Rom – storbyferie

23. oktober - 30. oktoberItalienEfterårRuth Fibiger Olesen, Søren Fibiger OlesenFlyBibelske Rejser, Storbyrejser

Rom – storbyferie

At rejse til Rom er at rejse i tiden, og overalt i byen ser vi levn fra flere tidsaldre.

På denne rejse bliver der tid til at holde ferie, spise is, gå på café og tid til refleksion, samtidig med at vi naturligvis skal se mange af de seværdigheder, som Rom er så kendt for.

Nyd en rejse gennem Rom med en blanding af historiske seværdigheder og kulturelle oplevelser.
Af kendte attraktioner kan blandt andet nævnes: Roms Katedral, Basilica San Clemente, Peterskirken og Mamertine-fængslet. I katakomberne og Sankt Pauls Kirke får vi indsigt i det kristne Roms historie.
Undervejs oplever vi også små perler rundt omkring, historiske pladser, lokale caféer, arkitektur og livet i en populær storby. Glæd dig også til vores heldagstur til Castel Gandolfo, som virkelig giver mulighed for at opleve kontrasten mellem storby- og landsbylivet.

Den bedste måde at opleve Rom på er til fods – og hotellets centrale beliggenhed gør, at vi kan gå til de fleste steder og efterfølgende hvile benene på hotellet.
Der bliver også mulighed for at sidde stille i kirker, udenfor ved seværdighederne, eller gå en lille refleksions tur i området og dvæle ved betydningen af det vi har set og hørt.
Vi håber, at denne rejse vil være fyldt med uforglemmelige oplevelser og minder, der varer livet ud.

Buon viaggio! (God rejse!)

Rejseplan

Indkvartering

Onsdag d. 23. oktober
Du mødes med vores rejseledere i Billund lufthavnen, og flyver med Lufthansa via Frankfurt til Rom. Det er også muligt, at flyve fra Kastrup. Så mødes vi i Frankfurt lufthavn.

Efter ankomst sidst på eftermiddagen, bliver vi kørt til vores hotel som ligger centralt i Rom. Når vi har tjekket ind på hotellet, spiser vi middag på lokal restaurant. Efter middagen, som denne aften er inkl. i rejsens pris, er der mulighed for at gå en lille aftentur og få de første indtryk af storbyen.

Torsdag d. 24. oktober
Vi begynder vores oplevelser i Rom med en tur rundt i  det ’Klassiske Rom’.
Efter morgenmaden går vi til Pantheon, som er et gammelt romersk tempel for hedenske guder. I dag fungerer den imponerende bygning som kirke, og bruges både til gudstjeneste og som gravsted.

Vi går videre til den smukke plads Piazza Navona. Pladsen er omgivet af bygninger i barokstil og springvand, og er et af Roms mest livlige steder.
Vi går herfra videre langs de brostensbelagte gader og fortsætter til den smukke og ikoniske Trevifontæne. Det er et af verdens mest kendte springvand. Hvis du gerne vil besøge Rom igen, så kast en mønt over din skulder og ned i fontænen – en skik mange turister efterlever.
Derefter går vi videre til Den Spanske Trappe, et af Roms mest berømte mødesteder. Den Spanske Trappe består af 138 trin, og foroven troner den smukke franske kirke Trinita dei Monti og den store romerske obelisk. Der er tid til at nyde atmosfæren og betragte livet omkring. Sidste besøg denne dag bliver i det maleriske kvarter Trastevere. Her kigger vi indenfor i den smukke kirke Santa Maria fra 300-tallet.

Fredag d. 25. oktober
I løbet af de næste to dage, får vi selskab af en lokal dansktalende guide.
Hvis det er muligt, besøger vi det historiske område Forum Romanum, som engang var centrum for politiske, religiøse og sociale begivenheder i den antikke by. Vi kommer rundt blandt ruiner af templer og andre bygninger, der er spredt ud over det store område.

