Stockholm, Uppsala og Götakanalen

Oplev Sveriges smukke natur med en hyggelig sejltur på Götakanalen.

13. juli - 19. juliSverigeVibeke Hvidberg, Bjarne HvidbergBusEuropa, Storbyrejser, Temarejser

Stockholm – Uppsala og Götakanalen

En rejse med unikke oplevelser og spændende udflugter. Nyd det smukke landskab på ruten, de hyggelige byer og hør om den svenske historie.

Oplev en dejlig sejltur gennem den imponerende Götakanal mellem de store søer Vänern og Vättern. Nyd en hyggelig frokost om bord på båden med flotte landskaber på hver side af kanalen.

Efter sejlads på den stille kanal kører vi til Nordens Venedig, Stockholm. Her er der er fælles oplevelser, men der er også mulighed for at gå på egen hånd.

Vi tager på dagstur til det historiske ærkebispesæde Uppsala, hvor vi får en guidet byrundvisning, ser Sølvbibelen og Domkirken.

Der venter dig svensk landidyl, charmerende områder og betagende bygningsværker i den interessante og stemningsfulde storby Stockholm.

Rejseplan

Onsdag d. 13. juli
Opsamling gennem Jylland. Vi sejler fra Frederikshavn kl. 12.15 med Stena Line til Gøteborg. Efter ankomst kl. 15.45 kører vi videre til overnatning i på hotel i Skövde. Hotellet ligger i smukke omgivelser ved Boulognerparken, der er en grøn oase midt i Skövde.

Torsdag d. 14. juli
Efter morgenmaden sætter vi kurs mod Töreboda, som ligger knap 1 times kørsel nord for Skövde. I Töreboda går vi ombord båden, som skal sejle os en tur på Gøtakanalen.  Vi kan se frem til det smukkeste sejlads og rejsens absolutte højdepunkt. Nyd stilheden på kanalen og oplev de imponerende 16 sluser vi skal igennem, og som har en samlet niveauforskel på cirka 40 meter. Nogle steder ligger sluserne så tæt på hinanden, at man kan stå af båden og gå langs kanalen til den næste sluse. Langs ruten besøger vi et hjemstavnsmuseum i Lyrestad inden vi fortsætter sejladsen. Frokosten bliver denne dag indtaget ombord på båden. Efter endt sejlads ankommer vi til Sjötorp hvor bussen venter på os. Vi sætter kursen mod Sveriges hovedstad, men spiser middag på restaurant undervejs. Efter middagen fortsætter vi til vores hotel lidt uden for Stockholm.

Fredag d. 15. juli
I dag skal vi opleve storbyen Stockholm. Vi begynder med en guidet rundtur, som er en god introduktion til historien og kendte steder. Sidst på turen får vi lidt at vide om det jødiske liv i Stockholm.
Herefter spiser frokost sammen på restaurant i byen, inden vi oplever mere af Den Gamla Stan. Den er en af ​​de største og bedst bevarede middelalderbycentre i Europa og en af ​​de førende attraktioner i Stockholm. Det er her Stockholm blev grundlagt i 1252. Der er tid på egen hånd inden vi tager tilbage til hotellet.

Lørdag den 16. juli
Dagen i dag er til egne oplevelser. Er der steder du gerne vil besøge i Stockholm, så er der mulighed for det. Bussen er til rådighed, og kører ind til byen med de som gerne vil det. Ellers er der også mulighed for at slappe af og opleve området omkring hotellet. Vi mødes til middag på hotellet.

Søndag d. 17. juli
Denne dag tager vi til ærkebispesædet Uppsala. Vi begynder med at køre nord for Uppsala for at se gravhøjene, og herefter besøger vi Gamla Uppsala Museum. Inden afgang mod Uppsala, spiser vi vores madpakke i det grønne.
I Uppsala får vi en guidet byrundtur til fods, hvor vi blandt andet ser Sølvbibelen og Domkirken. Herefter retur til hotellet.

Mandag d. 18. juli
Vi forlader Stockholm og rejser tilbage til Västergötland. På vejen gør vi ophold i den gamle hyggelige by Skara. Vi ser domkirken og de gamle gader. Vi overnatter endnu en gang på hotellet i Skövde.

Tirsdag d. 19. juli
På turen tilbage til Göteborg besøger vi det eventyrlige Varnhem Kloster. Fra Göteborg tager vi færgen tilbage til Frederikshavn. Undervejs nyder vi en dejlig buffet inden vi ankommer til Danmark igen med bagagen fyldt med nye indtryk.

Hver dag er der frivilligt tilbud om en morgen- og aften refleksion. Nogle dage kan det ske, det af praktiske grunde bliver i bussen.

*Forbehold for ændringer i program.

Relaterede rejser og indlæg