Rundrejse i Israel

Rejs med til Israel og følg sporene efter de kendte personer og steder fra Bibelen.

19. maj - 28. majIsraelForårFlemming Baatz Kristensen, Britta ToftFlyBibelske Rejser, Israel

Sognerejse med Sct. Pauls kirke, Aarhus

Tag med på en uforglemmelig og oplevelsesrig rundrejse i Israel. Rejsen byder bl.a. på besøg i ørkenen, Det Døde Hav, Galilæa, og naturligvis i Jerusalem.

På rejsen lægger vi vægt på at opleve såvel det bibelske Israel som det moderne Israel samt den fantastiske natur, der veksler mellem blomstrende og frodige landskaber og gold og barsk ørken.

Dygtig lokal dansktalende guide er med på hele rejsen i Israel.

Obs: Rejsen er en sognerejse fra Sct. Pauls Kirke i Aarhus, men er åben for alle uanset, hvor du bor. I Sct. Pauls kirke arrangeres der nogle forberedelsesaftener inden rejsen, hvor alle er velkomne til at deltage. Deltager man ikke i disse aftener, kan man fint tage med på turen og få stort udbytte alligevel.

Rejseplan

Torsdag d. 19. maj
Vi flyver kl. 11.00 fra Billund med Turkish Airlines via Istanbul til Tel Aviv, hvor vi lander kl. 19.00. Herfra kører vi til indkvartering i Bethlehem på CasaNova klostret/hotellet.
Det er et enkelt 3* hotel, som måske nok kan trænge til lidt maling hist og pist, men som har en særlig atmosfære og ligger perfekt på torvet i Bethlehem. Hotellet har desuden en privat og direkte adgang til Fødselskirken.

Fredag d. 20. maj
Vi ser Fødselskirken, som oprindelig blev bygget i 300-tallet af kejser Konstantins mor, Helene. Vi håber på, at der bliver mulighed for at reflektere over julenattens mirakel i grotten under højalteret.
Herefter går turen ud på Bethlehems marker, hvor hyrderne lagde øre til den mærkelige besked om, hvad der var sket i en grotte ikke langt derfra.
Efter at have nydt en frokost i Bethlehem kører vi nu syd på, øst om Hebron og ned til beduinlejren Kafar Hanokdim.

Her oplever vi ørkenens fascinerende landskab og stilhed, og for måske eneste gang i vores liv skal vi overnatte i et beduintelt. De har mange turister, så komforten på overnatning er god. Der er også mulighed for en frivillig tur på kamelryg.

Lørdag d. 21. maj
Lørdagen bliver fyldt med store oplevelser. Vi forlader beduinlejren og kører ned til Det døde Hav, der med sine 400 meter under havets overflade er jordens lavest beliggende hav. Her kan alle, der gerne vil, bade. (Husk badesko!). Vi gør derefter stop ved Herodes´ imponerende klippefæstning, Masada, som spillede en stor rolle i det jødiske oprør mod romerne i årene 70-73 e.Kr. Vi tager tovbanen op og ned.
Fra Masada kører vi nordpå, hvor vi standser ved Ein Gedi og går ind i den skønne oase, hvor David ifølge traditionen skjulte sig, på flugt fra kong Saul.
Vi passerer Qumran og hører den spændende historie om det forbavsende fund af Dødehavsrullerne.
Fra Jeriko kører vi op gennem Jordandalen til indkvartering på østsiden af Genesaret Sø i kibbutz Ein Gev, som ligger vidunderligt lige ved søbredden.

Søndag d. 22. maj
Dagen begynder med en uforglemmelig sejltur på Genesaret Sø.
Herefter besøger vi Mensa Christi, stedet ved Genesaret Sø, hvor Peter fik fornyet sit apostelkald.
Videre til Kapernaum, hvor vi ser ruinerne af den gamle synagoge og Peters hus. Jesus flyttede til Kapernaum, og mange af hans undere skete her.
Næste stop bliver ved den græske ortodokse kirke, De 7 Apostles kirke.

Herfra op på Saligprisningernes bjerg, hvor Jesus holdt sin Bjergprædiken og hvorfra der er en panorama-udsigt over søen.
Vi tager også et stop ved det spændende Domus Galilæa Internationale Center i Korazin, inden vi slutter i Magdala, Maria Magdalenes by. Her ser vi resterne af den eneste synagoge, hvor vi med sikkerhed ved, at Jesus har været.

Mandag d. 23. maj
Vi kører op til Jizreel-dalen, hvor vi skal med taxa op på Tabor Bjerg.
Efter traditionen fandt ”forklarelsen på bjerget” sted her og her mødte Jesus de store repræsentanter fra den gamle pagt: Moses og Elias.
Efter at have nydt en imponerende udsigt over den frugtbare Jizreel-dal kører vi til Nazaret.
Her skal vi først besøge Nazaret Village, som er en slags friluftsmuseum.

