Krydstogt på Rhinen og Mosel

20. august - 25. augustFrankrig, TysklandSommerElisabeth Olsen, Claus Henry OlsenFlySkibEuropa

Krydstogt på Rhinen og Mosel

Udforsk Tysklands længste flod, Rhinen, og den maleriske Mosel på et dejligt krydstogt.
Fra det fine skib La Boheme kan du nyde synet af grønne vinmarker og historiske slotte, mens du slapper af på soldækket. Undervejs gør vi holdt ved byerne Frankfurt, Cochem, Koblenz, Rüdesheim, Mannheim og Strasbourg, hvor spændende udflugter venter. Vi skal bl.a. besøge Cochem Slot, Sankt Hildegard kloster og opleve de charmerende byer langs Rhinen og Mosel.

Dette krydstogt tilbyder en dejlig blanding af afslapning ombord og gode oplevelser på land. Det hele er krydret med udsøgt mad og drikke, hvor alle måltider inkl. drikkevarer ombord er inkluderet i prisen.

** Rejsen bliver gennemført – forhør om plads **

Rejseplan

Tirsdag den 20. august
Vi flyver fra Billund om formiddagen og lander efter en kort flyvetur i Frankfurt lufthavn. Vi spiser frokost i lufthavnen, hvor der både er mulighed for at købe frokost eller tage sin egen madpakke med. Herefter kører vi til vores skib ”La Boheme”, som ligger inde i Frankfurt. Der er tid til et lille hvil inden eftermiddagens program.
Friske og udhvilede er vi nu klar til at opleve Frankfurt på gåben. Rejselederne fortæller om denne spændende by, hvor gammelt og nyt mødes.
Vi følges ad til torvet og Domkirken, hvis tårn som den eneste bygning overlevede bombardementer under 2. verdenskrig. Efter gamle håndværkstraditioner blev flere middelalderbygninger genopført på torvet efter krigen.
Efter den første dags oplevelser vender vi hjem til skibet, hvor vi nyder den første gode middag ombord. Vi finder også et stille hjørne til vores første aftensamling.

Onsdag den 21. august
Denne formiddag sejler vi ind i den helt unikke og smallere Moseldal og nyder udsigten fra skibet.
Vi lægger til ved den charmerende by Cochem. Byen ligger for foden af de stejle sydvendte skiferbjerge, hvor slottet Reichsburg Cochem knejser over byen. I dag går udflugten til netop dette slot.
Slottet er 1000 år gammelt, har været involveret i flere krige, og blev i 1868 købt af en rigmand, som gjorde slottet til sin privatbolig. Slottet er 1000 år gammelt, har været involveret i flere krige, og blev i 1868 købt af en rigmand, som gjorde slottet til sin privatbolig.

Slottet er nu åben for besøgende og vi går på opdagelse her. Vi ser de prægtige rum og nyder den fantastiske udsigt over Mosel.
Hvis man herefter føler sig frisk, er man velkommen til at gå fra slottet ned i Cochem by. Vi andre tager bussen ned af bjerget og går på opdagelse i Cochems gamle gader og stopper op på den hyggelige markedsplads ved springvandet midt i byen.
Tilbage på skibet venter os en dejlig middag. Har du lyst til flere oplevelser denne dag, er der mulighed for at besøge Vinhuset Hieronimi og nyde et glas vin i de smukke omgivelser eller blot kigge rundt i vinkælderen.

Torsdag den 22. august
Fra morgenstunden sætter vi kursen mod Koblenz, hvor Rhinen og Mosel mødes. Undervejs følger vi med i søfolkenes arbejde med at komme igennem sluserne.

I Koblenz lægger vi til ved ”Deutsches Eck” (Det Tyske Hjørne). Her ser vi den 37 meter høje rytterstatue af Kejser Wilhelm den 1. Preusseren, som samlede Tyskland for 150 år siden og vi ser flagene for alle delstaterne, der vejer smukt i vinden.
Koblenz’ historie går tilbage til Romertiden. Den smukke gamle by er en spadseretur værd, så vi går i samlet flok en tur rundt i byen. Vi ser flere af byens smukke kirker og en fontæne med Schängel-gavtyven, som er byens maskot.

