5* rejse til Cairo og krydstogt på Nilen – Åben sognetur fra Snejbjerg, Studsgård og Haunstrup kirker

9 dage med det bedste af Egyptens fortid og nutid i fodsporene på Abraham, Josef, Moses og Jesus.

08. oktober - 16. oktober 2023EgyptenEfterårMona Kjær Nielsen, Kenneth Kjær NielsenFlyBibelske Rejser, Øvrige verden

9 dage med det bedste fra 
Egyptens fortid og nutid

Oplev det bedste fra Egyptens fascinerende historie, som strækker sig over ca. 5000 år! Få et indblik i de gamle egypteres tankevækkende livsforståelse, også på de tidspunkter, hvor Abraham, Josef og Moses var i Egypten. Se nogle af verdens ypperste oldtidsminder og besøg nogle af de steder, hvor Jesus sammen med sine forældre opholdt sig under flugten til Egypten. 
Oplev en fascinerende natur og en spændende kultur. Mød udfordringen fra islam og besøg en presset, men spillevende egyptisk kirke.  Alt sammen bliver dag for dag, af hensyn til din sundhed, garneret med lækker mad på 5* Möwenpick hoteller og 5* Möwenpick krydstogtskib.

Tag med på en ”once in lifetime” tur!

Rejseplan

Søndag d. 8. oktober: Udrejse
Direkte fly med Egypt Air fra Kastrup til Cairo. Indkvartering i Cairo.

Mandag d. 9. oktober: Cairo
Vi begynder dagen med at besøge et af verdens 7 vidundere, de 3 verdenskendte pyramider i Giza. Lidt fakta om Keops-pyramiden fortæller, hvorfor Abraham blev dybt imponeret, da han kom til Egypten: 230 m på hver af de fire sider, 147 m. høj (som Himmelbjerget!), 2,5 mill. stenblokke som i gennemsnit vejer 2,5 tons hver. I alt 2,5 mill kubikmeter.
Hvis det er muligt (og du ikke lider af klaustrofobi!) vil der mod en mindre egenbetaling blive mulighed for at komme ind i Keops-pyramiden og her besøge farao Keops gravkammer.
Vi skal også besøge bådmuseet, som ligger lige ved siden af Keopspyramiden. I næsten 3000 år lå denne båd her pakket sammen som et andet lego-byggesæt bestående af 1224 dele, som skulle fragte Farao over fra denne verden til den kommende. Først i 1954 opdagede man bådgraven, og fik den 43 m lange cedertræsbåd samlet. Et imponerende syn!
Vi skal naturligvis også besøge Sfinksen og Chephrens daltempel.
Dagen rummer endnu en perle: Besøg på det egyptiske museum, hvor skatten over alle skatte er Tuth Ank Amons gravskat. Den, set i forhold til andre af datidens farao-grave, yderst beskedne grav er den eneste intakte grav. Graven blev fundet i 1922 af den engelske arkæolog Howard Carsten. Det var en verdenssensation. Og når du har set indholdet af graven, vil du være enig.

Den indeholdt: Den berømte guldmaske, 11 kg guld og med div. halvædelstene. Den inderste guldkiste på 110,4 kg rent guld. Statuer, skjolde, trækasser, træstatuetter, tronstole, fodskamler, senge, brætspil, alabastlamper, modelbåde, div. tekstiler osv. Vi kunne blive ved! Mere end 5000 genstande fandt Carter stuvet sammen i den lille grav. Dybt fascinerende!
Vi afslutter dagens program med et besøg i en papyrusfabrik og -butik, hvor vi ser, hvordan man fremstillede papyrusark, som også NT blev nedskrevet på. Her vil der blive mulighed for at handle.

Tirsdag d. 10. oktober: Cairo
Josef og Maria måtte flygte til Egypten med den nyfødte Jesus. Her opholdt de sig forskellige steder i 3-4 år givetvis på flugt fra Herodes’ spioner. Der findes en spændende pilgrimsrute til stederne. Vi skal ind i gamle Cairo, Det koptiske Cairo, besøge et par af de steder, hvor den lille familie iflg. traditionen opholdt sig.: ”Den hængende kirke” og Skt. Sergius-kirken med Jesus-krypten. Vi skal også besøge Ma’adi kirken ved Nilen.
Vi skal herefter besøge Alabastermoskéen, Cairos vartegn. Her får vi en lynindføring i islam. Dagen slutter med et besøg i et nutidigt mirakel, midt i det muslimske Cairos affaldskvarter: Hulekirken.

