Skønne Nordjylland

06. september - 09. septemberDanmarkEfterårBusDanmark, Relax

Oplev en forrygende 4-dages tur
til Nordjylland med mange gode oplevelser

Der venter dig nogle spændende oplevelser på denne 4-dages tur.

Vi skal opleve det nordligste Danmark, hvor lyset er helt specielt. Nordjylland er Danmark, når det er allerbedst. Naturen er konstant vekslende mellem det barske og blide, smukke og rå. Der er en særlig puls – og du mærker den året rundt.

På denne rejse besøger vi byerne Frederikshavn, Aalbæk, Skagen, Læsø, Strandby og Mariager. Heldagstur til Skagen hvor vi blandt andet besøger Kystmuseets afdeling i Skagen, oplever bylivet og tager med ”Sandormen” til spidsen af Grenen, der ligger ved Danmarks nordligste klitter. Heldagstur til Læsø hvor der er spændende oplevelser. På vejen ud og hjem har vi indlagt gode oplevelser.

Rejseplan

Mandag d. 6. september
Opsamling gennem Jylland til Frederikshavn hvor vi ser Botanisk Have. Der er mulighed for at besøge Frederikshavns afdeling af kystmuseet (ikke inkl.) som ligger lige ved haven. Eftermiddagskaffe ved bussen inden vi kører videre nordpå.
Vi ser Kandestederne som oprindelig var en samling af 5 gårde med ca. 30 beboere, i dag er det et ferieområde med sommerhuse og hoteller. Fra Kandestederne kører vi til Aalbæk, hvor vi kigger forbi havnen inden middag og indkvartering på hotellet.

Tirsdag d. 7. september
Efter morgenbuffet på hotellet sætter vi kursen nordpå. Vi besøger først Den Tilsandede Kirke og herfra går turen til Kystmuseet i Skagen. Museet er et kombineret frilands-og udstillingsmuseum med genopførte huse fra tre perioder i Skagens historie.
Her kan vi blandt andet se, hvordan den rige og fattige fisker levede under vidt forskellige kår. I museets hovedbygning er der forskellige specialudstillinger om fiskeri, redningsvæsen og søfart. Vi får først en rundvisning af en guide, og bagefter er der tid på egen hånd.

Vi kører til Skagen Havn hvor vi spiser frokost på den berømte Skagen fiskerestaurant. Efter frokost i hyggelige omgivelser lægger vi vejen forbi Skagen kirke, hvor Bjarne fortæller og kommer med anekdoter.

Videre til centrum af byen hvor der er tid til egne oplevelser. Besøg f.eks. Slagter Munch, den lokale ravbutik eller gør et kort visit på Skagen Museum. Hvis ikke vi allerede har fået vind i håret, er der mulighed for det på Grenen, hvor vi kan tage med Sandormen ud til spidsen af Danmark. Via Gl. Skagen retur til middag på hotellet i Aalbæk.

Onsdag d. 8. september
Efter tidlig morgenmad kører vi til Frederikshavn, hvor vi tager færgen til Læsø. En lille rundtur på øen inden vi begynder med besøg i Saltsyderiet. Der er mulighed for at købe lidt salt med hjem fra butikken.
Videre til Museumsgården der er et frilandsmuseum på sit oprindelige sted. Gården er et af få tilbageværende eksempler på de tanghuse, der tidligere var så almindelige på Læsø – og som ikke findes andre steder i verden.
Turen går herfra til Museumshuset hvor der blandt andet er søfarts- og fiskeriudstilling samt skiftende udstillinger. Vi kigger ind i museumsbutikken inden vi tager videre. Denne dag har vi madpakke med, og vi finder et godt sted at nyde den undervejs på øen. Vi tager eftermiddagsfærgen retur til Frederikshavn, og kører herfra retur til hotellet.

Torsdag d. 9 september
Vi siger farvel til Aalbæk og Nordjylland. Inden vi forlader Nordjylland helt, skal vi se den arkitektonisk specielle kirke i Strandby. Vi ser kirken og synger et par sange inden vi lægger vejen forbi havnen, og ser ’det bette sømandshjem’ som i 2019 havde kongeligt besøg.

Videre til rosenbyen Mariager hvor vi spiser frokost og ser Mariager kirke som engang var en af Danmarks største kirker. Efter besøget i Mariager kører vi retur ad udrejserute. Fyldt med nye oplevelser i bagagen siger vi farvel til hinanden.

Forbehold for programændringer.