Vi lægger også vejen forbi Colosseum, som nok er den mest ikoniske bygning i Rom. Colosseum er bygget år 72-82, og er verdens største amfiteater med 50.000 siddepladser og 5.000 ståpladser. Vi håber på, at det er muligt at se bygningen indefra. Men udefra er den også ganske imponerende, og det er nemt at forstå, hvorfor attraktionen i 2007 blev valgt som et af ’Verdens Syv Nye Underværker’.
Hvis der er tid, kan det være, at vores lokalkendte guide finder på mere at vise os af det smukke Rom.

Lørdag d. 26. oktober
Efter morgenmaden besøger vi katakomberne ved San Sebastiano, hvor vi kan udforske de historiske underjordiske gange og lære om deres betydning.

Derefter går turen til Pauluskirken uden for murene, hvor vi beundrer den imponerende arkitektur. Et smukt sted til en stille stund. Næste stop på vores rejse er Tre Fontane klosteret, hvor vi oplever det fredelige klosterliv og måske nyde en rolig gåtur i områderne omkring.

Vi ser også Kirken “Quo Vadis” udefra – et historisk sted med en spændende legende tilknyttet. Efterfølgende går vi en tur langs Via Appia, en af Roms ældste og mest berømte gader, fyldt med historie og charme.

Søndag d. 27. oktober
Vi begynder med et besøg i Mamertine-fængslet, som er det ældste fængsel i Rom. Legenden siger, at apostlene Peter og Paulus tilbragte lang tid i dette fængsel sammen, før de blev dømt til døden.

Vi går videre til Engelsborg, som er en fæstning i Rom bygget som mausoleum for Kejser Hadrian. Vi ser fæstningen udefra og nyder panoramaudsigten over Tiberen og Roms centrum.

Dagens sidste planlagte besøg er i Peterskirken, en af verdens største kirker og katolikkernes hovedkirke. Bygningen er et mesterværk af renæssancearkitektur og blev opført på stedet, hvor apostlen Peter angiveligt blev begravet.

Mandag d. 28. oktober
I dag skal vi på heldagsudflugt udenfor Rom.
Vi besøger Castel Gandolfo, en charmerende perle beliggende på de maleriske bakker over Albano-søen. Dette idylliske sted, kendt som Pavepaladset i Castel Gandolfo, har i århundreder været et tilflugtssted for pavefamilier og et symbol på fred og ro.

Vi får en rundvisning i paladset og går en tur i haven der hører til. Vi besøger en lokal vingård, hvor vi smager vinen og får sen frokost. Vi kører eller går en tur i området, inden vi kører tilbage til storbyen.

Tirsdag d. 29. oktober
I dag skal vi udforske flere af Roms imponerende seværdigheder. Vi begynder med et besøg i Roms Domkirke (Lateran kirken), et storslået religiøst ikon fyldt med historie og arkitektonisk pragt. Her kan vi beundre de smukke kunstværker og opleve stemningen.
Derefter går turen til Della Scala Santa, de Hellige Trappetrin, en vigtig pilgrimsdestination for katolikker. Vi kan bestige trappetrinene, der siges at være dem, Jesus gik på under sin lidelse.
Vi ser Lateran Obelisken, inden vi slutter dagen af med et besøg i Basilica San Clemente. Kirken er værd et besøg på grund af dens specielle særpræg. Den er bygget oven på en kirke, der er bygget oven på romerske huse og et tempel fra det 1. århundrede. Her er således en oplagt mulighed for en tidsrejse.

Onsdag d. 30. oktober
I dag skal vi desværre sige farvel til Rom. Vi tager fra hotellet midt på formiddagen og flyver lige efter frokost. Forventet ankomst til Billund og Kastrup først på aftenen. En dejlig og uforglemmelig rejse er til ende.

Hotel
Vi bor på det 4* Hotel Torino, som ligger i kort afstand til mange seværdigheder. Fra toppen af hotellet finder du en dejlig tagterrasse, hvorfra du kan nyde en fantastisk panoramaudsigt over Rom.
Vi spiser ikke middag på hotellet, men finder restauranter undervejs.
Traditionelt spiser italienere sent aftensmad, så denne skik følger vi naturligvis.
Frokost og middag er ikke inklusiv i rejsens pris.

Eksempel på værelse:

Opholdsrum på hotellet:

Tagterrasse: