Thy – Tæt på naturen

Programforslag

DanmarkBusDanmark, Menighedsrejser

Thy – Tæt på naturen

Thy i det nordvestligste hjørne af Danmark byder på dejlige unikke oplevelser indenfor både natur og historie. Egnen er præget af det tætte forhold til havet, som omgiver Thy, en egn, hvor kirke og kristendom har stået stærkt i århundreder.

I Thy har man forstået at værne om historien med spændende museer og den store nationalpark. Denne tur er en glimrende mulighed for at få et godt indtryk af et særligt stykke af Danmark.

Rejseplan

Dag 1

Bussen kører mod Thyborøn, hvor får vi frokost på lokal restaurant. Vi fortsætter til Sea War Museum med formidling af søkrigen i Nordsøen under 1. verdenskrig.

I klitterne mellem museet og havet ligger ”Mindepark for Jyllandsslaget”. Herfra sejler vi over Thyborøn kanal og ankommer til indkvartering og middag på vores hotel.

Dag 2

Vi begynder dagen med andagt i Harring Missionshus-museum, hvor Henning Filipsen fortæller lidt om huset og Thy. Det er Danmarks eneste Missionshus-museum.

Vi forsætter til Vestervig Kirke, Danmarks største landsbykirke og derefter til Lodbjerg Kirke, Danmarks mindste landsby kirke.

Ved frokosttid kommer vi til Vorupør, hvor vi spiser frokost på Vesterhavscafeen.

Landmand, jæger og naturelsker Hans Korsgaard giver os herefter en tur i Nationalpark Thy, hvor vi bl.a. standser ved Torup Kirketomt.

Vi vender tilbage til middag og aftensamling på hotellet, hvor tidligere fisker og missionær Tage Grønkjær fortæller.

Dag 3

Havet kalder igen. Vi besøger Vester Vandet Kirke og fortsætter til Klitmøller, hvor Tage Grønkjær guider os.

Derefter besøger vi bunkeranlægget i Hanstholm, der var et vigtigt knudepunkt for tyskerne under 2. verdenskrig.

Vi spiser frokost, før vi forlader Hanstholm, og besøger testcentret for vindmølleenergi i Østerild Klitplantage.

Herfra kører vi over ”vejlerne” forbi Johan Skjoldborgs hus på tilbagevejen til hotellet. Vi spiser middag og holder en festsamling.

Dag 4

Afgang fra hotellet. Det går ”sydover”, men vi tager os tid til en afstikker til Jegindø og videre over Oddersundbroen.

Vi spiser frokost på Restaurant Pavillonen Hanbjerg Marina. Med en bedre forståelse af den gamle drillende bemærkning: Det smukkeste ved Mors, er udsigten til Thy, fortsætter vi ad opsamlingsruten.