Grækenland – I Paulus’ fodspor og ø-krydstogt

14. oktober - 22. oktoberGrækenland, TyrkietEfterårHelga Damm, Bent Oluf DammFlyBibelske Rejser, Europa, Temarejser

Efterårsrejse til Grækenland

Tag med på en spændende rejse gennem tiden, historien og Bibelen! 

Vi skal besøge de steder, hvor Paulus forkyndte det kristne budskab under sin anden missionsrejse i Grækenland.

Denne rejser giver et unikt indblik i det antikke Grækenlands kultur, viser det storslåede græske landskab og smukke øer, og giver også mulighed for at opleve det moderne Grækenlands historie og udfordringer.

Vi skal både besøge kendte byer, historiske seværdigheder, opleve den smukke natur og smage på lokale produkter. Rejsen slutter af med et fantastisk mini-Cruise til de tre Saroniske øer Hydra, Poros og Aegina, som på smuk vis gør det klart for os, hvorfor Grækenland er et yndet turistmål.Tag med os på denne spændende rejse, hvor vi dykker ned i Paulus’ historie og Grækenlands kultur og natur, og får en oplevelse for livet!

** Udsolgt – mulighed for venteliste **

Rejseplan

Lørdag d. 14. oktober
Rejsen til Grækenland starter med fly fra Billund eller Kastrup til Thessaloniki – Grækenlands næststørste by. På turen gennem Thessaloniki får vi allerede et indblik i byens liv og kultur, når vi bl.a. passerer det ikoniske vartegn “Det hvide Tårn”.
Efter at have checket ind på hotellet, hvor vi skal bo de næste 3 nætter, kan du slappe af og nyde en velkomstmiddag på hotellet, før turen for alvor går i gang.

Søndag d. 15. oktober
På den første dag i Thessaloniki går vi i Paulus’ fodspor! Vi besøger stederne, hvor apostlen levede og arbejdede.
Vi begynder med en smagfuld morgenmad, inden vi sætter kursen mod Amphipolis og Filippi. Filippi – stedet, hvor Paulus blev sat i fængsel og senere grundlagde en menighed. Dernæst skal vi besøge stedet, hvor Paulus døbte Lydia som den første europæer.
Herefter går turen til Neapolis gamle havneby, hvor Paulus kom i land. I dag hedder byen Kavala. På vejen tilbage til hotellet, kører vi igennem et smukt område ved den kunstigt anlagte sø Kerkini, kendt for sin store forekomst af flamingoer og hejrer.

Mandag d. 16. oktober
I dag fortsætter vandringen i Paulus’ fodspor. Vi besøger den historiske by Veria (Berøa), hvor Paulus i sin tid blev sendt til efter at have mødt modstand fra jøderne i Thessaloniki. På turen besøger vi et smukt anlagt mindested, som fortæller om Paulus’ ophold i byen, og hvordan han blev modtaget med stor åbenhed af jøderne der.
Dagen byder også på en unik oplevelse, når vi besøger en lokal vingård og prøvesmager de lækre græske vine. Vi får her en fantastisk mulighed for at opleve Grækenlands kultur og historie, samtidig med at vi nyder gode lokale smagsoplevelser.

Tirsdag d. 17. oktober
Vi forlader Tessaloniki og sætter kursen mod Kalambaka. Målet er de storslåede Meteora klostre, der er på Unescos liste over verdens kulturarv.
På toppen af de grå klippeformationer knejser de fantastiske Byzantiske klostre, bygget i det 13. århundrede. Vi besøger 2 af disse smukt beliggende klostre og oplever deres historie og arkitektur.
Vi får frokost på en lokal restaurant, og der vil være mulighed for shopping, inden vi fortsætter vores tur til overnatning på hotel i Kalambaka, som er beliggende ved foden af de majestætiske og spektakulære bjerge.

Onsdag d. 18. oktober
Dagens oplevelse er Grækenlands hovedstad Athen. Turen fra Kalambaka går gennem det frodige landbrugsområde, kendt som Grækenlands kornkammer.
Når vi ankommer til Athen, vil vi blive budt velkommen med en panoramatur gennem byen, hvor vi passerer nogle af byens mest berømte seværdigheder, såsom Syntagma Square, Parlamentet og den ukendte soldats grav. Ved den ukendte soldats grav kan vi også opleve Nationalgarden Euzonerne, der beskytter stedet iført deres traditionelle uniformer.
Vi fortsætter gennem Panepistimiou Avenue, der byder på den ene storslåede ny klassicistiske bygning efter den anden – og arkitekten er dansk! Vi passerer også det Olympiske Stadium, hvor de første moderne olympiske lege fandt sted.
Efter dette historiske og arkitektoniske festfyrværkeri, ankommer vi til vores hotel, hvor vi skal tilbringe de sidste 4 dage.

Torsdag d. 19. oktober
Denne dag bliver fyldt med Bibelhistorie og kultur, når vi sætter kursen mod den berømte halvø Peloponnes.
På vej til Korinth, et af Paulus’ mest betydningsfulde opholdssteder, tager vi et foto-stop ved den imponerende Korintherkanal. I Korinth vil vi få mulighed for at opleve de antikke ruiner og høre om Paulus’ arbejde og indflydelse på byen.

Efter en frokostpause på egen hånd, besøger vi det verdensberømte Epidauros teater, et af verdens bedst bevarede antikke teatre og får et indtryk af akustikken i teatret med de 14.000 siddepladser.
Vi skal også besøge det tilhørende museum, der bl.a. viser eksempler på oldtidens lægeinstrumenter.
På vej tilbage til Athen stopper vi ved et andet vigtigt sted i Paulus’ historie, Kenkrea, hvor han lod sit hår klippe.

Fredag d. 20. oktober
Vi begynder vores dag med en tur til det imponerende Akropolis, hvor vi kan opleve det berømte Parthenon tempel, der står som et symbol på Grækenlands antikke arkitektur og kultur. Efter at have oplevet de historiske omgivelser fortsætter vi til Areaopagos, hvor Paulus talte til de filosofiske grækere og spredte budskabet om kristendommen.
Efter en formiddag fyldt med kultur og historie, er resten af dagen fri til at udforske Athen på egen hånd. Rejselederne giver gerne ideer til oplevelser på egen hånd.

Lørdag d. 21. oktober
Denne dag byder på et spændende mini-Cruise med besøg på de 3 Saroniske øer Hydra, Poros og Aegina.
Vi stævner ud fra Marina Flisvos og første stop er Hydra, en fashionabel kunstnerkoloni og yndet filmkulisse. Der bliver lejlighed til en shoppetur, eller måske endda en svømmetur.

Vi sætter sejl igen og nyder en skøn frokost om bord (inkluderet). Herfra fortsætter turen til Poros, hvor det uafhængige Grækenlands første flåde blev etableret.
Poros byder på dejlig natur præget af lave fyrreskove. Vores sidste havn er Aegina. Et attraktivt og roligt feriested. Her kan du enten vælge en guidet rundvisning til Aphaia templet, eller ose rundt på havnen og måske besøge de små hyggelige butikker.
Søndag d. 22. oktober

Den sidste dag i Athen er til fri afbenyttelse inden vi hen på eftermiddagen tager til lufthavnen.
Efter en begivenhedsrig uge fyldt med gode minder, sætter vi kursen mod Danmark. Med os i bagagen tager vi erindringer om det antikke Grækenland, de smukke kyststrækninger og historiske byer, og de vigtige steder og øjeblikke i Paulus’ liv. Vi forlader Grækenland med en forstærket forståelse for kulturen og historien, og en trang til at vende tilbage for at opleve endnu mere!

Relaterede rejser og indlæg