Italien - Rom og Assisi

Beskrivelse

At rejse til Rom er at rejse i tiden, og overalt i byen ser vi levn fra flere tidsaldre. Oplev både det antikke Rom, pavernes Rom, middelalderens Rom og den moderne storby.

Den bedste måde at opleve Rom på er til fods – og hotellets centrale beliggenhed gør, at vi kan gå til de fleste steder og efterfølgende hvile benene på hotellet. Efter mødet med storbyen er det dejligt at nyde roen i stemningsfyldte Assisi. Byen er som taget ud af et eventyr, med rislende fontæner og mageløse udsigter. Frans af Assisi levede her et liv, konfliktfyldt og i søgen efter at efterleve det kristne budskab om næstekærlighed.
Fritiden i Rom og Assisi kan du nyde på egen hånd eller sammen med rejselederne og vores lokale danske guide.

Peterskirken indefra - Foto: GettyImages/CAHKT
Den Spanske Trappe - Foto: GettyImages/IakovKalinin
Nyd freden i Assisi - Foto: GettyImages/Bluejayphoto

Oplevelser på rejsen

Mandag d. 23. september.: Udrejse mandag med fly fra Billund via Frankfurt til Rom. Indkvartering på hotel. Middag på restaurant.

Tirsdag d. 24. september.: Pavernes Rom. Med dansktalende guide besøger vi Vatikanmuseerne med det Sixtinske Kapel og Peterskirken, hovedkirken for den katolske kristenhed. Efter besøget går vi ad pilgrimsgaden via dei Coronari til Piazza Navona, Pantheon, Trevifontænen og den Spanske Trappe. Turen slutter med et besøg i basilikaen Santa Maria Del Popolo med kunstneren Caravaggios to fornemme værker: Peters korsfæstelse og Paulus' omvendelse.

Onsdag d. 25. september.: Antikkens Rom. Formiddagen byder på en spændende vandring, hvor vi med vores guide går fra kejser Trajans forum til Capitol, det antikke Roms hellige høj, hvor templerne for Jupiter og Juno lå. Herfra er der en god udsigt over Forum Romanum. Vi besøger det mamertinske fængsel, hvor Peter og Paulus sad fængslet. Vi ser Colosseum udefra og fortsætter til Lateran-området med Johanneskirken, Roms første kristne kirke og Roms Domkirke med Roms ældste dåbskapel. Vi slutter ved Den Hellige Trappe, bragt til Rom fra Pontius Pilatus' bolig i Jerusalem.

Torsdag d. 26. september: Et helt specielt besøg i klostret ved Le Tre Fontane, stedet hvor Paulus blev henrettet. Besøget bringer os videre til Pauluskirken, hvor Paulus ligger begravet. Vi standser ved Paulusporten, og Aventinerhøjen.

Fredag d. 27. september: En vandretur ad den historiske hærvej, via Appia Antica, hvis første strækning blev anlagt omkring 300 f.Kr. og gik fra Rom til Capua. Vejen, hvor Peter på flugt fra korsfæstelsen i Rom mødte Kristus. Vi besøger katakomben San Sebastiano, begravelsesområde for de første kristne fra år 0-300. På de gamle vægge er velbevarede graffiti med bl.a. navnene Peter og Paulus. Eftermiddagen fri. Middag på egen hånd.

Lørdag d. 28. september: Tidlig morgentog til Assisi. Efter indkvartering på hotel begynder vores vandring til stederne, hvor Frans levede for ca. 600 år siden. Eftermiddagen slutter med et uforglemmeligt besøg i basilikaen San Francesco, bygget over Frans’ grav kort tid efter hans død. Basilikaen indgår på UNESCO's verdensarvsliste.

Søndag d. 29. september: Morgenandagt i det fri i skoven ved klostret EremoCarceri, der ligger på bjerget Subasio. Besøg på klosteret San Damiano. Her oprettede Den Hellige Clara nonneordenen Clarisserne. Vi går tilbage til Assisi. Besøg i basilikaen Santa Maria degli Angeli, området, der var udgangspunkt for Frans og hans brødres virke. Resten af eftermiddagen fri.

Mandag d. 30. september: Afrejse fra Assisi til Roms Lufthavn. Retur til Billund.

Rejseledere


Rejsefakta

Dato: 
23. - 30. september

Priser:
Pr. person i delt dobbeltværelse: Kr. 11.975
Pr.personienkeltværelse:             Kr. 13.775
Tillæg afrejse Kastrup:                Kr. 975,-

Det får du for prisen:

 • 7 nætter på 3* hoteller
 • 7 x morgenmad, 2 x frokost (28/9, 29/9), 6 x middag
 • Udflugter og entréer ifølge program
 • Lokal dansktalende guider
 • Turistbus, tog og offentlig transport i følge program
 • Danske rejseledere
 • Fly t/r
 • Drikkepenge til spisesteder og chauffør
 • Headsets
 • Skat, moms og bidrag til rejsegarantifonden

Udrejse: Billund eller Kastrup

Tilmelding: Inden d. 10. juli. Herefter forhør om pladser.
OBS: Forbehold for ændringer. Kræver god fysik, da vi skal gå meget.

Almindelige betingelser
Rejsen er underlagt Felix Rejsers almindelige betingelser vedrørende pakkerejser, som du forudsættes at være bekendt med. Betingelserne fremgår her.

Rejsenr.: 172


Katalogside

 • Felix Rejser 
 • Korskærvej 25 
 • 7000 Fredericia 
 • tlf.: 7592 2022 
 • CVR nr. 65219115