Retræte – Wittensee

19. juni - 20. juni 2021TysklandEfterårKør-selvEuropa, Relax, Temarejser

Retræte – Wittensee

*Rejsen udsættes til et andet tidspunkt. Følg med her på siden.*

Det spændende og dramatiske grænseland, hvor dansk og tysk har mødtes på godt og ondt i århundreder. Spændende og enestående monumenter står som udtryk for en begivenhedsrig egn, som man kan lære meget af at besøge. Kombineret med det smukt beliggende kursuscenter Wittensee danner det den perfekte ramme for nogle refleksions- og udflugtsdage omkring emnet grænseland. Vi skal bl.a. besøge Dannevirke, Rendsborg ved Kielerkanalen og Slesvig, samtidig med at vi under vandringen reflekterer over grænselande i vores liv med Gud.

Det er turen, hvor vi har god tid til det hele. Vi skal ikke have travlt. Vi skal ikke nå en hel masse. Men vi skal have god tid til at være og nyde. Nyde stedet. Nyde naturen. Nyde maden. Nyde stilheden. Nyde fællesskabet.

Rejseplan

Fredag d. 25. september 2020
Vi mødes kl. 15 ved Dannevirke vest for Slesvig. Vi bliver introduceret til temaet og hilser på hinanden. Vi hører om Dannevirke, hvorefter vi går en pilgrimstur på stedet og reflekterer over stedets betydning og på mure vi sætter i vores eget liv. Kl. 18 ankommer vi til Wittensee, hvor vi indkvarteres. Derefter aftensmad. Om aftenen er der en refleksion, hvorefter der er mulighed for en lille gåtur rundt i byen og ned til søen eller tid til stilhed på værelset/huset. Vi slutter dagen med aftensang i kapellet.

Lørdag d. 26. september 2020
Efter morgenmaden har vi en stille formiddag med tilbud om bl.a. bønnevandring i tilknytning til temaet. Efter frokost tager vi en tur til Rendsborg, hvor vi går den historiske blå rute med udvalgte steder reflekteret i temaet. Vi slutter udflugten med en togtur på den storslåede jernbanebro over Kielerkanalen. Efter aftensmaden er der tilbud om en aftengåtur, samtale og hygge i grupperummet, stilhed på værelset og aftensang i kapellet.

Søndag d. 27. september 2020
Denne formiddag har vi en gudstjeneste i kapellet efterfulgt af stilhed i huset og ved søen. Efter middag tager vi på en afslappet vandretur med kaffekurv og refleksioner langs Kielerkanalen med mulighed for færgeoverfart ved den nærliggende by Sehestedt. Aftenen byder på samtale og hygge i grupperummet, stilhed på værelset og aftensang i kapellet.

Mandag d. 28. september 2020
Vi begynder dagen med en stille formiddag med en åndelig refleksion/oplæg over temaet med efterfølgende tilbud om bl.a. bønnevandring. Efter middag forlader vi Wittensee for at besøge centrale seværdigheder i Slesvig: domkirken og Ansgar-monumentet i Hedeby. Vi slutter en dejlig ferieretræte af med fælles middag på en særlig restaurant i nærheden. Derefter afsked og hjemrejse.