Onsdag d. 11. oktober: Aswan
Morgenfly til Aswan og indkvartering på vores Möwenpick hotel på Elefantineøen midt i Nilen, lige ud for Aswan. Her var der o. 600 f.Kr. en stor jødisk koloni samt et jødisk tempel.
I Aswan skal vi se High Dam, den nye dæmning, bygget under daværende præsident Nasser og indviet 1970. Vi skal se den ufærdige, mega-store obelisk, som illustrerer, hvordan man dengang af moderklippen huggede de 25 m. høje obelisker ud, bl.a. den på Concorde pladsen i Paris!

Torsdag d. 12. oktober: Aswan
Vi begynder dagen med en tur i båd til en nubisk landsby på vestbredden af Nilen. På turen bliver der tilbud om en afslappende tur på kamelryg, og vi hører den spændende historie om nubierne.
Mens vi er i Aswan bliver der forventeligt også tid til at besøge byens berømte basar.

Fredag d. 13. oktober: Nilkrydstogt
Vi tjekker ind på vores Möwenpick-krydstogtskib. Vi skal inden afgang på en spændende bådtur til Philæ-templet, som man måtte flytte, da man byggede High Dam og derved oversømmede enorme arealer og mange landsbyer og templer.

Lørdag d. 14. oktober: Nilkrydstogt
Tidlig lørdag morgen begynder det fascinerende krydstogt. Fra dækket kan man iagttage det fantastiske sceneri, der udspiller sig på land kun få meter borte. Glade vinkende børn. Bønder i lange kjortler driver vandbøflerne over markerne. Sortklædte og tilhyllede kvinder vasker tøj i floden og med jævne mellemrum kaldet til bøn fra de muslimske minareter.  Første stop er ved templerne i Qum Ombo, Guldhøjen, hvor vi besøger et spændende dobbelt-tempel. Vi fortsætter nilkrydstogtet og kommer senere på dagen til Edfu. Her skal vi besøge Egyptens bedst bevarede tempel.
Vi skal nu det næste halvandet døgns tid opleve utrolige skatte fra fortiden. Op mod en tredjedel af verdens kulturskatte fra antikkens tid befinder sig i Luxor. Vi tager forventelig hul på oplevelserne om aftenen, hvor vi skal besøge Luxor-templet.

Søndag d. 15. oktober: Luxor
Tidligt om morgenen besøger vi Kongernes og Dronningernes Dale, Dronning Hatsepsuts smukke terrassetempel samt Memnon-kolosserne – alt sammen på vestsiden af Nilen. Efter frokost på båden besøger vi verdens største tempelområde, Karnak-templet, forbundet med Luxor-templet af en 3 km lang sfinks-allé. Det var her Moses trådte sine prinsesko!

Mandag d. 16. oktober: Hjemrejsedag
Efter tidlig morgenmad går det med bus til lufthavnen i Luxor, og via Cairo går turen til Kastrup Lufthavn.

Om Israel

Når du først har været i Israel én gang, må du tilbage igen!
Dette kan mange skrive under på. Kombinationen af flere tusind års historie, den komplekse og sammensatte kultur og den varierede natur, gør landet til noget helt særligt. Et land du aldrig bliver færdig med!

Flere tusind års historie
Hvis stenene kunne tale, ville Israels historie næppe kunne rummes i alverdens historiebøger. Bibelen er en af de vigtigste kilder til landets historie og den helt centrale guidebog på vores rejser. Mange af vores rejsedeltagere har oplevet, at Bibelens ord har fået en helt ny betydning, når de har fået koblet stederne og begivenhederne sammen i landet. Her blev Jesus født i Betlehem, og han døde og opstod i Jerusalem.

Læs mere om Israel her

Relaterede rejser og indlæg