Stockholm, Uppsala og Götakanalen

Oplev Sveriges smukke natur med en hyggelig sejltur på Götakanalen.

21. juli - 27. juliSverigeSommerBusEuropa, Storbyrejser, Temarejser

Stockholm – Uppsala og Götakanalen

Oplev en dejlig sejltur gennem den imponerende Götakanal mellem de store søer Vänern og Vättern. Nyd en hyggelig frokost om bord på båden med flotte landskaber på hver side af kanalen. Læg dertil storbysuset og international stemning med et besøg i den statelige svenske millionby Stockholm med kongeslottet Drottningholm og det historiske ærkebispesæde Uppsala. Vi skal både opleve svenske landskaber og hygge, når det er bedst og den historiske svenske hovedstads imponerende skønhed.

Vejen op med Götakanalen
Efter opsamling og sejlads over Kattegat kører vi til den hyggelige by Skara, hvor vi bl.a. ser den imponerende domkirke. Videre til hotel i Skövde. Dagen efter får vi en skøn sejltur med frokost på den smukke Götakanal fra Töreboda til Sjötorp. Bus videre til hotel i Stockholm.

Stockholm
I Stockholm ser vi bl.a. Gamla Stan, Vasa-museet og kongeslottet Drottningholm. Søndag besøger vi ærkebispesædet Uppsala med svensk gudstjeneste og rundvisning i den imponerende domkirke.

Strängnäs og Varnhem Kloster
Fra den svenske hovedstad besøger vi endnu en hyggelig by, Strängnäs med en smuk, men anderledes domkirke. Vi besøger det idylliske Varnhem Kloster med flere svenske kongegrave, inden vi vender tilbage til Danmark.

Rejseplan

Onsdag d. 21. juli
Efter opsamling i Jylland og med færge til Göteborg kører vi til overnatning på hotel i Skövde.

Torsdag d. 22. juli
Et højdepunkt på turen er sejlturen på den smukke Götakanal med de mange sluser fra Töreboda til Karlsborg. Vi fortsætter med bus til hotel i Stockholm.

Fredag d. 23. juli
Om formiddagen ser vi Vasa-museet med det fantastisk velbevarede sejlskib. Efter frokost ser vi kongeslottet Drottningholm med slotshaven.

Lørdag den 24. juli
Vi begynder dagen med en busrundtur i Stockholm. Om eftermiddagen er der mulighed for en fælles eller individuel gåtur i den gamle by, Gamla Stan. Derefter er der nogle timer på egen hånd.

Søndag d. 25. juli
Denne dag tager vi til ærkebispesædet Uppsala. Om muligt begynder vi dagen med en gudstjeneste. Eftermiddagen byder på en rundvisning i domkirken og tid på egen hånd i den gamle by.

Mandag d. 26. juli
Vi forlader Stockholm og rejser tilbage til Västergötland. På vejen gør vi ophold i den gamle hyggelige by Skara. Vi ser domkirken og de gamle gader. Vi overnatter endnu en gang på hotel i Skövde.

Tirsdag d. 27. juli
På turen tilbage til Göteborg besøger vi det eventyrlige Varnhem Kloster. Fra Göteborg tager vi færgen tilbage til Danmark med efterfølgende afsætning på ruten gennem Jylland.

Relaterede rejser og indlæg