Tanzania – unikke oplevelser

En spændende rundrejse med masser af oplevelser uden for de sædvanlige turistruter.

TanzaniaEfterårFlyØvrige verden, Temarejser

Tanzania – unikke oplevelser

Tanzania er kendt for sine mange nationalparker, hvor løver, elefanter, giraffer, zebraer og andre dyr ses i deres rette element. Et land med hvide strande og solopgang over Det Indiske Ocean. Vi møder et utrolig gæstfrit folk, en dejlig natur og i højlandet et behageligt klima. Rejsen byder på fine naturoplevelser. Vi kører gennem bjergrige områder, gennem dyrkede marker og over savannen, hvor kvægnomaderne bor. To danske rejseledere følger med på hele turen, den ene har boet og arbejdet i Iringa i mere end 10 år.

Vi begynder i Dar es Salaam, Tanzanias største by, med Østafrikas største havn. Her besøger vi Nationalmuset og Soma Biblia, Luthersk Missions bogsalg. Dernæst tager vi til Iringa og skal blandt andet besøge Isimilla, en kendt lokation for værdifulde stenalderudgravninger.  Vi besøger også et stort, broget marked, hvor alt til husholdningen kan købes. Vi møder Luthersk Missions arbejde, besøger den tidligere skole for danske missionærbørn samt Den Lutherske Kirkes bibelskole. Derefter tager vi til

Ruaha Nationalpark, Tanzanias største nationalpark, hvor vi overnatter på Ruaha River Lodge i små hytter bygget direkte på flodbredden. Fra hyttens veranda kan vi følge dyrene i floden. Vi kører i åbne biler på safaritur i parken. Efter opholdet i Ruaha Nationalpark fejrer vi gudstjeneste med kristne kvægnomader og spiser sammen med menigheden – dejlig lokal mad tilberedt over bål.

Rejsen er samtidig en læserrejse for Kristeligt Dagblad

Rejseplan

Mandag d. 28. september
Vi tager morgenflyet fra Billund eller Kastrup, og med mellemlanding i Amsterdam flyver vi videre til Dar Es Salaam, hvor der er forventet ankomst ca. kl. 22.10. I lufthavnen udfylder vi en formular, så vi kan få visum til vores ophold. Herefter kører vi i bus til Landmark Hotel ved det indiske Ocean.

Tirsdag d. 29. september
Efter en dejlig overnatning og morgenmad på hotellet tager vi ud for opleve Dar es Salaam. Vi besøger Tanzania National Museum, hvor der er udstillinger om blandt andet den første præsident J. Nyerere, samt om et meget tidligt fund af et menneske i Nordtanzania. Vi besøger den lutherske domkirke Azania Front Church. Ved hotellet er der mulighed for at bade i poolen og nyde det lune vejr, så husk badetøj og solcreme.

Onsdag d. 30. september
Efter morgenmad på Landmark Hotel besøger vi Luthersk Missions bogarbejde, Soma Biblia. Gennem kristen evangelisk litteratur på swahili kommer de ud med evangeliet, og samtidig støttes de lokale kristne i oplæringen. Vi flyver til Iringa, hvor vi bliver indkvarteret på Iringa Lutheran Center et dejligt gæstehus/hotel nær bycentrum.

Torsdag d. 1. oktober
Efter morgenmad og andagt besøger vi et lille nyåbnet museum i Iringa. Herefter går turen til Isimila Stone Age Site, som regnes for at være et af verdens rigeste og vigtigste stenalderfund. Vi tager på markedsbesøg, hvor der er mulighed for at købe meget forskelligt tanzaniansk brugskunst; bl.a. ting lavet i ibenholt.

Fredag d. 2. oktober
Vi kører til Ruaha National Park, som er det afrikanske kontinents næststørste park, (den største ligger i Congo, og den kan ikke besøges af turister). Vi bor en nat på Ruaha River Lodge inde i parken. Lodgens hytter er bygget ind i flodbredden direkte ned til Den Store Ruaha-flod. Her er der elefanter, giraffer, zebraer, gazeller, antiloper og formodentlig også løver. Ruaha National Park udmærker sig ved at være den nationalpark i Tanzania med flest forskellige dyrearter, dog er næsehornet ikke set på turiststier i de sidste 30 år. Der findes mere end 450 forskellige fuglearter i parken. I åbne safaribiler kommer vi tæt på dyrelivet, og med det åbne tag har du mulighed for at tage flotte fotos af dyrene og det storslåede landskab.

Lørdag d. 3. oktober
Individuelt program. Der er også mulighed for at tilkøbe sig en tur mere i de åbne safaribiler. Efter frokost er der safaritur for alle, inden vi kører ud af parken. Vi overnatter på et katolsk gæstehus i Mapogoro.

Søndag d. 4. oktober
Efter morgenmad går turen videre til gudstjeneste i en lille kirke ude i bushen sammen med nye kristne fra forskellige kvægnomadestammer f.eks.: maasai, barabaig, iraqw. Disse mennesker har mødt evangeliet gennem Luthersk Missions arbejde blandt kvægnomader. Vi spiser sammen med dem og tager herefter tilbage til Iringa, hvor vi igen flytter ind på Lutheran Center.

Mandag d. 5. oktober
I dag er vi turister i Iringa. Vi ser den tidligere danske skole og tager en tur i Maasai-gade. Vi besøger en kvægfarm uden for Iringa. Denne farm har modtaget støtte fra Danida. Ejerens søn har taget sin landbrugsuddannelse i Danmark.

Tirsdag d. 6. oktober
Vi tager ud i bushen til landsbyen Ilambilole (for 7-8 år siden årets landsby i Tanzania). Her besøger vi en bibelskole for nomader. På skolen er der elever fra mange forskellige stammer, og fælles for dem er, at de tilhører marginaliserede grupper i Tanzania. Luthersk Mission driver ved indsamlede midler denne skole i tæt samarbejde med de syv sydlige stifter i Den Lutherske Kirke i Tanzania (ELTC). Agnes Rahbek har gennem mange år undervist på denne bibelskole.

Onsdag d. 7. oktober
Vi besøger Neema Crafts, som er et værksted med tilhørende butik, hvor mennesker med forskellige fysiske handicaps arbejder. Her fremstilles flotte produkter, der også kan købes online hjemmefra.

Torsdag d. 8. oktober
Vi påbegynder turen tilbage til Dar es Salaam. Vi kører i bus gennem Kitonga-passet, langs Udzungwa, gennem Mikimi National Park, langs Uluguru-bjergene og ind i Morogoro. Undervejs nyder vi det afrikanske landskab, og måske får vi fra bussen øje på dyr fra naturreservaterne. Vi ankommer til Morogoro, hvor vi indkvarteres på Amabilis Conference Center.

Fredag d. 9. oktober
Efter morgenmaden kører vi til Dar es Salaam, hvor vi tager en tur til Slip Way, hvor der er mulighed for at handle eller bruge tiden på at bade i poolen og slappe af. Vi spiser middag på roof-top restaurant, inden det er tid at køre til lufthavnen. Vi flyver hjem til Danmark igen, ca. kl. 23.15 er der afrejse mod Amsterdam.

Lørdag d. 10. oktober
Vi mellemlander i Amsterdam, skifter fly og flyver til henholdsvis Billund eller Kastrup. Ankomst sidst på formiddagen efter en god og oplevelsesrig rejse.

Relaterede rejser og indlæg