Israel - èt land, to folk og tre religioner

Beskrivelse

Et møde med Israel er et møde med et land, hvor den bibelske fortid definerer nutiden, og hvor mennesker med vidt forskellige historier og religiøse ståsteder lever side om side. Jerusalem er en by med betydning for både jøder, kristne og muslimer. På skift har de tre religioner haft magten i byen.
På denne spændende rejse krydser vi landet fra nord til syd og fra øst til vest. Fra Genesaret Sø i det smukke Galilæa til Jeriko, og fra Det Døde Hav til Jerusalem.
Vi møder mennesker, hvis hverdag er formet af landets historie og den aktuelle situation i både Israel og Palæstina.

Rejsen er samtidig en læserrejse for Kristeligt Dagblad.

Jerusalem - Foto: Peder Kølle
Fadervorkirken - Foto: Peder Kølle
Lystænding - Foto: Peder Kølle

Rejseplan

Søndag d. 17. november: Udrejse søndag morgen fra Kastrup via Istanbul til Tel Aviv. Med bus til Jerusalem til indkvartering.

Mandag d. 18. november: I dag har vi fokus på det kristne Jerusalem. Vi begynder på Oliebjerget og vandrer ned af Palmesøndagsstien til Fadervorkirken og Getsemane Have. Gennem Stefanusporten til Betesda Dam og Skt. Annekirken frem til begyndelsen på pilgrimsruten i Jerusalem. Vi går Via Dolorosa med Gabbata til Gravkirken eller Opstandelseskirken, som den også kaldes. Dagen slutter med besøg og andagt i Gravhaven.

Tirsdag d. 19. november: Fokus på det jødiske Jerusalem med Davidsbyen, tempelområdet neden for selve tempelpladsen og den jødiske bydel i Den Gamle By. Om aftenen får vi besøg af nogle af dagens jerusalemitter og besøger Den Danske Kirke i Jerusalem.

Onsdag d. 20. november: Vi ser det gribende Holocaust museum, Yad Vashem. Vi kører videre til Hebron, hvor den aktuelle konflikt er særlig tydelig. Vi besøger Hyrdernes Mark nær Betlehem og ser Fødselskirken, den første kirke bygget i Det Hellige Land. Vi slutter dagen af sammen med kristne palæstinensere i Betlehem.

Torsdag d. 21. november: Besøg på dåbsstedet, Qasr Al-Yahud ved Jordanfloden. Fortsætter til Masada, Herodes’ imponerende klippefæstning. Videre til besøg i Jeriko, hvor vi besøger Zakæus’ Hus, hvor det palæstinensiske bibelselskab har et arbejde til fordel for især unge piger og kvinder. Indkvartering i Jeriko.

Fredag d. 22. november: Vi kører nordpå til Nazaret, Jesu barndomsby. Her ser vi Bebudelseskirken med dens mange illustrationer af, hvad det betyder, at 'Ordet blev kød', og 'Gud blev menneske'. Vi besøger Nazareth Village og får viden om livet i byen på Jesu tid og spiser et måltid inspireret af bibelske madopskrifter. Videre til Genesaret Sø til besøg i den 8-kantede kirke på Saligprisningernes bjerg, hvor Jesus holdt Bjergprædikenen. Vi går ned til søen og ser Tabgha og Kapernaum med ruinerne af synagogen og Peters hus.

Lørdag d. 23. november: Efter en skøn sejltur på Genesaret Sø, kører vi gennem Golanhøjderne til Gamla, Galilæas Masada, et sted kendt for politisk og socialt oprør. Her møder vi også mennesker, som i dag arbejder med, hvordan de kan forholde sig til den aktuelle konflikt i området. Herfra til spændende rundvisning i kibbutz Gadot. Dagens sidste besøg er i Magdala, Maria Magdalenes hjemby. Vi slutter dagen af med en rundvisning i Kibbutz Ein Gev.

Søndag d. 24. november: Hjemrejse søndag efter en uforglemmelig rejse til Israel. Vi flyver fra Tel Aviv via Istanbul til Kastrup.

Rejseledere


Rejsefakta

Dato: 
17. - 24. november

Pris:
Pris pr. person i delt dobbeltværelse:  Kr.  14.975
Pr. person i enkeltværelse:                      Kr. 18.225

Det får du for prisen:

 • 7 nætter på 3* hoteller
 • 7 x morgenmad, 1 x frokost (22/11), 7 x middag
 • Udflugter og entréer ifølge program
 • Supplerende lokal guide
 • Transport i egen turistbus
 • Danske rejseledere
 • Fly t/r
 • Måltider på fly
 • Drikkepenge til hoteller, chauffør og guide
 • Headsets
 • Skat og bidrag til rejsegarantifonden

Udrejse fra: Kastrup

Tilmelding: Inden d. 13. september. Herefter forhør om pladser.
OBS: Forbehold for ændringer. Alm. god fysik. Rejsen kræver særlige pasregler. Se faktura ved bekræftelse.

Almindelige betingelser
Rejsen er underlagt Felix Rejsers almindelige betingelser vedrørende pakkerejser, som du forudsættes at være bekendt med. Betingelserne fremgår her.

Rejsenr: 305


Printvenlig program

 • Felix Rejser 
 • Korskærvej 25 
 • 7000 Fredericia 
 • tlf.: 7592 2022 
 • CVR nr. 65219115