Tanzania – store oplevelser venter

En spændende rundrejse med masser af oplevelser uden for de sædvanlige turistruter.

01. august - 16. augustTanzaniaSommerFlyØvrige verden, Temarejser

Tanzania – store oplevelser venter

Har du også måttet lægge øre til mange begejstrede Afrikaentusiaster, så du nu selv må afsted og opleve det med egne øjne. Eller har du drømt om at tage på backpackertur, men ikke lige haft vennerne, der ville med? Eller følt dig lidt skræmt af det vilde Afrika? Nu får du muligheden for at udleve backpackerdrømmen og deltage i dine venners Tanzaniasamtaler med dine egne anekdoter.

Tanzania har det meste!
Bountyhvide sandstrande, løver, bjerge, floder, jordveje, storcentre, kristne, muslimer, stjerneklare nætter, byboere og nomadestammer. Vi kommer til at møde det meste på 16 dage rundt i Tanzania. Vi overnatter ved de lokale masaier i telte, spiser mad med fingrene, bumper afsted på landets jordveje, nyder badehotellets luksus på Zanzibar, slapper af i safarilodgens pool og vinker til elefanterne, der kommer for at drikke. Det helt særlige er mødet med de lokale missionærer og kristne.

Rejselederne kender folk i området og taler sproget, og vi kommer til at møde de lokale kristne og høre deres historier. Nogle steder er det problemfrit at være kristen, mens det på Zanzibar kan være med livet som indsats. Vi ser flere sider af livet og lærer om, hvordan livet som kristen udfolder sig i spændingsfeltet mellem heksedoktorens natur, religion, islam og kristendommen.

Rejseplan

Lørdag den 1. august
Vi tager et fly om formiddagen til Tanzanias hovedstad Dar es Salaam med mellemlanding i Istanbul. Det er vigtigt enten at have et godt sovehjerte eller være veludhvilet hjemmefra, for det bliver en hård omgang. Vi forventer at lande i Dar es Salaam omkring kl. 3 om morgenen, hvor vi får ordnet vores visum og får det første kulturmøde ved visaskranken.

Søndag den 2. august
Når alle har fået deres visa, sætter vi os på bænkene ved lufthavnen, snupper en lur og venter, til bussen kommer. Vi skal videre til Iringa og har lejet vores egen bus. Hvis der er energi til og stemning for det, tager vi ind i en lokal kirke om morgenen, før vi drager mod Iringa og checker ind på vores sovested.

Mandag den 3. august
Vi møder Kipapi, der har været ansat i Luthersk Missions litteraturarbejde, Soma Biblia. Han tager os med på en tur, viser rundt og giver os en smagsprøve på evangelisation gennem bog- og bibelsalg i Tanzania. Om aftenen besøger vi ham og hans familie og spiser sammen med dem.

Tirsdag den 4. august
Vi tager på udflugt med en britisk missionær, der arbejder ude i landsbyerne omkring Iringa. Han fortæller os, hvordan de afhjælper fysiske behov hos de lokale og samtidig forsøger at forkynde evangeliet. Om eftermiddagen tager vi ind på Neema Craft, der er et værksted, hvor en række lokale med fysiske handicaps laver et væld af flotte og brugbare produkter

Onsdag den 5 august
Vi tager på udflugt til Isimila Stone Age Site, der er et af verdens vigtigste stenaldersteder. Her har jordens erodering efterladt 9 meter høje sandstøtter, som er et imponerende syn. Her får vi en vandretur fra morgenen af, før det bliver rigtig varmt. Derefter tager vi ud til en flod, hvor der er nogle små bungalows. Her tager vi en afslapningsdag, hvor vi hver især kan gøre, som vi har lyst til. Der er mulighed for at hike i området langs floden, se vandfaldet, hoppe på store sten, spille beachvolley, bade i floden, tage en ridetur på heste fra en nærliggende gård, eller hvad vi ellers har lyst til. Missionærerne, der driver campsitet, har arbejdet i Østafrika en stor del af deres liv og vil om aftenen, når vi mødes rundt om bålet, fortæller om deres arbejde og liv med Gud.

Torsdag den 6 aug
Vi nyder campsitet og tager måske en morgendukkert i floden, inden vi kører mod Ruaha Nationalpark, der er Tanzanias største, med et væld af forskellige dyr. Der er løver, elefanter, giraffer, flodheste, mere end 350 fuglearter, og hvis vi er heldige, ser vi også leoparder og geparder. Når vi kommer frem til parken sidst på eftermiddagen, checker vi ind på et lækkert campsite, hvor vi smider taskerne, inden vi indtager poolen. Herfra kan vi betragte elefanter og antiloper, der kommer til campens vandhul for at drikke. Om aftenen nyder vi en kold cola og holder øje med giraffer eller bøfler, der lister sig forbi vores sovesteder.

