Rom – seniorhøjskole med efterfølgende rejse

En rejse til Rom er en vandring igennem kirkehistorien fra Peter og Paulus’ dage - til kirken af i dag. Kombineret højskole og rejse.

28. februar - 12. martsItalienForårPeder KølleFlyBibelske Rejser, Europa, Nyheder, Storbyrejser, Temarejser

Rom – seniorhøjskole med efterfølgende rejse

En rejse til Rom er en vandring igennem kirkehistorien fra Peter og Paulus’ dage – forbi verdens ypperligste kirkekunst og kirkearkitektur til kirken af i dag.

Rejsen byder på store uforglemmelige oplevelser og indsigt i Roms lange historie fra den spæde begyndelse på Palatinerhøjen i 753 før Kr. til Rom i dag, Italiens hovedstad.

Antikkens Rom, kirkens Rom, kunstnernes Rom, det grønne Rom, fontænernes Rom og endelig Rom med hyggelige cafeer, hvor en espresso eller cappucino smager rigtigt af Italien.

Da vi skal gå meget rundt i Rom stiller turen krav til en god fysik.

En dansktalende lokalguide og vores danskfødte ledsager, Karen Land, vil dagligt føre os rundt til Roms spændende seværdigheder. Der bliver også mulighed for at komme på en heldagstur ud af Rom til ruinbyen Pompei (tilkøb).

Kurset begynder med små seks dage på Børkop Højskole, hvor vi på en særlig måde vil gøre os rejseklar. Vi rystes sammen i et godt fællesskab, hvor oplevelse, oplæring, glæde og forventning er i højsæde. Vi vil gennem undervisning og samvær blive klædt godt på til at komme til Rom. Vi har inviteret en stribe gæstelærere, der vil gøre os klogere på Rom og forberede os godt til rejsen.

Rejseplan

Indkvartering

12. marts - 05. marts

Højskoleophold på Børkop Højskole med undervisning, oplevelser og fortælling om Rom, Romerbrevet og Italiens historie, tro og kultur.

05. marts

Udrejse
Vi forlader højskolen og flyver sidst på formiddagen med Lufthansa fra Billund Lufthavn. Efter mellemlanding i Frankfurt ankommer vi sidst på eftermiddagen til Fiumicino Lufthavn i Rom. Her møder vi Karen Land, som er med os hele ugen, og sammen kører vi til Roms centrum, til vores Hotel Villa Delle Rose. Efter indkvartering mødes vi i hotellets lille have til velkomst og information og går så i samlet flok til en hyggelig, typisk italiensk restaurant, hvor vi spiser aftensmad.

06. marts

Antikkens Rom
Formiddagen byder på en spændende historisk vandring, hvor vi med vores lokalguide besøger Capitol, det antikke Roms hellige høj, hvor templerne for Jupiter og Juno lå. Herfra vandrer vi til Forum Romanum, som gennem ca. 1.000 år var centrum for det politiske, juridiske, religiøse, kommercielle og sociale liv i Romerriget. Fra Forum Romanum stiger vi op på Palatinerhøjen, området for kejserpaladserne, og med rester af de allerførste bebyggelser fra tiden omkring Romulus og Remus (ca. 750 f.Kr.). Herefter en frokostpause, hvorefter vi bevæger os ind i Colosseum. Tilbage til hotellet enten til fods eller med metro. Fælles aftensmad på restaurant i byen.

07. marts

Pavernes Rom
Vi besøger med vores lokalguide Peterskirken, hovedkirken for den katolske kristenhed og Vatikan-museerne med det Sixtinske Kapel. Herefter mødes vi med Karen Land og krydser Tiberen ved Engelsborg og bevæger os ind i smalle gader og gyder, middelalderens pilgrimsruter. Her finder vi et godt frokoststed og får et tiltrængt hvil, før vi aflægger et besøg på Piazza Navona, en af Roms smukkeste pladser. Vi fortsætter til Pantheon og vandrer herfra videre mod vores hotel med tid til en kaffe- og ispause undervejs. Fælles aftensmad på restaurant i byen.