Nazaret Village er en genopførelse af, hvordan Nazaret så ud på Jesu tid. Her kan man bl.a. se en rekonstruktion af vinpresse, huse og terrassemarker. De levende statister viser flere former for datidens håndværk, såsom vævning og snedkeriarbejde. Besøget slutter med en frokost i stil med den, som man kunne have nydt på Jesu tid.
Herefter går turen til Bebudelseskirken samt Josef-kirken, hvor vi skal høre om det, som adskiller kristendommen fra al anden religiøsitet.

Tirsdag d. 24. maj
Vi forlader skønne kibbutz Ein Gev og sætter kursen mod Jerusalem. Undervejs oplever vi de specielle drypstenshuler i Jerusalem Hills, mellem Jerusalem og Beit-Shemesh. Efter ankomsten til Jerusalem, kører vi ud til Jerusalems nye bydel, hvor vi besøger det israelske parlament Knesset. Hvis det er muligt, får vi her en rundvisning og ser bl.a. Marc Chagalls berømte gobeliner.
Efter at have set Menorahen, den syv-armede lysestage over for Knesset, fortsætter vi til Hadassa Hospital, hvor vi skal se Marc Chagalls berømte udsmykning.
Dagen slutter med indkvartering og middag på den 4* Hotel Gloria, som ligger lige inden for Jaffa Gate. Her får vi den helt særlige oplevelse at opleve lydene, duftene og atmosfæren inden for Jerusalems gamle bymure.

Onsdag d. 25. maj
Tid på egen hånd i Jerusalem. Rejselederne vil være behjælpelig med gode forslag.

Torsdag d. 26. maj
Vi går fra hotellet den korte tur ned til Nadversalen og kong Davids grav. Vi passerer Hanegalskirken, bygget over det sted, hvor Peter tre gange fornægtede Jesus.
Herfra videre ned til Davidsbyen hvor vi ser udgravninger fra den gamle Davidsby. Der er mulighed for at gå de 35 min. gennem kong Ezekias’ snart 3000 år gamle tunnel ned til Siloa Dam. – husk badesko!
Herfra tager vi god tid til at gå den stejle tur retur til Møjporten og ind til Grædemuren. Hvis der er mulighed for det, går vi op på Tempelpladsen for at se Al-Aqsa-moskeen og Klippemoskeen udefra.
Vi skal herefter op til den jødiske bydel inden for de gamle mure og her se Hurva-synagogen samt gå på Cardoen.

Fredag d. 27. maj
Vi kører op på Oliebjerget og gør først stop ved Fadervorkirken. Herefter kører vi videre ned på Oliebjerget og nyder den vidunderlige udsigt over Jerusalem.
Herfra går vi ned ad Oliebjerget. Undervejs besøger vi Tårekirken for at ende i Getsemane Have, hvor vi ser Alle Nationers kirke. Videre op til Løveporten og ind i den gamle by. Vi gør først holdt ved Bethesda Dam og Skt. Annekirken fra korsfarertiden. Kirken er kendt for sin flotte akustik, og vi håber på at kunne synge et par sange sammen her.
Vi følger nu Via Dolorosa, ”Smertens Vej”, til Gravkirken. Herefter går vi til Gravhaven og holder gudstjeneste der. Man kan nu slentre rundt og ende ved Grædemuren og opleve den særlige stemning, når sabbatten går ind. Om aftenen deltager vi i et sabbatsmåltid i den danske kirke (inkl. i prisen).

Lørdag d. 28. maj
Vi forlader Jerusalem og kører til Ben Gurion Lufthavn. En oplevelsesrig og spændende rejse til Det Hellige Land er ved at være til ende, og vi tager afsked med Israel. Vi flyver via Istanbul tilbage til Billund, hvor vi ankommer sidst på eftermiddagen.

Tilmelding: Inden d. 1. februar på felixrejser.dk/sctpaul.
Obs: Deltagerantal: min. 20 betalende deltagere. Prisen er kalkuleret ved $-kurs 6,4. Vi tager forbehold for eventuelle prisændringer, der skyldes kursændringer og nye afgifter.

Om Israel

Når du først har været i Israel én gang, må du tilbage igen!
Dette kan mange skrive under på. Kombinationen af flere tusind års historie, den komplekse og sammensatte kultur og den varierede natur, gør landet til noget helt særligt. Et land du aldrig bliver færdig med!

Flere tusind års historie
Hvis stenene kunne tale, ville Israels historie næppe kunne rummes i alverdens historiebøger. Bibelen er en af de vigtigste kilder til landets historie og den helt centrale guidebog på vores rejser. Mange af vores rejsedeltagere har oplevet, at Bibelens ord har fået en helt ny betydning, når de har fået koblet stederne og begivenhederne sammen i landet. Her blev Jesus født i Betlehem, og han døde og opstod i Jerusalem.

Læs mere om Israel her

Relaterede rejser og indlæg