Skønne Nordjylland

18. oktober - 21. oktoberDanmarkEfterårBusDanmark, Relax

Oplev en forrygende 4-dages tur
til Sæby, Læsø og Skagen

Der venter dig nogle spændende oplevelser på denne 4-dages tur.

Vi skal opleve det nordligste Danmark, hvor lyset er helt specielt. Nordjylland er Danmark, når det er allerbedst. Naturen er konstant vekslende mellem det barske og blide, smukke og rå. Der er en særlig puls – og du mærker den året rundt.

I Skagen tager vi med ”Sandormen” til spidsen af Grenen, der ligger ved Danmarks nordligste klitter. Vi besøger også Sæby og tager færgen til Læsø hvor vi får en guidet bustur rundt på øen. På vejen hjem har vi indlagt de sidste spændende oplevelser på turen.

Rejseplan

Indkvartering

Søndag d. 18. oktober
Efter tidlig opsamling kører vi nordpå til naturområdet Lille Vildmose naturcenter. Undervejs får vi en kop kaffe og et rundstykke. Sammen med en guide tager vi rundt i den storslåede natur. Er vi heldige kan vi møde fiskeørne, vildsvin og krondyr, men også se hvordan man stadig laver spagnum af mosen. Fra Lille Vildmosecentret kører vi til Sæby, hvor der er arrangeret guidet rundvisning i Sæbys gamle idylliske bydel. Vi skal bl.a. høre spændende beretninger om markante historiske borgere. Vi passerer den gamle klosterkirke fra 1400-tallet. Vi runder også Sæby havn, hvor vi skal se og høre om skulpturen ”Fruen fra havet”. Middag og indkvartering på Hotel Viking i Sæby.

Mandag d. 19. oktober
Efter morgenbuffet på hotellet sætter vi kursen nordpå. Vi besøger først Råbjerg Mile, Danmarks største vandreklit mellem Skagen og Frederikshavn. Efter et besøg i den store sandkasse, fortsætter vi mod Danmarks top. Vi kører omkring Gl. Skagen og videre ud mod Grenen. Her tager vi med Sandormen ud til Danmarks nordligste punkt, hvor de to have Skagerrak og Kattegat mødes.

Frokosten spiser vi på Skagens Bryghus, hvor vi skal nyde deres berømte fiskeplatte. Bryghuset blev etableret i 2005 i et nedlagt elværk i Skagen, og ligger tæt på byens centrum. Skagen Bryghus er kendt for deres egne lokale favorit øl. Efter frokosten besøger vi det berømte kunstnerpar Michael og Anna Anchers hus. Huset er bevaret med møbler og atelier fra årene 1884-1935.

Resten af mandag eftermiddag er fri til selv at gå på opdagelse i Skagen. Besøg evt. Slagter Munch, den lokale ravbutik eller Skagen Museum. Museet er ikke inkl., pris kr. 110 pr. person. Tilmelding senest 30. september. Middag på hotellet i Sæby.

Tirsdag d. 20. oktober
Efter tidlig morgenmad kører vi til Frederikshavn, hvor vi tager færgen til Læsø.

På Læsø bliver vi modtaget i Vesterø Havn af vores buschauffør og guide, og dagens busrundtur på Læsø begynder. Vi kommer hele Læsø rundt og oplever bl.a. Vesterø Søndre Kirke, Saltsydehytten, Læsøs ”hovedstad” Byrum og Tanggården ”Uldgaarden”. Herefter gør vi et kort ophold ved øens berømte museum ”Museumsgaarden”, der ligesom Uldgaarden, er opført med det karakteristiske tag af tang. Herefter går turen til den østlige del af øen, hvor vi gør et kort ophold ved øens flotte strand ”Danzigmann”. Via Østerby Havn og Læsø Klitplantage tilbage til Vesterø. Vores dag på Læsø slutter kl. 15, herefter tager vi færgen tilbage til Frederikshavn og kører tilbage til hotel Viking.

Onsdag d. 21. oktober
Vi begynder dagen med en stor morgenbuffet på hotellet, og herefter går turen til Voergaard Slot.

Bag den brede voldgrav og de metertykke mure står Danmarks smukkeste renæssanceslot. Vi får en guidet rundtur på slottet, hvor vi kommer omkring alle facetter af slottets spændende historie. Kunstsamlingerne på Voergaard Slot er en af de mest værdifulde og enestående private kunstsamlinger i Danmark. Vi spiser frokost på den kendte Hvidsten kro, hvor vi også får en guidet tur i området og hører om Hvidsten gruppen. Herefter retur ad udrejseruten.

OBS: Rejser du alene, og ønsker du at bo i dobbeltværelse – bedes du selv finde en du kender at dele værelse med.

Med os på rejsen har vi Gert Kruse som chauffør.

Hotel: Vi bor på Hotel Viking i Sæby med en dejlig spa og wellness afdeling, som vi har fri adgang til.