Du kan vælge at tage en tur med kabelbanen over Rhinen op til fæstningen Ehrenbreitstein, og nyde udsigten over byen ved de to floder (Ikke inkl. – koster ca. 15€). Vælger du derimod en afslappet eftermiddag ombord på skibet, er der nok at se på, her ved den livlige trafik omkring Deutsches Eck.
Om aftenen samles vi på skibet og nyder endnu en dejlig middag. Efter middagen finder vi et sted at samles og dele dagens oplevelser.

Fredag den 23. august
Vi sejler fra morgenstunden mod Rüdesheim og passerer undervejs Loreley-klippen, som ifølge sagnet var farlig at passere. Det siges, at den underskønne kvinde sad øverst oppe på klippen og ledte skipperne i fordærv med sin smukke sang på netop det sted i Rhinen, hvor strømmen er særlig stærk.
På denne strækning ligger borge og slotte på stribe, og man kan følge den livlige godstransport på floden.
Hen på eftermiddagen ankommer vi til Rüdesheim. Her venter en bus på os, som kører gennem det smukke landskab fyldt af vinmarker op til Sankt Hildegard klosteret – et benediktiner nonnekloster anlagt i starten af 1900-tallet.
Herfra er der en fabelagtig udsigt ud over vinmarkerne, som tilhører klosteret. Vi ser kirken, hører om stedets historie, går tur i den smukke have og besøger den velassorterede butik med kristne bøger, gaveartikler, kirkekunst og vin af egen avl.

På vejen tilbage kører vi forbi udsigtspunktet med Niederwald statuen. Hvis der er tid stopper vi også ved en nærliggende sognekirke, og har man lyst til at bruge mere tid her, kan man blot gå tilbage til byen. Der er ikke så langt.
Rüdesheim er én af de mest besøgte byer i Tyskland, berømt bl.a. for den hyggelige ”Drosselgasse” med de mange udskænkninger af Glühwein. Rejselederne tager på aftenspadseretur hertil og alle er velkomne.

Lørdag den 24. august
Om morgenen sejler vi sydpå mod Mannheim, hvor vi ankommer ved frokosttid.
Denne dag er det valgfrit, hvordan du vil bruge dagen.
Du kan vælge at slappe af på skibet, nyde livet på soldækket eller gå en tur i det område, hvor skibet ligger til. Vil du lidt længere væk kan du tage en taxa ind til Mannheim by eller tage på den udflugt, som rederiet udbyder.
Udflugten går til Heidelberg, hvor man besøger Heidelbergs meget imponerende slot og går en tur i den hyggelige gamle by. Udflugten varer 4½ time og koster 58 € i tilkøb.
Rejselederne står klar til at hjælpe jer med at planlægge eftermiddagen i Mannheim.
Om aftenen samles vi alle til gallamiddag og festaften ombord på skibet og nyder den sidste aften sammen.

Søndag den 25. august
Vi er nu nået til Strasbourg, hvor vi nyder den sidste morgenmad på skibet, inden vi går fra borde kl. 9.00.
Formiddagen byder på en guidet rundvisning i bus i Strasbourg, som kaldes Europas hovedstad, da EU-parlamentet ligger her.
Byen har skiftevis været fransk og tysk. I dag er den hovedstad i den franske Alsace-region. Den smukke gamle bydel er på UNESCOs verdensarv-liste.
Efter frokost kører vi til Frankfurt, hvorfra vi flyver hjem sidst på eftermiddagen.
Vi lander i Billund lufthavn ved aftentid, og her siger vi farvel til hinanden, og tager hver til sit med mange oplevelser i bagagen.

Indkvartering

Om skibet
Vi bor på skibet La Boheme, som er 110 m. langt og 10 m. bred. Der er plads til 158 passagerer.
Du kan vælge at blive indlogeret på 2 forskellige dæk:
Hoveddæk: Kahytterne er placeret på skibets nedre dæk, men stadig med vindue og udsigt. Der er en trappe på ca. 15 trin op til restauranten m.m.
Øvre dæk: På dette dæk er der kahytter, restaurant og loungeområde. Vi har kun et begrænset antal kahytter på øvre dæk.
Alle kahytter er udvendige og har eget bad og toilet,

Eksempel på kahyt:

Restauranten ombord:

Lounge: