Færøerne – Nordatlantens perle

30. juni - 06. juliFærøerneForårHilbert Dam, Heri ElttørFlyEuropa

Færøerne – Nordatlantens perle

Kan du lide storslået natur, fascinerende kultur og et personligt møde med de lokale?
Så er Færøerne en god feriemulighed – ikke mindst under kyndig rejsevejledning af Hilbert Dam og Heri Elttør, der begge er født og opvokset på Færøerne.

Rejselederne viser naturens betagende, enkle og storslåede formationer. Du oplever et mangfoldigt, farvestrålende, kulturelt og folkeligt nærvær. Vi smager på færøske specialiteter og fornemmer det, som er anderledes, men oplever også et meget opdateret samfund.

På få dage kommer vi godt rundt og får en god og alsidig oplevelse af øerne. Vi sejler korte ture med færger og turistbåde, og for dem, som ønsker lidt udfordring med at gå i naturen, prøver vi at nå ‘toppen’.

‘Vælkomin til oyggjar okkara!’

Rejseplan

Indkvartering

Søndag d. 30. juni:
Afgang fra Billund inden frokost. Der er mulighed for at spise frokost i lufthavnen eller bestille mad ombord.
Vi flyver med færøske Atlantic Airways. Flyvetiden er ca. 1 time og 40 minutter og vi forventer ankomst kl. 12.25 (færøsk tid).
Efter ankomst til Vágar besøger vi Sørgvåg, Bø og Gåsadal og får vores første oplevelse af den smukke færøske natur på de vestligste øer. Vi besøger også krigsmuseet i Sørvágur, som fortæller om den stort set ukendte rolle, Færøerne spillede i 2. verdenskrig. Senere kører vi nordpå til indkvartering på Hotel Runavik, hvor vi bor hele ferien.

Mandag d. 1. – fredag d. 5. juli:
En ferie på Færøerne er altid underlagt vind og vejr, så vi er måske nødt til at ændre på rækkefølgen eller indholdet. Men du kan være sikker på store naturoplevelser, og vi håber på solens og færingernes smil på vores rejse.

Dagen efter ankomst til Færøerne skal vi på sejltur til Fuglefjeldet og opleve storheden set nedefra. Læg nakken tilbage og bliv imponeret af det høje klippelandskab og tusindvis af ynglende fugle man kan se, når båden sejler ganske tæt på klipperne og gennem dybe grotter. Denne oplevelse er noget, man absolut må opleve på en rejse til Færøerne.

Dernæst besøger vi den historiske bygd Kirkjubøur med aner tilbage til middelalderen, hvor stedet var bispesæde.

Vi skal også på rundtur i Nordens mindste hovedstad Torshavn med besøg i Nordens Hus, kirker og museer. Vi skal se på kunst og spadsere i den gamle bydel. Her kan du få fornemmelsen af, at vi har bevæget os tusind år tilbage i tiden, når vi går rundt i de smalle gader imellem gamle sorttjærede huse med græstag og hvidsprossede vinduer.
Hilbert har sine rødder her, og mon ikke også han kan øse lidt af sin viden og måske barndomsminder fra storbyen?

En af dagene går turen til den sydligste ø Suderø, hvor vi skal opleve ‘lille Danmark’, se fjeldene beklædt med grønt græs og aflægge et besøg ‘på Hesten’ for at se vest-sidens klippeformationer.
Vi besøger også Færøernes næststørste by Klaksvik, hvor Heri er opvokset – så mon ikke, det også kan give et par sjove fortællinger.

Videreidi på øen Vidoy er Færøernes nordligste bygd, med en utrolig smuk udsigt til naboøerne mod øst Fugloy og Svínoy og mod vest øerne Borðoy, Kunoy og Kalsoy. Bygden regnes blandt Færøernes smukkeste, og er beliggende i en 1,5 km bred dalsænkning med høje fjelde i nord og syd. Vi skal en dag ud og opleve dette smukke sceneri.

Kunoy er en af de nordligste øer, og vi lægger også vejen forbi her en af dagene. Med en imponerende og varieret natur byder Kunoy på grønne bakker, stejle klipper og maleriske fjorde.

Vi kører også øen Østerø tynd, da det er denne ø, vi bor på gennem hele opholdet. Vi besøger den kendte bygd Gjógv, som tiltrækker mange på grund af dens charmerende og hyggelige huse og ikke mindst den smukke kløft. Skolen i Gjógv stammer fra 1884 og er bygget i kampesten.
I 2005 fik bygden besøg af Kronprins Frederik og Kronprinsesse Mary. To ældre indbyggere fik den gode idé at placere en bænk med en pragtfuld udsigt til kløften og havet. Mary havde den ære at indvie bænken, og lige siden har bænken haft navnet “Marys Bænk”. Tag et hvil på den bænk, mens du nyder udsigten.

Der findes et gammelt færøsk ordsprog: Ull er føroya gull. Det betyder, at uld er Færøernes guld. Uld var et værdsat og dyrebart materiale i gamle dage. Det er det stadig. Vi skal derfor også besøge en uldforretning, hvor du kan se og mærke de mange forskellige produkter, der kan laves med den dejlige færøske uld.

Udover de mange, mange naturoplevelser kan du også se frem til en færøsk aften i et privat hjem, hvor du får serveret en række spændende færøske specialiteter til middag. Og får muligheden for at høre lidt mere om livet på Færøerne.

Lørdag d. 6. juli:
Ferien nærmer sig sin afslutning, og her den sidste dag kan du tage på oplevelser på egen hånd. Du kan gå en sidste tur på fjeldet bag hotellet eller tage en tur på havnen eller blot slentre lidt rundt i Runavik. Heri og Hilbert står klar med gode idéer og anvisninger. Sidst på eftermiddagen bliver vi hentet af bussen, og kører til lufthavnen. Frokost og middag denne dag er på egen hånd.

Mætte af oplevelser og taknemmelig i sind ankommer vi til Billund kl. 23 (dansk tid).

Så – ‘Vælkomin til oyggjar okkara’, som du måske har gættet, betyder: ‘Velkommen til vores øer’ – Måske kommer du også til at kunne tale lidt færøsk!

Hotel
Vi bor alle nætter på det 3* Hotel Runavik. Et hjemligt, hyggeligt hotel centralt beliggende i landet med udsyn over hele Skála-fjorden.

Relaterede rejser og indlæg