08. marts

Martyrernes Rom
Vi har besøgt Peterskirken med apostlen Peters grav. I dag gælder besøget den anden af de to vigtigste martyrkirker i Rom, Pauluskirken, der er bygget over Paulus’ grav. Kirken/basilikaen ligger uden for Roms gamle bymur. Peter og Paulus er Roms skytshelgener, og de mindes hvert år den 29. juni, som er helligdag i Rom, hvor de fleste forretninger og kontorer er lukket. Her foran den smukke kirke får vi kendskab til Paulus’ sidste dramatiske dage i Rom, før han led martyrdøden ved stedet Tre Fontane (de tre kilder), der ligger et par kilometer fra kirken. Fra kirken kører vi til Via Appia Antica, til et besøg i Katakomben San Sebastiano, et af de mange underjordiske begravelsesområder for de første kristne. På katakombens vægge ses velbevarede graffiti med kristne symboler. Efter en rundvisning i katakomben vandrer vi ad den gamle hærvej Via Appia Antica og finder undervejs et godt frokoststed. Med bus tilbage til hotellet. Fælles aftensmad på restaurant i byen.

09. marts

Fridag eller udflugt til ruinbyen Pompei
Efter nogle intense oplevelsesmættede dage i Rom, kan du vælge mellem en afslappende fridag på egen hånd i Rom eller en heldagsudflugt (mod ekstra betaling) syd på til ruinbyen Pompei. Byen blev i år 79 e.Kr. dækket af aske, da vulkanen Vesuv gik i udbrud. Vi skal efter en god bustur på små 250 kilometer se udgravningerne af byen. Her vil vi med lokalguide få en spændende rundvisning og et enestående indblik i bylivet i Romerriget i det første århundrede. Frokost undervejs (inkl.). Fælles aftensmad på restaurant i Rom.

10. marts

Vi tager metroen til San Giovanni og besøger den store åbne plads, Piazza di San Giovanni (Den hellige Johannes’ Plads), hvor Kejser Konstantin i begyndelsen af år 300 e.Kr. lagde grundstenen til den første kristne kirke, Basilica di San Giovanni. Johannes-kirken, som også er Roms biskop-kirke, Pavens kirke, da paven er Roms biskop, og derfor så snart paven er kåret i Peterskirken, drager han til San Giovanni for at tage sin biskopkirke i besiddelse. Vi bruger denne formiddag til at bese kirken og Roms ældste dåbskapel, opført i kirkens nærhed, og endelig Scala Santa, Den hellige Trappe. Trappen, som Santa Helena, Konstantins moder bragte til Rom fra Jerusalem, fra Pontius Pilatus’ palads. Efter frokostpausen går vi til kirken San Clemente. En basilika fra 1100-tallet, men med en bygningshistorie, der går tilbage til Kejser Neros tid. En historie vi kan følge, når vi bevæger os 60 fod ned under den nuværende kirke til et bebygget område fra ca. år 60 e.Kr. Dagens program slutter her tæt ved Colosseum, hvorfra vi kan gå tilbage til hotellet eller benytte metroen. Fælles aftensmad på restaurant i byen.

11. marts

Vi er nået til den sidste hele dag i Rom. Vi vandrer fra hotellet gennem Monti-kvarteret til Quirinalhøjen. Her lå omkring år 300 e.Kr. Kejser Konstantins store termer (badeanlæg). På højen finder vi nu Quirinal-paladset, tidligere bolig for paverne, og efter Italiens samling i 1870 blev det bolig for kongen. I dag bolig for Italiens præsident. Tæt ved paladset ligger Trevi-fontænen, en af de kendteste og mest fotograferede fontæner i verden. Herfra tager vi dagens sidste fælles vandring til Den Spanske Trappe og slutter på Piazza del Popolo, der er et “must” for os, der kommer fra nord. Her bliver der tid til en kaffepause. Vi skilles på Piazza Del Popolo, hvor der er gode muligheder for at shoppe, men også mulighed for at tage metroen tilbage til hotellet, hvor der i området ligeledes er fine indkøbsmuligheder. Fælles aftensmad på restaurant i byen.

12. marts

Efter morgenmad bliver der tid til at gå en tur i området omkring hotellet, inden vi kører ud til lufthavnen. Vi må sige farvel til Rom for denne gang og sætter først på eftermiddagen atter kursen mod nord. Forventet ankomst til Billund sidst på eftermiddagen. En dejlig og uforglemmelig rejse er til ende.

Højskoleophold på Børkop Højskole med undervisning, oplevelser og fortælling om Rom, Romerbrevet og Italiens historie, tro og kultur.

Vi kører til Roms centrum, til vores Hotel Villa Delle Rose.

Relaterede rejser og indlæg