj, hvor templerne for Jupiter og Juno lå. Vi besøger også Colosseum og Forum Romanum, som gennem ca. 1.000 år var centrum for det politiske, juridiske, religiøse, kommercielle og sociale liv i Romerriget. Med vores lokale danske guide går vi videre til Monti-kvarteret. Monti-kvarteret strakte sig oprindeligt over højene Esquilin, Viminale dele af Quirinale Celio. Kvarteret var et tæt bebygget og tæt befolket kvarter, fattigt, beskidt, skueplads for kriminalitet og umoral. Med tiden har dette ændret sig og i dag er Monti en charmerende bydel med middelalderbygninger og gyder. Vi spiser frokost og vandrer rundt i kvarteret, før vi på vej tilbage til hotellet besøger kirken “San Pietro in Vincoli”. Her finder vi pave Julius d. 2’s grav med den berømte Mosesfigur af Michelangelo og Peters lænker fra fængslet i Jerusalem knyttet sammen med hans lænker fra fængslet i Rom. Herfra til fods tilbage til hotellet.

22. marts

Med metro til Colosseum og herfra til fods langs kejserforaerne, Trajans søjle, Kapitol, gennem Ghettoen til Piazza Farnese, hvor vi deltager i den svenske lutherske gudstjeneste i Birgitta-klosteret på Piazza Farnese. Vi spiser nu frokost ved Torre Argentinapladsen, hvorefter vi spadserer til Piazza Minerva, Pantheon, Trevi-fontænen, Den Spanske Trappe og Piazza del Popolo. Tilbage til hotellet.

23. marts

Dagen begynder med et besøg i basilikaen San Clemente, en basilika fra 1100-tallet, men med en bygningshistorie, der går tilbage til Kejser Nero, en historie vi kan følge, når vi bevæger os 60 fod ned under den nuværende kirke til byggeniveauet år 60 efter Kr. Herfra videre til fods til Scala Santa (Den hellige Trappe), Basilica de San Giovanni og til Lateran-området med Johannes-kirken, Roms første kristne kirke og Roms Domkirke med Roms ældste dåbskapel. Frokostpause i området, hvorefter vi går eller tager bussen til Santa Maria Maggiore Kirken. Herfra går vi tilbage til hotellet.

24. marts

I dag skal vi på en heldags bustur. Vi kører først udenfor Rom til Subiaco, der er beliggende i den naturskønne vestlige del af bjergkæden Appeninnerne, der fra nord til syd deler Italien i to dele. Subiaco er stedet, hvor Benedikt, stifter af munkeordenen Benediktinerne, i 500-tallet levede i ensomhed i en grotte, der stadigvæk besøges i klosteret Lo Speco, der er bygget ind i klipperne. Heroppe nyder vi roen og stilheden på bjergsiden, medens vi i det fjerne hører lyden af Aniene-flodens vandmasser, der i en rivende strøm bevæger sig gennem dalen mod Tivoli. Efter en middag i klostret Santa Scolastica, kører vi til Tivoli, hvor vi besøger Villa d’Este. Villaen, der med sine 500 fontæner gav Carstens ideen til Tivoli i København. Aftensmaden er for egen regning.

25. marts

Vi har besøgt Peterskirken med apostlen Peters grav. I dag gælder besøget den anden af de to vigtigste martyrkirker i Rom, Paulusirken med Paulus’ grav. Kirken ligger uden for murene. Peter og Paulus er Roms skytshelgener, og de mindes hvert år den 29. juni, som er helligdag i Rom. De fleste forretninger og kontorer er lukket. Vi får kendskab til Paulus’ sidste dage i Rom, før han led martyrdøden ved Tre Fontane, der ligger et par km fra kirken. Fra kirken kører vi til Via Appia Antica, til et besøg i Katakomben San Sebastiano, begravelsesområde for de første kristne. På katakombens vægge ses velbevarede graffiti med kristne symboler. Efter denne rundvisning vandrer vi ad den gamle hærvej til en hyggelig frokost i det grønne. Tilbage til hotellet. Resten af dagen er til fri disposition. Om aftenen afslutningsmiddag.

26. marts

Efter morgenmad bliver der tid til at gå en tur i området omkring hotellet, inden vi kører ud til lufthavnen. Vi må sige farvel til Rom for denne gang og sætter kursen mod nord igen ved middagstid. Forventet ankomst til Billund sidst på eftermiddagen. En dejlig og uforglemmelig rejse er til ende.

Højskoleophold på Børkop Højskole med undervisning, oplevelser og fortælling om Rom, Romerbrevet og Italiens historie, tro og kultur.

Vi kører til Roms centrum, til vores Hotel Villa Delle Rose.