Fredag den 7. august
Vi står tidligt op og ser solopgangen over savannen, mens vi spejder efter dyrene. Vores guider fortæller om dyrelivet, og der bliver rig mulighed for at fylde kameraet med billeder af den østafrikanske fauna. Vi bruger hele dagen i parken og nyder aftenen på verandaen på lodgen.

Lørdag den 8. august
Vi snupper en sidste tur rundt i parken, inden vi forlader den. Men vi skal ikke langt. Lige uden for parken bor en masaistamme, som har givet os lov til at slå telt op på deres boplads. Vi kommer til at bo mellem får og geder, mens masaierne serverer deres lokale mad, viser deres boplads og fortæller om livet, spiller musik og danser med os.

Søndag den 9. august
Vi tager med masaierne i kirke og oplever deres gudstjeneste og det kristne fællesskab på tværs af lande, kultur og sprog. Efter gudstjeneste og frokost drager vi mod Iringa, hvor vi nyder aftenen på en lækker restaurant med flot udsigt ud over byen.

Mandag den 10. august
Vi tager med bus tilbage til Dar es Salaam. Det bliver en tur på cirka 10 timer, alt efter om bussen punkterer, eller vi bliver fanget i en trafikprop. Men turen er skøn, og der er rig mulighed for at snakke med sidemanden i bussen.  Vi overnatter på et gæstehus i centrum af byen.

Tirsdag den 11. august
Destination er Zanzibar, hvortil vi tager morgenfærgen. Efter to timer på Det Indiske Ocean, er vi fremme ved ferieøens hovedby, Stone Town. Her checker vi ind på vores hotel, smider vores tasker og drager ud til en lokal kristen bror. Han vil fortælle sin dramatiske historie om, hvordan han kom i livsfare og måtte flygte, da han som ung konverterede fra islam til kristendommen. Vi møder også en lokal missionær, der vil fortælle om sit arbejde blandt øens muslimer. Om eftermiddagen ser vi byens katedral, det gamle slavemarked, fortet og slutter dagen af i Forodhani Gardens. Her er der et overdådigt madmarked med lokale retter, som indtages i solnedgangen ved havnens gamle kanoner.

Onsdag den 12. august
Vi tager afsted til Nordøen, hvor vi checker ind på et lækkert strandhotel. Her bruger vi de næste par dage til afslapning, badning, snorkling og udflugter. Eftermiddagen er fri til selvbetalte udflugter. Det kunne for eksempel være delfinsafari, snorkling langs koralrevene, sejlture, rundvisning på en krydderifarm eller en motorcykeltur rundt på øen. Vi ser, hvad folk i gruppen har lyst til, og planlægger derefter. Har man ikke lyst til udflugter, så er stranden og Det Indiske Ocean fantastisk smukt. Vi spiser middag på hotellet.

Torsdag den 13. august
Dagen er programfri, og der er mulighed for at tage afsted på selvbetalte udflugter. Morgenmad og middag spises på hotellet ved strandbredden.

Fredag den 14. august
Vi bruger formiddagen ved stranden, inden vi siger farvel til vores strandhotel og igen tager til Stone Town. Vi tager eftermiddagsfærgen tilbage til fastlandet og Dar es Salaam.

Lørdag den 15. august
Turens sidste dag på det afrikanske kontinent. Vi møder en af de danske missionærer, der vil fortæller om LM’s arbejde ud fra byen. Herefter tager vi videre til et lokalt træmarked, hvor vi kan få fyldt taskerne op med brugskunst, kunstnerisk udformede elefanter, malerier, slangebøsser og smykker. Der bliver god mulighed for at træne sine evner til at prutte om prisen, inden vi går over og ser det moderne storcenter, som Dar es Salaam også har. Vi slutter vores rejse på et hotel ved stranden, hvor man kan få en sidste dukkert i Det Indiske Ocean. Vi bruger vores sidste aften sammen og nyder middagen, inden vi omkring midnat tager mod lufthavnen for at nå flyet hjem.

Søndag den 16. august
Vi forlader Dar Es Salaam omkring kl. 2-3 stykker om morgenen og lander i København sidst på eftermiddagen, hvor vi tager afsked med hinanden – en masse oplevelser rigere og med kufferten fuld af souvenirs, sand og anekdoter.