Tyrkiet - i Paulus' fodspor

Beskrivelse

Oplev landet, hvor Paulus rejste rundt på spændende missionsrejser og grundlagde vigtige menigheder. Paulus mødte stor åbenhed for det kristne evangelium, men også kraftig modstand mod den nye lære.

Besøg byer, hvor menigheder, beskrevet i Johannes’ Åbenbaring, levede.

Ud over at følge de bibelske spor skal vi også opleve den spændende storby Istanbul, der i over 1.000 år var et kirkecentrum på højde med Rom.

Dertil kommer de store og smukke naturoplevelser i et gæstfrit land.

Rejsen er samtidig en sognerejse for Haderslev Domsogn.

Istanbul - Foto: GettyImages/Seqoya
Celsus biblioteket - foto: Thinkstock
Tyrkisk slik - foto: Thinkstock

Oplevelser på rejsen

Lørdag d. 14. september: Udrejse lørdag til Istanbul. Indkvartering og middag på hotel.

Søndag d. 15. september: Sejltur i Bosporusstrædet og rundtur i Istanbul. Vi ser bl.a. den byzantinske Hippodrom og Den Blå Moske samt Sultanernes palads. Vi ser også Hagia Sofia, der gennem 900 år var centrum for østkirken samt den underjordiske cisterne. Om aftenen måske besøg af lokale kristne.

Mandag d. 16. september: Morgenfly til Antakya (Antiokia). Med bus til Samandag, som ligger tæt på den syriske grænse (Seleukia, hvorfra Paulus og Barnabas sejlede til Cypern). Vespasian-Titus-tunnelen og den romerske kejser Titus’ hustrus grav. Herfra tilbage til Antakya, hvor den første hedningekristne menighed blev grundlagt. Skt. Peterskirken (første kristne stenkirke, hvor gudstjenester blev holdt i hemmelighed). Indkvartering og middag på hotel i Antakya.

Tirsdag d. 17. september: Paulus’ fødeby Tarsus, hvor vi ser Cleopatraporten, Paulusbrønden samt Pauluskirken. Gennem de kilikiske porte til Kappadokien området. Eskigümüsklosteret i Nidge, det bemærkelsesværdige klippekloster i Kappadokien. Indkvartering på hotel i Avanos.

Onsdag d. 18. september: Vi ser Göreme Park med de mange ’skorstene’ og kirker hugget ud i de bløde klipper af de første kristne. Underjordisk by, hvor de kristne gemte sig under forfølgelser i det 7. årh. Besøg i værksteder for onyx, keramik eller tæpper.

Torsdag d. 19. september: Dagen begynder med besøg på et karavanehotel tæt ved den gamle silkevej. Videre til Konya (Ikonium), der blev besøgt af Paulus på hans missionsrejser på vej til Galatien og Frygien. Indkvartering på hotel. Tid på egen hånd.

Fredag d. 20. september: Vi kører videre til Yalvac, det gamle Antiokia i Pisidien. Kolossæhøjen og den nærliggende Laodikea udgravning. Indkvartering på hotel tæt på naturfænomenet Pamukkale, hvor varmt kalkholdigt vand har dannet terrasser ned ad bjergsiden.

Lørdag d. 21. september.: Hierapolis, grundlagt som helsecenter i år 190 f.Kr. og gravmæle for apostlen Filip. Selcuk, hvor vi ser, hvor et af verdens syv vidundere, Artemistemplet, stod. Indkvartering i badebyen Kusadasi i to nætter.

Søndag d. 22. september.: Vi besøger Efesos, hvor Paulus boede i to år. Vi ser bl.a. det største teater i Lilleasien. Celcusbiblioteket. Mariakirken, der har dannet rammen om et vigtigt koncil i år 431. Ruinen af Johanneskatedralen. Her menes apostlen Johannes at være begravet. Tid på egen hånd i Kusadasi.

Mandag d. 23. september: fly fra Izmir (Smyrna) til Istanbul og videre til Danmark. En indholdsrig og spændende rejse er slut.

Rejseledere


Rejsefakta

Dato:
14. - 23. september

Pris:
Pr. person i delt dobbeltværelse:  Kr.  14.975
Pr. person i enkeltværelse:             Kr.  17.650

Det får du for prisen:

 • 9 nætter på 4* og 5* hoteller
 • 9 x morgenmad, 8 x frokost, 9 x middag
 • Engelsktalende guide oversættes til dansk
 • Udflugter og entréer ifølge program
 • Transport i egen turistbus
 • Danske rejseledere
 • Fly t/r
 • Måltider på fly
 • Drikkepenge til hoteller, chauffør og guide
 • Headsets
 • Skat og bidrag tilrejsegarantifonden

Udrejse fra: Billund

Tilmelding: Inden d. 8. juli. Herefter forhør om pladser.
Rejsen kræver særlige pasregler. Se faktura ved bekræftelse.
OBS: Forbehold for ændringer. Alm. god fysik.

Almindelige betingelser
Rejsen er underlagt Felix Rejsers almindelige betingelser vedrørende pakkerejser, som du forudsættes at være bekendt med. Betingelserne fremgår her.

Rejsenr.: 182


Katalogside

 

 

 • Felix Rejser 
 • Korskærvej 25 
 • 7000 Fredericia 
 • tlf.: 7592 2022 
 • CVR nr. 65219115