Retræte – Wittensee

17. juni - 20. juniTysklandSommerKør-selvEuropa, Relax, Temarejser

Retræte – Wittensee

Det smukt beliggende kursuscenter, Wittensee, danner det perfekte udgangspunkt for nogle reflektions- og udflugtsdage over emnet: Grænseland.

Vi er i det spændende og dramatiske grænseland, hvor dansk og tysk har mødtes på godt og ondt i århundreder, og hvor enestående monumenter står som udtryk for en begivenhedsrig egn.

Udover undervisning og retræte i Wittensee, skal vi bl.a. besøge Dannevirke, Rendsborg ved Kielerkanalen og Slesvig. På vandringer disse steder er der god mulighed for at reflektere over grænselande i vores liv med Gud. Det er en rejse, hvor vi har god tid til det hele. Vi skal ikke have travlt. Vi skal ikke nå en hel masse. Men vi skal have god tid til at være og nyde.

Rejseplan

Indkvartering

Torsdag d. 17. juni
Vi mødes kl. 15 ved Dannevirke vest for Slesvig. Vi bliver introduceret til temaet og hilser på hinanden. Vi hører om Dannevirke, hvorefter vi går en pilgrimstur på stedet og reflekterer over stedets betydning og på mure vi sætter i vores eget liv. Kl. 18 ankommer vi til Wittensee, hvor vi indkvarteres. Derefter aftensmad. Om aftenen er der en refleksion, hvorefter der er mulighed for en lille gåtur rundt i byen og ned til søen eller tid til stilhed på værelset/huset. Dagen slutter med aftensang i kapellet.

Fredag d. 18. juni
Efter morgenmaden har vi en stille formiddag med tilbud om bl.a. bønnevandring i tilknytning til temaet. Efter frokost tager vi en tur til Rendsborg, hvor vi går den historiske blå rute med udvalgte steder reflekteret i temaet. Vi slutter udflugten med en togtur på den storslåede jernbanebro over Kielerkanalen. Efter aftensmaden er der tilbud om en aftengåtur, samtale og hygge i grupperummet, stilhed på værelset og aftensang i kapellet.

Lørdag d. 19. juni
Stille formiddag med en åndelig refleksion/oplæg over temaet med efterfølgende tilbud om bl.a. bønnevandring. Efter middag tager vi på en afslappet vandretur med kaffekurv og refleksioner langs Kielerkanalen med mulighed  for færgeoverfart ved den nærliggende by Sehestedt. Aftenen byder på samtale og hygge i grupperummet, stilhed på værelset og aftensang i kapellet.

Søndag d. 20. juni
Denne formiddag holder vi gudstjeneste i kapellet efterfulgt af stilhed i huset og ved søen. Efter middag forlader vi Wittensee for at besøge centrale seværdigheder i Slesvig: domkirken og Ansgar-monumentet i Hedeby. Vi slutter en dejlig ferieretræte af med fælles middag på en særlig restaurant i nærheden. Afsked og hjemrejse.

Vi bor på retrætecenteret Wittensee, som ligger skønt ned til søen.

Der er ikke bad/toilet på værelset:
2 Dobbeltværelser deles om bad/toilet og 2 enkeltværelser deles om bad og toilet.

Relaterede rejser og indlæg