Normandiet – oplevelser på alle fronter

Oplev det bedste af Normandiet på denne rejse! Der venter dig store historiske oplevelser, smuk natur og spændende fælles udflugter.

13. juli - 20. juliFrankrigSommerBusEuropa, Felix Flex, Temarejser

Normandiet – oplevelser på alle fronter

Oplev det bedste af Normandiet på denne rejse! Der venter dig store historiske oplevelser, smuk natur og spændende fælles udflugter. Vi besøger historiske Rouen, tager på heldagsudflugt til D-dagskysten, ser det imponerende Bayeuxtapet og byen Caen. Overalt, hvor vi færdes, møder vi historiens vingesus, og hver dag byder på nye oplevelser.

Rouen – Bayeux – D-dagskysten – Caen
På de fælles udflugter ser vi kendte steder såsom Jeanne d’Arc kirken og katedralen i Rouen samt Omaha Beach og kirkegård med de hvide kors. Heldagsturen har invasionen og D-dagskysten som tema. Vi begynder i Utah Beach Museum, som er bygget præcis, hvor de første amerikanske tropper landede. Herfra til mindesmærket for danske søfolk som deltog i invasionen. Videre mod Sainte-Mere-Église, hvor vi hører om luftlandetroppernes indsats. Besøg ved en tysk militærkirkegård og klippefremspringet Pointe du Hoc, som blev invaderet under operation Overlord.

På denne Felix Flexrejse har du mulighed for selv at bestemme indholdet på de fleste dage. Glæd dig til otte dage fyldt med oplevelser og indtryk.

Rejseplan

Indkvartering

Mandag d. 13. juli
Morgenafgang fra Danmark. Vi holder en passende frokostpause undervejs. Medbring evt. din egen madpakke. Vi fortsætter til middag og overnatning vest for Dortmund.

Tirsdag d. 14. juli
Rejsen fortsætter mod Frankrig. Middag og indkvartering på hotellet i Rouen. Vi overnatter 2 nætter i den historiske by, der er kendt for middelalderbygninger og bindingsværkshuse.

Onsdag d. 15. juli
Formiddagens program kan du selv bestemme:
(1) Oplev byen på egen hånd
(2) Tag med rejselederne til Monets hus og have. Besøg huset, der rummer alle hemmelighederne bag impressionismens sande mester og hans malerier. Her boede Claude Monet i 43 år, og haven med de tusindvis af blomster var inspirationskilde til hans mest berømte malerier.
Prisen er ca. kr. 80, og du skal bestille senest d. 1. maj

Om eftermiddagen tager vi på fælles sightseeing. Vi ser mange af de kendte steder såsom Jeanne D’arc- kirken og katedralen. Middag på hotellet i Rouen.

Torsdag d. 16. juli
Vi siger farvel til Rouen og drager mod Bayeux. Vi ser det verdensberømte Bayeux-tapet. Det 70 meter lange vægtæppe illustrerer normannerkongen Vilhelm Erobrerens erobring af England da han vandt over Harold Godwinson i Slaget ved Hastings i 1066. Vi låner en audioguide, som guider dig igennem den imponerende broderede tegneserie scene for scene.

Efter besøget er der følgende valg for resten af dagen:
(3) Bayeux Museum om slaget ved Normandiet fortæller historien om kampene, der fandt sted fra juni-august 1944 gennem ord, billeder og film. Museet ligger tæt ved den britiske militære kirkegård og huser en stor samling af uniformer, udstyr og køretøjer, der blev brugt under 2. verdenskrig.
Prisen er ca. kr. 60, og du skal bestille senest d. 1. maj
(4) Notre Dame-katedralen i Bayeux er opført i gotisk stil og usædvanligt godt bevaret. Katedralen er det oprindelige hjemsted for Bayeux-tapetet. Ved siden af kirken ligger Baron Gérard-museet som indeholder 600 kunstværker af kendte kunstnere, 1000 genstande af Bayeux-porcelæn og blonder samt 800 arkæologiske etnografiske artefakter. Efter disse to besøg er der mulighed for shopping.
Prisen er ca. kr. 60, og du skal bestille senest d. 1. maj.

Middag og indkvartering på vores hotel i Ouistreham nord for Caen.

Fredag d. 17. juli
Heldagstur med invasionen og D-dags-kysten som dagens tema. Vi begynder ved Utah Beach Museum, som er bygget, præcis hvor de første amerikanske tropper landede. Herfra til mindesmærket for danske søfolk, som deltog i invasionen. Efter et eftertænksomt øjeblik fortsætter vi mod Saint mere Eglise, hvor vi hører om Luftlandetroppernes indsats. Vi besøger en tysk militær kirkegård og ser klippefremspringet Pointe du Hoc, som blev erobret med store tab af US-rangers. Vi får en frokost-madpakke med fra hotellet, som vi finder et god sted at spise. Efter en dag med mange oplevelser kan vi spise middag på hotellet.

Lørdag d. 18. juli
Efter morgenmad på hotellet kører vi til Omaha Beach Kirkegård – den kendte amerikanske kirkegård med de mange hvide kors.

Du kan nu vælge mellem disse to muligheder i Caen:
(5): Caen Memorial Museum har en fast udstilling, som primært handler om 2. Verdenskrig. Det blev bygget oven på den tidligere kommandobunker for general Wilhelm Richter, der havde kommandoen over 716. tyske infanteridivision.
Prisen er ca. kr. 150, og du skal bestille senest d. 1. maj.
(6): Tag på kunstmuseum, og se malerier af europæiske kunstnere fra 16.-20. århundrede. Der bliver også mulighed for at besøge Wilhelm Erobrerens grav i Saint Etienne-kirken og hans kone Mathildes grav i Eglise Trinete. Vi ser de smukke bygninger og får forklaringen på, at de to blev begravet hver for sig.
Prisen er ca. kr. 65, og du skal bestille senest d. 1. maj.

Middag på egen hånd i Caen. Vi mødes på et aftalt sted og kører sammen til overnatning på hotellet.

Søndag d. 19. juli
Vi tager afsked med Normandiet og kører til overnatningshotellet ved Dortmund.

Mandag d. 20. juli
Vi fortsætter hjemrejsen og ser tilbage på en rejse med mange spændende oplevelser.

OBS: Husk at melde dig på udflugts-tilbud ved tilmelding!

Hoteller: Franske hoteller er ikke store, men de er alle med toilet, bad og det nødvendige udstyr.

Se video fra rejseleder

Relaterede rejser og indlæg